SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przed wyborami?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W szczycie porannym były dwa składy rezerwy. Z Woli. Pozostałe dwa składy to ścięte poranne postoje na 8 (4 minuty zamiast 14 na Górczewskiej koło 8:00) i 16 (raz na Woronicza będzie o 8:14 o minut). Do tego jeden dodatek na 16 będzie się o 8:08 (jakoś tak) przebierał na 44 (kręcąc przy okazji bączki na pętli Woronicza). A jeszcze oprócz tego drugi poranny dodatek na 16 będzie solówkowy.
Natomiast po południu jest to niemal żywcem przeniesienie brygad.
Natomiast po południu jest to niemal żywcem przeniesienie brygad.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, że na taką zmianę, jeśliby miała nastąpić, trzeba poczekać jeszcze co najmniej miesiąc.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za miesiąc się zdezaktualizuje. Ale chętnie podjadę któregoś dnia porobić zdjęcia wystających ogonów tramwajowych, skoro nie zdjęto trzecich wagonów...
Wydaje mi się, że całkiem nieźle wypełnia jakąś śródmiejską niszę. Ale nie wiem, nie analizowałem tego dziwactwaBJ pisze:No tak, zapomniałem o tym gówienku.Lipa pisze:182, które powinno pojechać po trasie obecnego 382.
No i ja nie wiem, co jeszcze na ulicach naszego cudownego miasta robi 107?!
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja sądzę, że 107, po podziale na 2-3 linie, podwojeniu częstotliwości i wprowadzeniu bardzo małego taboru mogłoby być niezła linią. 
Ale to nie wypełnia żadnej niszy, bo w tym przypadku takiej niszy nie maAdam G. pisze:Wydaje mi się, że całkiem nieźle wypełnia jakąś śródmiejską niszę. Ale nie wiem, nie analizowałem tego dziwactwa
NIKT z Okęcia do Centrum albo na Pragę nie będzie jechał 182 przez korki, jeśli ma do wyboru nowy, wygodny tramwaj. Nawet ja.
Dalej na Służewcu jest 218, a także tramwaje. Następnie 174 i przede wszystkim metro oraz 382
Ja nie mówię, że tą linią nikt nie jeździ i nie mówię, że powinna zostać zabrana bez rekompensaty z miejsc, w których jeździ.Glonojad pisze:A ja sądzę, że 107, po podziale na 2-3 linie, podwojeniu częstotliwości i wprowadzeniu bardzo małego taboru mogłoby być niezła linią.
Ale 182 do tego nie służyBJ pisze: NIKT z Okęcia do Centrum albo na Pragę nie będzie jechał 182 przez korki, jeśli ma do wyboru nowy, wygodny tramwaj.
I tak w centrum mamy zbyt dużo miejsc, gdzie komunikacja być powinna, a jej nie ma. Gdyby tak wyciąć 107, parę ulic doszłoby do tej listy.BJ pisze:Ale to nie wypełnia żadnej niszy, bo w tym przypadku takiej niszy nie ma
W weekend lub wieczorem zdecydowanie wolałbym posadzić zad w 182 niż się przesiadać. Co oczywiście nie znaczy, że ta linia w obecnej formie jest potrzebna.BJ pisze:NIKT z Okęcia do Centrum albo na Pragę nie będzie jechał 182 przez korki, jeśli ma do wyboru nowy, wygodny tramwaj. Nawet ja.
Coś takiego, obsługiwanego małymi wozami, powinno po centrum jeździć i wypełniać niszę, którą mam na myśli. Na obrzeżach miasta i nowych osiedlach dąży się do tego, by autobusy wjeżdżały dosłownie wszędzie - o centrum miasta zupełnie się jednak zapomina.BJ pisze:Ja nie mówię, że tą linią nikt nie jeździ i nie mówię, że powinna zostać zabrana bez rekompensaty z miejsc, w których jeździ.
noidea