Objazdy tramwajowe 2011

Moderator: Wiliam

pasażer

Post autor: pasażer » 30 sie 2011, 0:21

Bastian pisze:Żyj w niepewności. Albo się bardziej staraj.
Mam rozumieć ,że mnie straszysz dla zabawy. Czy jest to gdzieś w regulamine?

Adrem, nigdzie nie napisałem ,że na Poniatowslm jest torowisko trawiaste, pytałem tylko oto czy nie skończy się tak ja na nim tzn. ograniczeniem prędkości bo okaże się głośne. Sugerowałem także ,że hałas to może nie wina torowiska tylko tramwajów. Kładzenie dwu wersji torowiska to dla mnie eksperyment. Dla Ciebie nie?

[ Dodano: |30 Sie 2011|, 2011 00:36 ]
Bastian pisze:Znasz innego moderatora, który podpisuje się "B."? A bełkotu trzymać tu nie chcę. Szkoda moich nerwów na ochrzanianie, a czasu innych userów na czytanie.
Nigdzie nie mogłem (chciałem) sprawdzać jak podpisują się Admin czy Moderatorzy.
Bastian pisze:Aha, nie znam też słowa "znmaczy".
Ja też nie.
Nie robisz nigdy literówek, szczególnie kiedy oba klawisze są obok siebie. Tak się zdarzanie, że nie zawsze czytam przed i po wysłaniu.
A teraz pytanie dlaczego nie odnosisz się do tego co możesz zrozumieć tylko złapaleś się za polszczyznę (moją ). Nie tak dawno jak sobie zażartowałem i napisałem trochę archaiczną polszczyzną, to sam mnie broniłeś. Teraz co zmiana frontu?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 sie 2011, 0:56

pasażer pisze:Adrem
pasażer pisze:Poniatowslm
pasażer pisze:pytałem tylko oto
pasażer pisze:tak ja na nim
pasażer pisze: Tak się zdarzanie
W ramach nocnej promocji policzę to za post numer dwa i pół. Bonus za szczerość:
pasażer pisze:nie zawsze czytam przed i po wysłaniu
pasażer pisze:Nie robisz nigdy literówek, szczególnie kiedy oba klawisze są obok siebie.
Dziękuję za docenienie :]

Ad rem:
pasażer pisze:Kładzenie dwu wersji torowiska to dla mnie eksperyment. Dla Ciebie nie?
Nie, jeżeli nie są kładzione jedno na drugim.
pasażer pisze:pytałem tylko oto czy nie skończy się tak ja na nim tzn. ograniczeniem prędkości bo okaże się głośne. Sugerowałem także ,że hałas to może nie wina torowiska tylko tramwajów.
Na Zielenieckiej: primo - nikt nie mieszka, by się skarżyć, secundo - nie ma wiaduktu, który by rezonował, jak na wiadukcie al. 3 Maja, tertio - trawiaste torowiska zawsze są cichsze od zabudowanych, bo lepiej tłumią hałas, zamiast go odbijać, quarto - są różnice w głośności tramwajów, ale mniejsze, niż przy różnych typach torowiska.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

pasażer

Post autor: pasażer » 30 sie 2011, 1:14

Bastian pisze:
pasażer pisze:Adrem
fakt brak spacji.
pasażer pisze:Poniatowslm
"l"zamiast 'K' iglodnya reaczej zmęczony jestem
pasażer pisze:pytałem tylko oto
pasażer pisze:tak ja na nim
pasażer pisze: Tak się zdarzanie
W ramach nocnej promocji policzę to za post numer dwa i pół. Bonus za szczerość:
pasażer pisze:nie zawsze czytam przed i po wysłaniu
pasażer pisze:Nie robisz nigdy literówek, szczególnie kiedy oba klawisze są obok siebie.
Dziękuję za docenienie :]

