(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 wrz 2011, 11:45

Bastian pisze:"niepolityczność" zostawienia tych torów jako nieużywanych.
Przypominam, że Stawki swego czasu przez ponad 10 lat były nieużywane liniowo i armagedon nie nastąpił
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 wrz 2011, 11:55

Ale to było w nieco innej rzeczywistości.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 wrz 2011, 12:11

pawcio pisze:Ale to było w nieco innej rzeczywistości.
Wiesz - rzeczywistość jest cały czas taka sama. Tylko są inni decydenci i wybory blisko.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2011, 12:29

I okazuje sie, ze 'wtedy' bylismy blizej Wiednia czy innego Monachium...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 wrz 2011, 12:30

Nie o to chodzi. Słowackiego była używana, po czym zamknięta nagle w trybie awaryjnym. Teraz wraca techniczna możliwość wykorzystania, to i ludzie tego też oczekują. Stawki stały odłogiem przez całe lata. Nie wiem, jakie były reakcje na wycofanie tramwajów w 1968 roku - to jest kwestia kluczowa, a nie, czy były jakieś naciski ćwierć wieku później. Zaś wtedy naprawdę była inna rzeczywistość - wybory trochę inaczej wyglądały jednak, a i decydenci nieco mniej się przejmowali. Zresztą nie takie trasy w tamtych czasach zlikwidowano.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 wrz 2011, 12:43

Bastian pisze:Teraz wraca techniczna możliwość wykorzystania, to i ludzie tego też oczekują.
Bastek - powiedzmy sobie szczerze - jedyny przystanek do ew. obsługi to Teatr Komedia. Przystanek na którym do 116 albo nie wsiada nikt, albo pojedyncze osoby.

Pchanie 6 na AWF może mieć tylko jedno wytłumaczenie - pokazanie, że pętla jest potrzebna, bo coś tam krańcuje i nie można jej ot tak zlikwidować.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 wrz 2011, 12:50

MisiekK pisze:Bastek - powiedzmy sobie szczerze - jedyny przystanek do ew. obsługi to Teatr Komedia. Przystanek na którym do 116 albo nie wsiada nikt, albo pojedyncze osoby.
Nie musisz mi tego tłumaczyć =;
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 wrz 2011, 12:52

Bastian pisze:Nie musisz mi tego tłumaczyć =;
Wiem, wiem :)

Poza tym, wyjazdy z R-4 i zjazdy bez problemu by tam zapewniły potrzebną podaż miejsc.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2011, 13:33

Znaczy mam rozumiec, ze wyprzedzamy Bawarie i Austrie o 40 lat w partycypacji spolecznej w procesie decyzyjnym? :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 26 wrz 2011, 14:31

MisiekK pisze:Poza tym, wyjazdy z R-4 i zjazdy bez problemu by tam zapewniły potrzebną podaż miejsc.
Bladym świtem i późną nocą - na pewno :)

wlv

Post autor: wlv » 26 wrz 2011, 14:41

Bastian pisze:Przede wszystkim w tych rozważaniach --_II brakuje logiki (przepraszam, coś ostatnio często się jej czepiam ). Otóż być może lepiej i byłoby na razie 6 nie uruchamiać
Akurat 6 jako Tour de Nowa Praga była hiperbolą krańcowania tejże linii na Ratuszowej, chyba :-k , więc brak logiki pasował.
MisiekK pisze:Wiesz - rzeczywistość jest cały czas taka sama.
Lkwidacje "XIX wiecznych zawalidróg" były wówczas czymś normalnym, a Stawki była ulicą dosyć odludną.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 wrz 2011, 14:46

Paweł D. pisze:]Bladym świtem i późną nocą - na pewno :)
A bo dodatków to R-4 nie wystawia?
wlv pisze:Lkwidacje "XIX wiecznych zawalidróg" były wówczas czymś normalnym, a Stawki była ulicą dosyć odludną.
Bez przesady z budowy Intraco władza się bardzo cieszyła, a tory pozostawiono.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 26 wrz 2011, 20:35

Tak a propos Stawek - to torowisko było w ogóle używane między 1968 r a przywróceniem w latach 90.?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 wrz 2011, 21:01

Liniowo nie. Objazdowo chyba tak.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 26 wrz 2011, 21:30

Bastian pisze:Liniowo nie. Objazdowo chyba tak.
Torowisko na Stawkach, oczywiście oprócz okresu remontu, było cały czas przejezdne.
MisiekK pisze:
Paweł D. pisze:]Bladym świtem i późną nocą - na pewno :)
A bo dodatków to R-4 nie wystawia?
Wystawia. Tylko ile będzie przerwy w kursowaniu w tramwajów pomiędzy ostatnim wyjazdem rano i pierwszym wyjazdem w południe? Tramwaj-widmo nie wiadomo o której jadący ma być ofertą dla pasażera? Wolne żarty.

ODPOWIEDZ