Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ciekawe, jakie statystyki punktualności 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
eeee przepraszam czego? 
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
A ja zyskałem na opóźnieniach - Salomea - Legionowo Przystanek w 56 minut
. 113343 był opóźniony 50 minut no i było luźno.
No ale byłem w mniejszości. Ludzie na Zachodniej byli bardzo zdezorientowani. szkoda, że w takich przypadkach nie wyłączą na stałe automatycznych zapowiedzi. Czy nie mogą w takich przypadkach zapowiadać np : "następnym pociągiem odjeżdżającym w stronę Warszawy Wschodniej będzie ... stojący przy peronie ... na torze ..... Chodzi oczywiście tylko o czas remontu, no ale to OT...
No ale byłem w mniejszości. Ludzie na Zachodniej byli bardzo zdezorientowani. szkoda, że w takich przypadkach nie wyłączą na stałe automatycznych zapowiedzi. Czy nie mogą w takich przypadkach zapowiadać np : "następnym pociągiem odjeżdżającym w stronę Warszawy Wschodniej będzie ... stojący przy peronie ... na torze ..... Chodzi oczywiście tylko o czas remontu, no ale to OT...
W praktyce brzmiało by to tak: "Następnym pociągiem NIE odjeżdżającym w strony Warszawy Wschodniej będzie..."WojtekE65 pisze:Czy nie mogą w takich przypadkach zapowiadać np : "następnym pociągiem odjeżdżającym w stronę Warszawy Wschodniej będzie ... stojący przy peronie ... na torze ..... Chodzi oczywiście tylko o czas remontu, no ale to OT...
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 
Na teraz: defekt turbokibla na stacji Świder w kierunku WWO, planowy odjazd 14:38. Wg. ekipy - falowniki. w tym czasie SKM do Otwocka zostalo puszczone "na postojową jedynkę", a kibel do Dęblina złapał opóźnienie i stoi przed semaforem za przejazdem. W oddali z Warszawy widać kolejny kibel.
Sprawca: EN57AKM-1581+1633
Teraz kombinują z czym to spiąć
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 15:34 ]
Turbokibel odjechał 15:32.
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 15:35 ]
Kibel do Warszawy pojechał torem przeciwnym.
Sprawca: EN57AKM-1581+1633
Teraz kombinują z czym to spiąć
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 15:34 ]
Turbokibel odjechał 15:32.
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 15:35 ]
Kibel do Warszawy pojechał torem przeciwnym.
Zazwyczaj przy takich komunikatach nic dodawać nie trzeba.Awarie rozjazdów na stacjach: Warszawa Włochy i Pruszków
2013-07-29 13:19
Z powodu awarii rozjazdów na stacjach Warszawa Włochy i Pruszków pociągi na linii Warszawa - Skierniewice mogą być opóźnione około 20 - 50 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
To jest Józefów?ZTM pisze:Opóźnienia pociągów na linii S10 oraz KM
14:50 W związku z awarią pociągu Kolei Mazowieckich na stacji Józefów, występują opóźnienia w kursowaniu pociagów SKM linii S10 oraz składów Kolei Mazowieckich jadących w kierunku Warszawy.
Przepraszamy za utrudnienia.

Zdjęcie pomniejszone i zoptymalizowane. Sprawca z opuszczonymi patykami.
Pisza też o awarii IC na W-wa Praga .
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 16:37 ]
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 16:37 ]
Pomylili sie tylko o jedna stacjęVLnt7 pisze:To jest Józefów?ZTM pisze:Opóźnienia pociągów na linii S10 oraz KM
14:50 W związku z awarią pociągu Kolei Mazowieckich na stacji Józefów, występują opóźnienia w kursowaniu pociagów SKM linii S10 oraz składów Kolei Mazowieckich jadących w kierunku Warszawy.
Obrazek
Zdjęcie pomniejszone i zoptymalizowane. Sprawca z opuszczonymi patykami.
40 stopni, wysokopodłogowy Ikarus i dziki tłum z pociągu, te oraz wiele innych atrakcji czekają dzisiaj na podróżnych. Infopasażer, jak zwykł to robić dla linii legionowskiej, milczyOpóźnienia pociągów linii SKM S3 oraz S9 i pociągów Kolei Mazowieckich
15:50 W związku z awarią pociągu PKP Intercity na stacji Warszawa Praga, oraz zanikami napięcia w sieci trakcyjnej w tym rejonie, występują opóźnienia w kursowaniu pociagów SKM linii S3 oraz S9 oraz składów Kolei Mazowieckich jadących z i do Legionowa.
Pasażerowie proszeni są o korzystanie z autobusów ZTM jadących z Legionowa do Warszawy (linie 723, 731 oraz 736) oraz z linii autobusowych jadących wzdłuż torów kolejowych (rejony stacji kolejowych: Warszawa Choszczówka, Płudy, Żerań, Praga - linie 126, 133, 152, 176, 204)
Czasem trzebaprzewoz pisze:Zazwyczaj przy takich komunikatach nic dodawać nie trzeba.Awarie rozjazdów na stacjach: Warszawa Włochy i Pruszków
2013-07-29 13:19
Z powodu awarii rozjazdów na stacjach Warszawa Włochy i Pruszków pociągi na linii Warszawa - Skierniewice mogą być opóźnione około 20 - 50 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Miałem "przyjemność" jechać KM1531.Plesim pisze:Raczej brak zasilania w tym rejonie. Ogólnie przerwa w ruchu.rhemek pisze:Pisza też o awarii IC na W-wa Praga .
Cały ruch pasażerski odbywa się po torach WPT.
Na Legionowo Przystanek miał +75. Informacja mechanik
[ Dodano: Pon 29 Lip, 2013 20:19 ]
Jeszcze jedno: KM1531 zgłosił do WZS wyboczenie toru - tuż przed wiaduktem nad Kasprzaka (jadąc od WZS) - przejechał tam chyba z prędkością 5 km/h.