Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Dlatego ja nadal obstaję przy tym, aby wydłużyć tam 206. Skoro to socjal dla mieszkańców osiedla to czemu nie miałaby jeździć aż tam?
W tym momencie jego rozkład jest ułożony tak, że jedzie w parze ze 127 albo ze 194 albo w ogóle z obiema naraz więc wozi powietrze. Zróbmy więc tak żeby chociaż na pewnym odcinku kogoś woziło...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
206 faktycznie mogłoby, jako socjal, pojechać na Karolin.Szymon pisze:Dlatego ja nadal obstaję przy tym, aby wydłużyć tam 206. Skoro to socjal dla mieszkańców osiedla to czemu nie miałaby jeździć aż tam?W tym momencie jego rozkład jest ułożony tak, że jedzie w parze ze 127 albo ze 194 albo w ogóle z obiema naraz więc wozi powietrze. Zróbmy więc tak żeby chociaż na pewnym odcinku kogoś woziło...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A jest możliwość dodania jednej brygady? Nie wiem czy tyle wystarczy? Bo linia rzadziej niż co pół godziny na Odolanach owszem da radę, ale na Karolin mija się z celem. Kto by czekał godzinę na autobus?Kleszczu pisze:206 faktycznie mogłoby, jako socjal, pojechać na Karolin.Szymon pisze:Dlatego ja nadal obstaję przy tym, aby wydłużyć tam 206. Skoro to socjal dla mieszkańców osiedla to czemu nie miałaby jeździć aż tam?W tym momencie jego rozkład jest ułożony tak, że jedzie w parze ze 127 albo ze 194 albo w ogóle z obiema naraz więc wozi powietrze. Zróbmy więc tak żeby chociaż na pewnym odcinku kogoś woziło...
202 na Targówku było co 60 minut i jakoś miało frekwencję. Na pewno większą niż obecne 206.Georg pisze:A jest możliwość dodania jednej brygady? Nie wiem czy tyle wystarczy? Bo linia rzadziej niż co pół godziny na Odolanach owszem da radę, ale na Karolin mija się z celem. Kto by czekał godzinę na autobus?Kleszczu pisze: 206 faktycznie mogłoby, jako socjal, pojechać na Karolin.
Nie wiem. Nigdy nie widziałem 202 w akcji.SławekM pisze:202 na Targówku było co 60 minut i jakoś miało frekwencję. Na pewno większą niż obecne 206.Georg pisze: A jest możliwość dodania jednej brygady? Nie wiem czy tyle wystarczy? Bo linia rzadziej niż co pół godziny na Odolanach owszem da radę, ale na Karolin mija się z celem. Kto by czekał godzinę na autobus?
Na razie nic nie będzie, bo rzekomo nie ma autobusów(czyt. dzielnica nie umie wrzeszczeć i tupać nogami).kin pisze:Wiadomo już coś o zmianach w komunikacji po otwarciu ulicy 4 Czerwca i połączeniu jej z Połczyńską?
Chodzi mi u układ tymczasowy na czas budowy przy Sterniczej i o układ docelowy po wybudowaniu całej drogi?
Ktoś coś wie i moze sie podzielić przeciekami?
A kiełbasa? 
206 na Karolin póki co by wystarczyło. Jedna Solinka się nie znajdzie ? Przecież wtedy nawet można by to podbić do 20 minut (na Chrościckiego się przyda). I postoje mogłyby być w cywilizowanym miejscu pod Tesco a nie na Odolanach.
A docelowo będę się upierać przy 106 (numer przykładowy ale pasujący) Okęcie - Ryżowa - Lazurowa - Os. Górczewska (lub Nowe Bemowo przez Radiową gdyby skrócić 112).
A docelowo będę się upierać przy 106 (numer przykładowy ale pasujący) Okęcie - Ryżowa - Lazurowa - Os. Górczewska (lub Nowe Bemowo przez Radiową gdyby skrócić 112).
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Osa na blogu podaje ciekawe propozycje ZTM dot. autobusów w rejonie Ursus-Bemowo. Bardzo cieszy 220 (chociaż winno być 106) z Nowego Bemowa przez Lazurową, 4 Czerwca i Skorosze oraz Opacz na Pralkę
Szkoda, że tylko co kwadrans
Mogłoby śmiało kursować co 12/15/12//15
Mogłoby śmiało kursować co 12/15/12//15
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Mnie również 220 bardzo się podoba
Nawet mniej więcej takie propozycje trasy tutaj padały (zarówno moje jak i jeszcze paru osób). Ciekawe czy ZTM wykorzystał czy po prostu wpadł na to samo, tak czy inaczej bardzo to cieszy 
Spokojnie, jeśli się przyjmie (a myślę że tak), to zawsze można dać częściej. Ciekawe jaki tabor będzie ? Obstawiałbym 12 m (na początek).Kleszczu pisze:Szkoda, że tylko co kwadransMogłoby śmiało kursować co 12/15/12//15
![]()
Ale zawijasy na końcu trasy 177 o.o
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Inaczej się niestety nie daadner pisze:Ale zawijasy na końcu trasy 177 o.o
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
A nie prościej by było z zawrotką na rondzie za przejazdem ? I przystanki byłyby bliżej stacji i mogłoby nawet być szybciej.Kleszczu pisze:Inaczej się niestety nie daadner pisze:Ale zawijasy na końcu trasy 177 o.o![]()
Skoro 220 ma być linią która na części trasy pokrywa się ze 177 to po co tworzyć linię 220 w relacji Nowe Bemowo - P+R Al. Krakowska. Czy nie wyszłoby na to samo gdyby 177 zostało skierowane na trasę Pralka - Nowe Bemowo bez uruchamiania 220?
A co lokalne relacje w Ursusie załatwi?