515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Racja.Janeczek pisze:Nie przesadzajmy z tym COLinia 504/505 do Dworca Centralnego i linia 136 musi wystarczeć, bo wbrew pozorom 90-letni zawałowiec nie przyjedzie tutaj pociągiem, bo to będzie dla niego ostatnia podróż. Trochę młodszy może pojechać 195 na Pl. Zamkowy i przesiąść się w tramwaj na Pragię.
Dodatkowo podejrzewam, że wielu pacjentów rodzina przywozi autem. A ew. goście mogą się przesiąść. Z Pragi jest tramwaj + metro (a ze Wschodniego 13).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Czy Ty wiesz wogóle o czym my tutaj rozmawiamy?Janeczek pisze:zawałowiec
Janeczek pisze:Nie można skrocić 195. Ja na to nie pozwalam
[ Dodano: 2007-07-05, 12:38 ]
Tia, a SKMka dowozi bezpośrednio do NiedźwiadkaR-11 Kleszczowa pisze:metro
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dennis, co ty z tym 416? Wiesz przecież, że 416 na obecnej trasie nie ma przyszłości ani szans na wzmocnienie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No z Dworca Wileńskiego do Centrum Onkologii można dojechać z przesiadką na Placu Zamkowym, o czym wspomniał Janeczek, albo z przesiadką przy Ratuszu w metro + autobus ze Stokłosów.Dennis pisze:Tia, a SKMka dowozi bezpośrednio do NiedźwiadkaR-11 Kleszczowa pisze:metroKurcze, co się z Tobą dzieje ostatnio
![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No żal mi jej, jakkolwiek świadom jestem wszystkich jej mankamentówBastian pisze:Dennis, co ty z tym 416? Wiesz przecież, że 416 na obecnej trasie nie ma przyszłości ani szans na wzmocnienie
a czy połączenie jakie zapewnia 416 w połud. czesci trasy jest rzeczywiscie az tak nieatrakcyjne czy to tylko kwestia spapranej czestotliowosci?Dennis pisze:No żal mi jej, jakkolwiek świadom jestem wszystkich jej mankamentów Natomiast ja mówię tylko o zastępstwie tej linii w poszczególnych relacjach, IMHO pożytecznych i potrzebnych. Samo 416 może być jak dla mnie zredukowane do odcinka Bródno-Gocław (ale jednak kasować, to bym go nie kasował).
PURA VIDA!
W południowych relacjach, typu Ursynów - Gocław, jest ok (to znaczy pomijając częstotliwość). W relacjach onkologiczno-przesiadkowych oraz transpraskich - również. Gorzej z relacjami dalekobieżnymi na tej linii, bo raczej mało kto jeździ z Ursynowa na Pragę, czy tym bardziej Bródno, via Gocław. Und hier liegt der Hund begraben

no ale nie musimy zakłądac ze ludzie tą linią beda jechac z Ursynowa na Bródno - moze ona doskonale łączyc dojazdy z tych kranców na Bródno czy Saską Kępę.Dennis pisze:W południowych relacjach, typu Ursynów - Gocław, jest ok (to znaczy pomijając częstotliwość). W relacjach onkologiczno-przesiadkowych oraz transpraskich - również. Gorzej z relacjami dalekobieżnymi na tej linii, bo raczej mało kto jeździ z Ursynowa na Pragę, czy tym bardziej Bródno, via Gocław. Und hier liegt der Hund begraben
Przeciez 503 tez raczej mało osób jedzie z Nowodworów na Ursynów
Podobnie jak tworzone tutaj 515 w relacji Rembertów-Ursus - tez nikt raczej nie bedzie jechał z jednego kranca na drugi tą linią
PURA VIDA!
Ty mówisz o mizerności potoków, a ja o trasie. Jeśli znajdzie się ktoś chcący jechać z Ursynowa na Tarchomin, czy z Ursusa do Rembertowa, to spokojnie może (mógłby) wykonać podróż szybkimi i jadącymi najprostszą drogą przyśpiechami 503/ 515. Jeśli natomiast ktoś z Bródna chciałby jechać na Ursynów, to raczej 416 nie wybierze. No chyba, że kursowałoby ono co 10 minut, to wtedy sama częstotliwość mogłaby być zachęcająca. Trasa natomiast zdecydowanie odstrasza 
a nie jest to przypadkiem w sumie najszybsza droga, włąsnie poprzez TS? nie moge teraz sprawdzic ile jedzie takie 416Dennis pisze:Trasa natomiast zdecydowanie odstrasza
no mnie by jazda 515 z domu na Rembertów na maksa odstraszyła bo koleją bede ponad dwa razy szybciejDennis pisze:czy z Ursusa do Rembertowa, to spokojnie może (mógłby) wykonać podróż szybkimi i jadącymi najprostszą drogą przyśpiechami 503/ 515
PURA VIDA!
Jeśli mieszkasz w zasięgu rozsądnego pieszego dojścia, to tak. Ale jak ktoś chciałby jechać z takich Skoroszy, i to niekoniecznie w pobliże samej stacji w Rembertowie, to już jazda 515 (a szczególnie wcześnie rano/późno wieczorem/w DS) byłaby opłacalna.mariow pisze:no mnie by jazda 515 z domu na Rembertów na maksa odstraszyła bo koleją bede ponad dwa razy szybciej
W wyjątkowych relacjach byłoby szybciej 416, to fakt. Np. ze SZPITALA BRÓDNOWSKIEGO do CENTRUM ONKOLOGII, jeśli się nie chce biegać zu fuss, to 127+505 byłoby o 3 minuty dłużej (35+26 min), niż bezpośrednim 416 (58min)mariow pisze:a nie jest to przypadkiem w sumie najszybsza droga, włąsnie poprzez TS? nie moge teraz sprawdzic ile jedzie takie 416
Wg mnie to własnie ursynowska końcówka psuje ta linię. Dziwna trasa i dziwne przystanki powodują że np z Gocławia nie bardzo jest gdzie tą linia jechać. Gdyby ona chociaż jechała którymś z głównych ursynowskich ciągów jak Rosoła, Ciszewskiego, I Gandhi a nie gdzieś boczkiem z porąbana częstotliwością.Dennis pisze:W południowych relacjach, typu Ursynów - Gocław, jest ok (to znaczy pomijając częstotliwość).