Posty i tematy

Moderator: Emyl

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 01 cze 2013, 22:34

Przed chwilą moja próba edycji postu w temacie o Ursusie na UK zakończyła się tak, jak opisuje to załączony obrazek. Ja wiem, że to może wydać się upierdliwe, ale dalej forum się krzaczy. Przy wysyłaniu postu wyskakuje błąd, przy edycji błąd, przy wejściu na główną ciągle miewam wykreskowane info odnośnie tego, kto i w jakim temacie się wypowiedział jako ostatni, nie ma info o nieprzeczytanych postach, świeżo napisany post ląduje na stronie, której teoretycznie nie ma, bo jest rozpoczynającym nową stronę. Nie poganiam, sygnalizuję tylko, że problemy nie zniknęły.
Załączniki
No_zesz_kurwa.jpg
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 01 cze 2013, 23:06

Mnie ten debug ostatnio bardzo często wyskakuje jak piszę/edytuję posty.

Awatar użytkownika
Kelly

Post autor: Kelly » 01 cze 2013, 23:16

Szeregowy_Równoległy pisze:[...]
Nie tylko u Ciebie, do tego jest taki problem, że np. nowy post napisano o 17:00, ale na głównej widzę tylko post z 15:00 i dopiero wejście w ten temat pokazuje ten najnowszy.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 01 cze 2013, 23:34

Pamiętam, że
hafilip84 pod koniec marca pisze:Może się uda coś pokombinować, ale to potrwa...
Mam również świadomość, że
fik pisze:Irytujące zaczyna być nieskończone marudzenie na ten temat.
Jednakowoż chciałbym się nie zgodzić z poniższym
fik pisze:Błędy wynikające z czkawek serwera są na bieżąco (zazwyczaj co najmniej kilka razy dziennie) naprawiane, jest ich w ostatnich tygodniach znacznie mniej
Nie jest ich mniej, problem pojawia się coraz częściej. Niedawno występował głównie nocą, teraz jest całodobowy. Jednocześnie chcę nadmienić, iż pamiętam, że
fik pisze:Niestety, admini (wszyscy dwaj) są ludźmi dość zajętymi zarówno zawodowo, jak i prywatnie i nie zawsze są w stanie poświęcić wystarczająco dużo czasu na zadowalanie wszystkich użytkowników, nad czym osobiście ubolewam, jednak redefinicji priorytetów osobiście nie planuję.
Chciałbym prosić, żeby z tego nielicznego czasu, który pozostał chociaż odrobinkę wzmiankowani admini poświęcili na ten problem, bo z czasem staje się on coraz uciążliwszy.
Mając również na względzie Fikową groźbę
fik pisze:Jakieś próby wydawania poleceń (?) w tonie zaprezentowanym wyżej mogą zaś tylko ten czas wydłużyć.
Chcę zaznaczyć, że nie próbuję wydawać poleceń, tylko sygnalizuję, że nierozwiązywalny od dość dawna problem z działaniem forum staje się uciążliwy, a momentami wręcz uniemożliwia jakąkolwiek aktywną działalność.

BTW: wcześniej, jeśli mój post był ostatnim w temacie i go edytowałem, to żadnej publicznej informacji na ten temat nie było. Teraz dość często pozostaje wzmianka, że edytowałem post, chociaż w dalszym ciągu jest on ostatnim w temacie. Tak ma być? Niedługo zacznę się wstydzić poprawiania literówek.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

bepe

Post autor: bepe » 02 cze 2013, 0:00

Szeregowy_Równoległy pisze: BTW: wcześniej, jeśli mój post był ostatnim w temacie i go edytowałem, to żadnej publicznej informacji na ten temat nie było. Teraz dość często pozostaje wzmianka, że edytowałem post, chociaż w dalszym ciągu jest on ostatnim w temacie. Tak ma być? Niedługo zacznę się wstydzić poprawiania literówek.
Ale za to często efektem edycji jest to, że post nieistniejący na stronie głównej i liście tematów jednak się tam pojawia ;)

ashir

Post autor: ashir » 02 cze 2013, 8:53

Mnie to jeszcze ciekawi, że jak próbuje wysłać post i pojawi się ten komunikat to czasem mój post jest widoczny od razu, czasem po paru minutach, a czasem po kilku godzinach. :-k

