Informacja pasażerska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Adam - nie do zrealizowania. Ja w tych samych warunkach, co Grodzio jeżdżący przede mną, przebiję się przez korek szybciej. Jak twój telefon miałby to przewidzieć?
No przecież to dane szacunkowe, a nie dokładne.
A żeby brać pod uwagę ruch uliczny, potrzebny jest dodatkowy system, którego nie ma (bo oczywiście można ciągnąć dane o ruchu z Automapy czy Google, ale co z buspasami i innymi PAT, gdzie czasy przejazdu autobusu i samochodu mogą się znacząco różnić), przybliżony patent zmniejszający minuty na liczniku proporcjonalnie do przebytej drogi (przy n minut i drodze s zmiana minuty w dół o 1 po przebyciu s/n drogi) jest tańszy i wystarczy
A żeby brać pod uwagę ruch uliczny, potrzebny jest dodatkowy system, którego nie ma (bo oczywiście można ciągnąć dane o ruchu z Automapy czy Google, ale co z buspasami i innymi PAT, gdzie czasy przejazdu autobusu i samochodu mogą się znacząco różnić), przybliżony patent zmniejszający minuty na liczniku proporcjonalnie do przebytej drogi (przy n minut i drodze s zmiana minuty w dół o 1 po przebyciu s/n drogi) jest tańszy i wystarczy
Pozwolę się powtórzyć, bo sprawa nie została do tej pory rozwiązana. W przypadku ostrobramskich wozów, wyświetlacze pokazują błąd w przewijanej trasie na linii 523. Zamiast ulicy Radiowej pokazywana jest ulica Dywizjonu 303. Jeśli chodzi o Mobilis i Redutową to wszystko jest w porządku. Ciekawi mnie skąd zatem wziął się taki błąd w ostrobramskich wozach? 
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
A te wyświetlacze po ruszeniu z przystanku nie mogłyby po prostu odliczać czasu, gdyby czas został przekroczony to pojawiłoby się zero i tyle.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Graniczy z cudem, bo w każdym wozie jest inaczej. w 8559 ustawione są zapowiedzi na maximum czyli 99 i ledwo je słychać. A w 8577 przy 99 uszy więdną. To samo ma 8557 dzisiaj kierowca się żalił że nawet goście z BTS-u nie potrafią z tym sobie dać rady, bo w komputerku jest ustawione żeby gadał w miarę rozsądnie, a on drze ryja jak głupi...maciej180 pisze:85xx. Uświadczyć w nich dobrze działające (nierozjechane) i wystarczająco głośne zapowiedzi naprawdę graniczy z cudem.
Jechałem ostatnio, bodajże # 8542 na "dziewiątce" (709). Zapowiedzi głosowe,odległości przystankowe jak i ekrany podsufitowe działały bez zarzutu. Nie wiem jak funkcjonowała "elektrodecha" boczna , bo akurat się na nią nie patrzyłem.Na mój gust wozy z "Woro" mają ustawione obecnie wszystko perfect.Dotyczy to też "Solbusów".
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Ja z kolei jakimś redutowym (dzisiaj) i też wszystko działało bez zarzutów.mobil one pisze:Jechałem ostatnio, bodajże # 8542 na "dziewiątce" (709). Zapowiedzi głosowe,odległości przystankowe jak i ekrany podsufitowe działały bez zarzutu. Nie wiem jak funkcjonowała "elektrodecha" boczna , bo akurat się na nią nie patrzyłem.Na mój gust wozy z "Woro" mają ustawione obecnie wszystko perfect.Dotyczy to też "Solbusów".
