Moderator: Wiliam
-
person
- (geograf)
MisiekK pisze:Ten tłok nie pojawił się na Wilsona.
I jechał w zupełnie inną stronę niż pojedzie tramwaj, dlatego w ogóle nie rozumiem argumentacji "po co silny tramwaj, skoro są tam autobusy". To są zupełnie inne kierunki podróży, a ja nie potrzebnie dałem się wciągnąć w tę wyliczankę.
MisiekK pisze:Odkąd SM na Krajewskiego zrobiła porządek z blachosmrodami mandatując gdzie popadnie 116 nie łapało tam koszmarnych opóźnień.
Nie szkodzi. 116 było nieprzewidywalne z powodu Zakroczymskiej. O ile rano jeszcze trochę ludzi nim jeździło (i tak mniej niż obecnie - wiem, bo obserwuję codziennie okolice Muranowskiej), to popołudniami muchy i desperaci szaleli w środku.
-
MisiekK
person pisze:I jechał w zupełnie inną stronę niż pojedzie tramwaj, dlatego w ogóle nie rozumiem argumentacji "po co silny tramwaj, skoro są tam autobusy". To są zupełnie inne kierunki podróży, a ja nie potrzebnie dałem się wciągnąć w tę wyliczankę.
Możesz jaśniej? Z tego co wiem tramwaj i 116 ma od Wilsona do Gdańskiego trasę pokrywającą.
person pisze:Nie szkodzi. 116 było nieprzewidywalne z powodu Zakroczymskiej. O ile rano jeszcze trochę ludzi nim jeździło (i tak mniej niż obecnie - wiem, bo obserwuję codziennie okolice Muranowskiej), to popołudniami muchy i desperaci szaleli w środku.
To nadal nie znaczy, że tramwaje będą pełne. 20
5 odpalone specjalnie dla pokrzywdzonych przebudową wiaduktu nad Gdańskim woziło i nadal wozi owady.
Dzięki Bastianie
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Bastian
- Sułtan Maroka
MisiekK pisze:204 odpalone specjalnie dla pokrzywdzonych przebudową wiaduktu nad Gdańskim woziło i nadal wozi owady.
204 było odpalone z innej okazji i dobrze sobie radzi. Ale co do 205, to by się zgadzało

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Bastian pisze:MisiekK pisze:204 odpalone specjalnie dla pokrzywdzonych przebudową wiaduktu nad Gdańskim woziło i nadal wozi owady.
204 było odpalone z innej okazji i dobrze sobie radzi. Ale co do 205, to by się zgadzało

No i dlatego mówię. Tramwaj co 10-15 minut niech sobie jeździ do Potoku, a 157 na Gdańską i posprzątane. 205 to wiadomo co.
-
MisiekK
Pan Piotr pisze:No i dlatego mówię. Tramwaj co 10-15 minut niech sobie jeździ do Potoku, a 157 na Gdańską i posprzątane. 205 to wiadomo co.
Tyle, że mądre głowy w mieście koniecznie MUSZĄ odpalić Wilsona - M. Marymont. Stąd żeby nie odpalać jakiś niepotrzebnych potworków typu 6 wystarczy podzielić od Wilsona planowane 15 - ani odcinek Wilsona - M. Marymont, ani Wilsona - Marymont-Potok poszkodowany nie będzie.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
pawcio
To już lepiej wyciąć 14 z Puławskiej i wysłać to coś na Słowackiego. Dwie linie 20/30/30 na dwóch końcówkach żoliborskich to nie mają żadnego sensu. Nikt nie będzie czekał na tramwaj co 20 minut.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Pan Piotr
- (XXXX)
MisiekK pisze:Pan Piotr pisze:No i dlatego mówię. Tramwaj co 10-15 minut niech sobie jeździ do Potoku, a 157 na Gdańską i posprzątane. 205 to wiadomo co.
Tyle, że mądre głowy w mieście koniecznie MUSZĄ odpalić Wilsona - M. Marymont. Stąd żeby nie odpalać jakiś niepotrzebnych potworków typu 6 wystarczy podzielić od Wilsona planowane 15 - ani odcinek Wilsona - M. Marymont, ani Wilsona - Marymont-Potok poszkodowany nie będzie.
Z jednej strony tak, ale z drugiej strony oznacza to utrzymanie 14 na południu, która w przeciwieństwie do linii na Marymont często wozi garstkę nie na ostatnich dwóch przystankach, a już w połowie trasy...
I żeby nie wyszło, że czepiam się głównie 14 to na placu Unii Lubelskiej często np. w dni wolne "czwórka" wozi ok. 70 osób, "osiemnastka" ok. 20-25 osób ( 2. wagon czasami zupełnie pusty ), a "czternastka" - ok. 8-10...
-
8833
A może zlikwidować
5 
W zamian podkręcić
184
-
MisiekK
pawcio pisze:To już lepiej wyciąć 14 z Puławskiej i wysłać to coś na Słowackiego.
Z 14 trzeba zrobić 15 na Marymont-Potok - tak nakazuje rozsądek. Ale w Warszawie to nie jest jeszcze wszystko.
-
pawcio
Ba, moim zdaniem obrona 14 będzie kosztowała więcej brygad niż obecnie na tej 14 kursuje. Chyba że dogmatem politycznym nie jest 14, a 6 z Żoliborza na Pragę. Wówczas zdroworozsądkowe rozwiązania leżą i kwiczą.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Pan Piotr
- (XXXX)
MisiekK pisze:pawcio pisze:To już lepiej wyciąć 14 z Puławskiej i wysłać to coś na Słowackiego.
Z 14 trzeba zrobić 15 na Marymont-Potok - tak nakazuje rozsądek. Ale w Warszawie to nie jest jeszcze wszystko.
W sensie po prostu likwidacja 14 i uruchomienie 15, a trasy i częstotliwości 18 i 35 bez zmian?
-
pawcio
Raczej zestaw linii z Ochoty na Żoliborz, 4 z 18 na Służewiec, a 35 na Wyścigi.
-
MisiekK
Pan Piotr pisze:W sensie po prostu likwidacja 14 i uruchomienie 15, a trasy i częstotliwości 18 i 35 bez zmian?
Tras bym nie ruszał, częstotliwości 18 bym nie ruszał, a co do 35 to trzeba się zastanowić.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
pawcio pisze:To już lepiej wyciąć 14 z Puławskiej i wysłać to coś na Słowackiego.
Tyle, że z placu Zbawiciela do Wilanowskiej 13-15 minut, w obie strony 26-30 minut ( czasu na pętli nie wliczam, bo i tak ma on miejsce czy to jest na Wilanowskiej czy Potockiej ).
Z placu Zbawiciela do Potockiej jest 21-25 minut, w obie strony 42-50 minut.
W szczycie to 2 brygady więcej. Da się tyle uzbierać?
-
pawcio
MisiekK pisze:Tras bym nie ruszał, częstotliwości 18 bym nie ruszał, a co do 35 to trzeba się zastanowić.
Coś ruszyć trzeba. Albo stworzyć 6.
Pan Piotr pisze:W szczycie to 2 brygady więcej. Da się tyle uzbierać?
Skoro podobno są brygady na 6 i wzmocnienie 44, to już we wszystko jestem w stanie uwierzyć.