Jak widać źle. Ale mimo wszystko to nie Operator sam sobie może decydować jakie rozkłady będą obowiązywać tylko jednak jest to w gestii Organizatora. Nawet jeśli decyzja Organizatora jest pochodną informacji pochodzących od Operatora.JotPeCet pisze:Nie wypowiem się, bo nie wiem jak wygląda przepływ informacji wewnątrz Operatora.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Kartki powiesił, więc wiedział na jaką trasę wozy wysyła.
Ja takim cudotwórcą nie jestem! Podejrzewam że nikt nie jest, bo warunkiem jest partner do rozmowy na drugim końcu druta.MichalJ pisze:Najbardziej mnie przeraża podejście "widzę, że ktoś popełnił błąd, ten ktoś jest według mnie z innej miejskiej instytucji niż ja, zatem palcem nie kiwnę, żeby to poprawić, chociaż mógłbym w 10 minut, a pasażerów mam w d.".
Ale sukces jest: z 30 minut zrobiło nam się już 10.
Polityka złym doradcą w pracy!
I tak trzeba zapłacić za nadgodziny lub zrobić ich odbiór jakiegoś innego dniaJotPeCet pisze:Ale sukces jest: z 30 minut zrobiło nam się już 10.
No nie do końca Jacku, ale to nie jest już temat na publiczną dyskusję.JotPeCet pisze:Proponuję przyjąć zasadę "nie znam się to się nie wypowiadam". Dlatego radze spojrzeć na to trochę ogólniej: Akurat w tym przypadku na początku i końcu kijka które trzyma Organizator jest Operator. Przykre jest tylko to że w tej wyliczance niektórzy zapominają że gdzieś tam pojawia się taki ktoś jak Pasażer. I dla niego warto zostać te 30 minut w pracy dłużej.
Pasażer - tak i warto dla niego zostać - tyle, żeby zostać to trzeba wiedzieć, że 5 minut po wyjściu ekipy może być jednak odwołanie zmian - wystarczyłby jeden telefon i sprawy by nie było. Jest za dużo obszarów niezaadresowanych w kontaktach organizator-operator, co jest w/g mnie skandalem i nie wiem z czego to wynika - z niewiedzy czy czystej złośliwości przy kontaktach międzyludzkich....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Odwołanie zmian było w piątek. Niewłaściwe dekoracje jeździły od soboty co najmniej do poniedziałku. Forum o tym wiedziało, a co dopiero ZTM i TW. Dalej nie szło zadzwonić?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czy istniał jakiś merytoryczny argument za dzisiejszą objazdową trasą 20 (Femina, JP2, Stawki, Andersa, Międzyparkowa, Most Gdański, Starzyniak)? Czemu po prostu przez Babkę nie było można? Czasowo bez różnicy, a znacznie wygodniej zarówno dla pasażerów (20 na objeździe nie dowoziła ani do metra, ani do Babki, za to przy Muranowskiej pierdzielnik powodowała) jak i prowadzących pojazdy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dwa przystanki więcej z trasy podstawowej. Taka zasada.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nie zrozumiałeś przekazu. Szeregowy chciał zamiast skręcać w Stawki i łamać się przez Andersa, skręcić bezpośrednio w Słomińskiego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Oczywiście, że przez Babkę byłoby rozsądniej, zamiast przez Stawki, czyli z pominięciem metra i z pominięciem potencjalnego celu podróży, jakim jest Arkadia. I z wykonywaniem manewru skrętu na sygnalizatorze ogólnym (w Stawki) bądź na zaszmaconym sygnalizatorze do prawoskrętu (Stawki => Andersa, zafoliowano strzałeczkę w prawo na górze i już był ogólny), między mającymi pierwszeństwo samochodami i pieszymi. W przeciwnym kierunku jeszcze lepiej, ze Stawek w lewo światła nie ma, jest tylko kierunkowy w prawo, dla 35. Dlatego ciekawi mnie czym kierowano się wybierając taką trasę, zamiast najbardziej oczywistej, czyli przez Babkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A, rzeczywiście. Mi się od razu wyobraziła Okopowa. No to nie wiem 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Według mnie to najbliższy dostępny ciąg równoległy. Stawki jest bliżej Al.Solidarności niż Słomińskiego.

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nawet jeśli to bez sensu?
Widać tak. Ja nie bronię tego pomysłu, tylko szukam w nim logiki. 

-
michael112
A ja sobie myślę, że jeszcze rozsądniejszym objazdem dla 20 w tej sytuacji było jej zostawienie na Trasie W-Z i puszczenie do najbliższego dostępnego krańca, czyli na Dw. Wschodni. W-Zka generuje przecież spore potoki.