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Zależy od kierowcy, jeden będzie się bawił w zerowanie metrów na przystanku i będzie w porządku. A drugi oleje sprawę i będzie gadał co mu się żywnie podoba...Maciek pisze:Ja z kolei jakimś redutowym (dzisiaj) i też wszystko działało bez zarzutów.mobil one pisze:Jechałem ostatnio, bodajże # 8542 na "dziewiątce" (709). Zapowiedzi głosowe,odległości przystankowe jak i ekrany podsufitowe działały bez zarzutu. Nie wiem jak funkcjonowała "elektrodecha" boczna , bo akurat się na nią nie patrzyłem.Na mój gust wozy z "Woro" mają ustawione obecnie wszystko perfect.Dotyczy to też "Solbusów".
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przecież to, z jakiego zakładu jest wóz, nie ma najmniejszego wpływu na sprawność Macrosystemu. Wóz z Woronicza wyjechawszy na Redutową brygadę będzie gadał takie same głupoty, jak zazwyczaj gadają wozy z Redutowej. Czy Mobilisowe (oprócz Libero i Solin, tam nie aktualizowano i tolerancja na błędy w metrach jest większa). Szczególnie, że MZA jak mniemam praktycznie nie mają dostępu do Macrosystemu, sterownikiem zajmuje się zewnętrzna firma. Dokładnie ta sama, która zajmuje się (he he he) Macrosystemem w Mobilisie. Jak już masz potrzebę majaczenia, to niech te brednie chociaż ocierają się o zdrowy rozsądek tudzież elementarną znajomość zagadnienia. MZA same są sobie winne, że zamiast obejrzeć Macorsystem w Mobilisie, gdzie walka trwa od ponad trzech lat, kupiły w ciemno.mobil one pisze:Jechałem ostatnio, bodajże # 8542 na "dziewiątce" (709). Zapowiedzi głosowe,odległości przystankowe jak i ekrany podsufitowe działały bez zarzutu. Nie wiem jak funkcjonowała "elektrodecha" boczna , bo akurat się na nią nie patrzyłem.Na mój gust wozy z "Woro" mają ustawione obecnie wszystko perfect.Dotyczy to też "Solbusów".
Hmm, ja mam wrażenie, że mobilowi chodziło o to, że wszystko działało - przez pierwsze kilka tygodni nie widziałem np. wozu, w którym działałyby (jakkolwiek, niekoniecznie poprawnie) górne lcd.Szeregowy_Równoległy pisze:Jak już masz potrzebę majaczenia, to niech te brednie chociaż ocierają się o zdrowy rozsądek tudzież elementarną znajomość zagadnienia.
Dokładnie, chodziło mi o to ze wszystko należycie perfect działało. I było tak, jak być powinno.bepe pisze:Hmm, ja mam wrażenie, że mobilowi chodziło o to, że wszystko działało - przez pierwsze kilka tygodni nie widziałem np. wozu, w którym działałyby (jakkolwiek, niekoniecznie poprawnie) górne lcd.Szeregowy_Równoległy pisze:Jak już masz potrzebę majaczenia, to niech te brednie chociaż ocierają się o zdrowy rozsądek tudzież elementarną znajomość zagadnienia.
Linia 155: 1966-2011
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale to dalej nie jest kwestia zakładu. Na Redutowej też mieli egzemplarze, w których wszystko działało, a były i takie, w których do dziś nie jest idealnie. Ba, w Mobilisowych A0XX do dziś potrafi durnieć, pomimo iluś aktualizacji i iluś poprawek. MZA też to czeka. Ustawiasz PT - na tylnym wyświetlaczu 105. Ustawiasz cokolwiek - na tylnym wyświetlaczu... 105. Ustawiasz 105, wyświetlacze OK, ale za to w kasownikach.... 204 
-
Tranzystor
Swoją drogą czy w jakichś wozach z MZA te wyświetlacze pokazuja coś rozsądnego? Ostatnio w którymś Swingu widziałem, że pojawiły się informacje wzorem z metra, z kolei gdzieś indziej (ino nie pamiętam czy w tramwaju czy w autobusie) był serwis informacyjny PAP. Wygląda na to, że TW coś z tymi wyświetlaczami robi, a jak stoi z tematem MZA?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]