Informacja pasażerska
To ja się dołączę do zrobienia porządku z zapowiedziami w Swingach. Nagminnym jest wyprzedzanie zapowiedzi i jeden przystanek - przynajmniej na 17-ce, którą często jeżdżę. Ostatnio w wozie 3121 widziałem inną ciekawostkę. Drugi monitor podsufitowy wyświetlał godzinę wcześniejszą o ok. 45 minut i datę 1 stycznia 2007 r. Zawsze mi się wydawało, że monitory wyświetlają obraz z centralnego komputera. A jak widać żyją własnym życiem.
Kwestię braku możliwości wyświetlania w kwadracie "zjazd do zajezdni" pominę, bo walczą z tym ZZ, więc pewnie walka będzie długa.
Kwestię braku możliwości wyświetlania w kwadracie "zjazd do zajezdni" pominę, bo walczą z tym ZZ, więc pewnie walka będzie długa.
Dokładnie, zawsze jak jadę jakimś 34xx i zapowiedzi są tak ustawione to z całego serca życzę kierowcy, ślepoty i takiego samego traktowania. Nie wiem jak można być taką mendą jeżdżąc wozem wyposażonym w zapowiedzi je ściszać. Bo mu radio zagłuszaMaciek pisze:Zapowiedzi są tak ciche, że prawie nic nie słychać.bepe pisze: A co jest w nich nie tak? Fakt, rzadko tym jeżdżę, ale nie zauważyłem ostatnio ani razu, żeby coś było nie w porządku.
Ciekawe porównanieSG pisze:To tak jak by pilnikiem do paznokci spiłować Braille z guzików.. Bo są dziwne w dotyku
Kompletna rozsypka nadal ma też miejsce w A7xx, tam przynajmniej nie ma problemów z głośnością. I tu - tak jak już wcześniej pisałem ja i koledzy - prędzej obarczałbym winą Organizatora.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ciekawe, po ilu kolejnych iteracjach wyjdzie z tego Mamrot Podlaski...Pawel_ pisze:Dzisiaj, jakaś 15, jeździła z "Marmont-Potok" na wyświetlaczu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W obu przypadkach problem jest ten sam: Macrosystem nie niweluje różnic między dwoma światami: ZTM-owskim i tym realnym. Macrosystem ma podane odległości występujące tylko w ZTM, a życie sobie...maciej180 pisze:Ciekawe porównanieSG pisze:To tak jak by pilnikiem do paznokci spiłować Braille z guzików.. Bo są dziwne w dotykuJa podobny (jeśli nie większy) problem zauważam w wozach 85xx. Uświadczyć w nich dobrze działające (nierozjechane) i wystarczająco głośne zapowiedzi naprawdę graniczy z cudem. Trudno tu osądzać kogokolwiek, nie wiem czy to kaprys kierowcy, czy jakaś wada. W każdym razie biednie to wygląda - nowy wóz, a zapowiedzi zchrzanione kompletnie.
Kompletna rozsypka nadal ma też miejsce w A7xx, tam przynajmniej nie ma problemów z głośnością. I tu - tak jak już wcześniej pisałem ja i koledzy - prędzej obarczałbym winą Organizatora.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Szczerze mówiąc (bo chyba o to ci chodzi) nie mam pojęcia jak wygląda elektrodecha podczas jazdy. Ale obstawiam, że to również błąd Macrosystemu. Macrosystem ma sporo drobnych niedoróbek, powoli są one usuwane, ale zgodnie z prawami Murphy'ego w miejsce usuniętego błędu (wielokrotne zapowiedzi) pojawia się nowy (koniec z niwelowaniem różnic w odległościach). To w miarę świeża sprawa jest, wcześniej radził sobie z tym bez problemów.MC pisze:Czy również Macrosystem jest winny tego, że w autobusach na lcd mamy 0 minut do następnego przystanku, kiedy w Swingach 0 jest na przystanku, na którym tramwaj się znajduje, a do następnego jest już właściwa liczba minut?
- MeWa
- Cukiereczek
W Alpinach jest tak, że w momencie zapowiedzi "następny przystanek" czas przejazdu się przestawia i liczony się od przystanku, do którego autobus zmierza.
Nie jest to moim zdaniem najszczęśliwsze rozwiązanie... Bo jeśli do następnego przystanku czas przejazdu wynosi np. 6 minut, to tej informacji nie będzie
Nie jest to moim zdaniem najszczęśliwsze rozwiązanie... Bo jeśli do następnego przystanku czas przejazdu wynosi np. 6 minut, to tej informacji nie będzie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- R-9 Chełmska
<SF mode> Powinien szacować czas przejazdu. Odległość 2 km i 6 minut powinna "szacunkowo" ewoluować... Po kilkuset metrach przestawić się na 5, po kolejnych na 4 itd.MeWa pisze:Bo jeśli do następnego przystanku czas przejazdu wynosi np. 6 minut, to tej informacji nie będzie
</SF mode>
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Kontynuując SF - powinien brać pod uwagę ruch uliczny i wg tego wyliczać czas. Skoro mój telefon to potrafi, to autobus nie powinien mieć z tym żadnego problemuR-9 Chełmska pisze:<SF mode> Powinien szacować czas przejazdu. Odległość 2 km i 6 minut powinna "szacunkowo" ewoluować... Po kilkuset metrach przestawić się na 5, po kolejnych na 4 itd.MeWa pisze:Bo jeśli do następnego przystanku czas przejazdu wynosi np. 6 minut, to tej informacji nie będzie
</SF mode>
noidea