Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
Chciałbym mieć prawie natychmiast info o poważnym zakłóceniu podstawowej linii komunikacji miejskiej i o uruchomieniu ewentualnej komunikacji zastępczej.pawcio pisze:Wolisz mieć informację na stronie, czy zorganizowaną komunikację zastępczą?Rosa pisze:Oczywiście o takich drobiazgach jak zalana i nieczyna częśc stacji metra na stronie ZTMu nie ma informacji.
Dzięki Wawkomowi uniknąłem utknięcia przy Wilanowskiej, dzięki
- MeWa
- Cukiereczek
Na Wilanowskiej i Służewiu, w związku z napływem wody, zamknięte zostały wrota przy zagrożonych wejściach. Napięcie wyłączone o godz. 14.20 z powodu groźby zalania peronów. Pociągi jeździły od Kabat do Stokłosów i od Politechniki do Młocin. O godz. 15.58 ruch został wznowiony, pociągi nie zatrzymywały się na stacji Wilanowska z powodu konieczności osuszenia sliskich posadzek, a pociągi w obu kierunkach jeździły z opóźnieniem. O godz. 16.50 stacja Wilanowska została włączona do ruchu (pierwszy pociąg - nr 06). Zamknięta pozostała południowa głowica stacji Służew oraz wyjście ze stacji Wilanowska w kierunku Domaniewskiej w głowicy północnej.
[ Dodano: Pią 17 Lip, 2009 20:19 ]
Nadmienię jeszcze, że na Stokłosach też zamknięte zostały wrota bez potrzeby zamykania stacji.
[ Dodano: Pią 17 Lip, 2009 20:19 ]
Nadmienię jeszcze, że na Stokłosach też zamknięte zostały wrota bez potrzeby zamykania stacji.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Jak przyjechałem o 18:00 na Wilanowską czułem tylko zapach deszczu
Gdzieniegdzie było troszkę mokro.
18 31 189 193 401 N01 M1 S2 S3 KML Veturilo
Poszukuję wozu #8754
>>> Parkingi rowerowe w Warszawie <<<
Poszukuję wozu #8754
>>> Parkingi rowerowe w Warszawie <<<
- MeWa
- Cukiereczek
żadnych większych strat i zniszczeń. Tylko troszkę się pobrudziły ściany, znaki itp.Kra pisze:Mam nadzieję, że nie ma zniszczeń w infrastrukturze MW.MeWa pisze:Na Wilanowskiej i Służewiu, w związku z napływem wody, zamknięte zostały wrota przy zagrożonych wejściach. Napięcie wyłączone o godz. 14.20 z powodu groźby zalania peronów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Zdjęcie z zamkniętymi wrotami w tle.
[ Dodano: |18 Lip 2009|, 2009 09:58 ]
kursowały 23 brygady.
Trasa: METRO POLITECHNIKA - Waryńskiego - Trasa Łazienkowska - al. Niepodleglości - Puławska - Wałbrzyska - Dolina Służewiecka - al. KEN - URSYNÓW PŁD.
[ Dodano: |18 Lip 2009|, 2009 09:58 ]
Tak. Na liniiDomino2001 pisze:Jakaś komunikacja zastępcza została uruchomiona?
Trasa: METRO POLITECHNIKA - Waryńskiego - Trasa Łazienkowska - al. Niepodleglości - Puławska - Wałbrzyska - Dolina Służewiecka - al. KEN - URSYNÓW PŁD.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlaczego nie Batorego?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
A przystanki? Czy każdy napotkany? Czy tylko te przy stacjach metra?JotPeCet pisze:Zdjęcie z zamkniętymi wrotami w tle.
[ Dodano: |18 Lip 2009|, 2009 09:58 ]Tak. Na liniiDomino2001 pisze:Jakaś komunikacja zastępcza została uruchomiona?kursowały 23 brygady.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
-
Domino2001
Dzisiaj po godzinie 13 skład 35 utknął na stacji Marymont z powodu braku współpracy ze strony drzwi.
Maszynista najpierw próbował ruszać, ale widać zadziałała jakaś blokada (?) i nic z tego nie wyszło , a potem zaczął otwierać i zamykać drzwi.
Po kilku nieudanych próbach pasażerowie mogli usłyszeć, że z przyczyn technicznych muszą opuścić pociąg; światła zostały zgaszone.
Jednak zaraz po wyjściu przeprowadzona została kolejna próba i tym razem drzwi się zamknęły , więc znowu poprzez głośniki można było usłyszeć tym razem ,że pociąg jednak będzie kontynuował jazdę.
Na Słodowcu wysiadłem, nie wiem co było dalej. Jednak nawet na Słodowcu wydawał dziwne dźwięki.
Maszynista najpierw próbował ruszać, ale widać zadziałała jakaś blokada (?) i nic z tego nie wyszło , a potem zaczął otwierać i zamykać drzwi.
Po kilku nieudanych próbach pasażerowie mogli usłyszeć, że z przyczyn technicznych muszą opuścić pociąg; światła zostały zgaszone.
Jednak zaraz po wyjściu przeprowadzona została kolejna próba i tym razem drzwi się zamknęły , więc znowu poprzez głośniki można było usłyszeć tym razem ,że pociąg jednak będzie kontynuował jazdę.
Na Słodowcu wysiadłem, nie wiem co było dalej. Jednak nawet na Słodowcu wydawał dziwne dźwięki.