Ad rem:
pasażer pisze:Kładzenie dwu wersji torowiska to dla mnie eksperyment. Dla Ciebie nie?
Nie, jeżeli nie są kładzione jedno na drugim. Pewnie że układane, ale to teżmoże być jedno na drugim.
pasażer pisze:pytałem tylko oto czy nie skończy się tak ja na nim tzn. ograniczeniem prędkości bo okaże się głośne. Sugerowałem także ,że hałas to może nie wina torowiska tylko tramwajów.
Na Zielenieckiej: primo - nikt nie mieszka, by się skarżyć, secundo - nie ma wiaduktu, który by rezonował, jak na wiadukcie al. 3 Maja, tertio - trawiaste torowiska zawsze są cichsze od zabudowanych, bo lepiej tłumią hałas, zamiast go odbijać, quarto - są różnice w głośności tramwajów, ale mniejsze, niż przy różnych typach torowiska.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 30 sie 2011, 1:16

pasażer pisze:
Bastian pisze: fakt brak spacji. "l"zamiast 'K' iglodnya reaczej zmęczony jestem W ramach nocnej promocji policzę to za post numer dwa i pół. Bonus za szczerość: Dziękuję za docenienie :]

Ad rem: Nie, jeżeli nie są kładzione jedno na drugim. Pewnie że układane, ale to teżmoże być jedno na drugim.
Cytat, który jest pozbawiony treści dodanej, może być policzony przez Bastiana jako post numer trzy, w twoim przypadku nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, przemyśl treść posta, zanim Bastian wróci i cię zje.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 sie 2011, 7:16

Za późno. Twój post spowodował, że nie będzie w stanie go już wykasować.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 sie 2011, 8:37

Udam, że nie zauważyłem :-#
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 sie 2011, 8:48

No ale co jest złego w eksperymencie? Jeśli obie wersje są znane i rozpowszechnione na świecie, a ryzyko ewentualnego niepowodzenia w zakresie hałasu, z braku zabudowy, ograniczone, to gdzie lepiej przetestować dwie równoważne (konkurencyjne) konstrukcje jeśli nie na trasie wzdłuż terenów sportowych?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

pasażer

Post autor: pasażer » 30 sie 2011, 13:33

Glonojad pisze:No ale co jest złego w eksperymencie? Jeśli obie wersje są znane i rozpowszechnione na świecie, a ryzyko ewentualnego niepowodzenia w zakresie hałasu, z braku zabudowy, ograniczone, to gdzie lepiej przetestować dwie równoważne (konkurencyjne) konstrukcje jeśli nie na trasie wzdłuż terenów sportowych?
Nic. Ponieważ moja polszczyzna jest zła prawdopodobnie mnie w przewidywalnym czasie wykasują.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 sie 2011, 14:10

pasażer pisze:Ponieważ moja polszczyzna jest zła prawdopodobnie mnie w przewidywalnym czasie wykasują.
Brak tylko jednego przecinka to już spory postęp, tylko tak dalej ;)
pasażer pisze:Nic
No to o co ten dym? Przecież nie ma żadnych przesłanek, by sądzić już teraz, że mogłoby tam zbyt głośno.

pasażer

Post autor: pasażer » 30 sie 2011, 18:21

Bastian pisze:No to o co ten dym? Przecież nie ma żadnych przesłanek, by sądzić już teraz, że mogłoby tam zbyt głośno.
Bastian, tu też jest błąd.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 sie 2011, 19:07

Racja. Być.

I mieć.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 sie 2011, 20:12

Byłem czy miałem - dwie zagadki...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 31 sie 2011, 11:51

Część składów linii 18 kierowanych jest na objazd przez Niepodległości do Nowowiejskiej w Kierunku FSO z powodu alarmu bombowego w metrze.
Obrazek

Pan Piotr
(XXXX)

Post autor: Pan Piotr » 31 sie 2011, 13:37

Bywalec pisze:Część składów linii 18 kierowanych jest na objazd przez Niepodległości do Nowowiejskiej w Kierunku FSO z powodu alarmu bombowego w metrze.

Nie wiem co to ostatnio za moda, żeby nagle zmieniać trasy z co 2. kursem. Bałagan podobny do tego z 17/33 kilkanaście dni temu.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 sie 2011, 14:01

Intencją autora zapewne było możliwie najszybsze umożliwienie dojazdu zastępczego z Pola Mokotowskiego na Marszałkowską.

ODPOWIEDZ