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 cze 2013, 11:34

Szeregowy_Równoległy pisze:
Chciałbym prosić, żeby z tego nielicznego czasu, który pozostał chociaż odrobinkę wzmiankowani admini poświęcili na ten problem, bo z czasem staje się on coraz uciążliwszy.
Toż poświęcają, zapewniam.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

bepe

Post autor: bepe » 03 cze 2013, 20:42

Błędy forum pokazują swoje nowe oblicze. Albo geograf_OSU ma niezły rozmach ;)

Edit: Ten post też nie dodał się prawidłowo.
Załączniki
wawkom.jpg

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 03 cze 2013, 20:52

Ma rozmach. ;)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MALIN

Post autor: MALIN » 05 cze 2013, 4:26

ashir pisze:Mnie to jeszcze ciekawi, że jak próbuje wysłać post i pojawi się ten komunikat to czasem mój post jest widoczny od razu, czasem po paru minutach, a czasem po kilku godzinach.
Mam to samo od początku maja. Pojawia się komunikat po angielsku a post się nie wyświetla od razu.

Could not obtain common word list

DEBUG MODE

SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query

SELECT m.word_id FROM (phpbb_search_wordmatch m, phpbb_search_wordlist w) WHERE w.word_text IN ('angielsku', 'ciekawi', 'czasem', 'godzinach.', 'jak', 'jest', 'jeszcze', 'kilku', 'komunikat', 'maja.', 'mam', 'minutach', 'mnie', 'mój', 'nie', 'paru', 'początku', 'pojawi', 'pojawia', 'post', 'próbuje', 'razu', 'razu.', 'samo', 'się', 'ten', 'widoczny', 'wysłać', 'wyświetla') AND m.word_id = w.word_id GROUP BY m.word_id HAVING COUNT(m.word_id) > 330429

Line : 323
File : functions_search.php
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 8-)

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri » 05 cze 2013, 19:52

Mi ta "rozsypanka wyrazowa" wczoraj ze dwa razy się wyświetliła...

Awatar użytkownika
Matrix2441

Post autor: Matrix2441 » 08 cze 2013, 5:33

Co i raz mi tej szajs wyskakuje. Dziś było tak:

Could not obtain common word list

DEBUG MODE

SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query

SELECT m.word_id FROM (phpbb_search_wordmatch m, phpbb_search_wordlist w) WHERE w.word_text IN ('140', '156', '162', 'bielany', 'bródno', 'chcę', 'ciąć', 'czekać', 'częstotliwości', 'częstotliwość', 'dojechać', 'dp.', 'dublowało', 'długo', 'gdzieś', 'jednak', 'jeżdżą.', 'kiedy', 'które', 'linię.', 'ludzie', 'marną', 'muszę', 'naprawdę', 'natomiast', 'neutral', 'nie', 'nieco', 'odcinku', 'odczuwać', 'pewnym', 'powinno', 'ruszać.', 'się', 'skasowali', 'skoro', 'szybko', 'teraz', 'tym', 'tą', 'warto', 'zaczynam', 'żerań') AND m.word_id = w.word_id GROUP BY m.word_id HAVING COUNT(m.word_id) > 330768

Line : 323
File : functions_search.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

:evil:

EDIT: Nawet przy pisaniu tego postu to g***o wyskoczyło. ](*,)

Georg

Post autor: Georg » 08 cze 2013, 8:57

Czy mogę prosić o otwarcie/przywrócenie tematu "Komunikacja na Bielanach?"

bepe

Post autor: bepe » 08 cze 2013, 13:15

Nawiązując do postu Georga, chciałbym zasugerować utworzenie w działach podforum "Warszawa i Aglomeracja" tematów moderatorskich służących do zgłaszania tego typu próśb, bo obecnie nie ma gdzie tego czynić (niniejszy wątek, jak wiadomo, do tego z zasady nie służy). Niejednokrotnie zdarza się, że jakiś temat rzeczywiście trzeba zamknąć, ale po jakimś czasie mógłby zostać ponownie otwarty, jednak popada w zapomnienie. Tak jest ze wspomnianym przez Georga tematem "Komunikacja na Bielanach" oraz z tematem "Kto i czym to obsługuje?", który został zamknięty z powodu prowadzenia tam spekulacji o zmianach obsługowych w czerwcu. Czerwiec już nastąpił, ale temat dalej zamknięty, choć akurat teraz bardzo by się przydał. Na wysłaną tydzień temu do moderatora prośbę o otwarcie tego tematu nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, a temat nadal pozostaje zamknięty - proszę więc o nieodsyłanie mnie na PW.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 cze 2013, 16:05

Akurat na UK odpowiedni temat był i jest.

Bielany też już są.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