Dobrze by było, gdyby sensowność takiego układu tras potwierdzili obecni mieszkańcy tych rejonów (bo od mojej stamtąd wyprowadzki minęło już kilka lat)
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
Ano tak. Czyli ja bym proponował, w takim układzie:
141 po trasie 185 na Ursynowie - Natolinie, koordynacja z 503
162, zahaczyć o STADION (koniecznie) i od Dolinki Służewieckiej przez Rosoła, Jastrzębowskiego, KEN, Ciszewskiego, Roentgena do URSYNOWA ZACHODNIEGO (albo zamiana krańców z przydługim 195)
166 mocne (jak rozumiem)
, od Dolinki Służewieckiej przez Nowoursynowską, Rosoła, Belgradzką, KEN, Bażantarnię, Rosoła i Wąwozową do KABAT (za 166 i 179)
179 KABATY - Wąwozowa - Rosoła - Bażantarnia - Stryjeńskich - Belgradzka - Rosoła - ... - URSYNÓW PŁN.
Dobrze by było, gdyby sensowność takiego układu tras potwierdzili obecni mieszkańcy tych rejonów (bo od mojej stamtąd wyprowadzki minęło już kilka lat)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Coś ci kiepsko wyszło.
Trasę 185 ma przejąć 162. Ty zaś zrywasz połączenie Stegien i Sadyby z całym Natolinem, a ono akurat jest potrzebniejsze, niż posyłanie tam 141.
166 wysyłasz na opłotki, podczas gdy powinna ona - jako linia po części obwodowa - przeciąć Ursynów. Trasa SGGW - CO jest lepsza dla tej linii. ZTM myśli o wysłaniu jej jeszcze na Jeziorki. A po co ci Stadion?
W/w opłotkami powinno pojechać 141, gdyż da ono połączenie z Dolną tych części Natolina, których nie obsługują ani 503, ani 195.
Trasę 185 ma przejąć 162. Ty zaś zrywasz połączenie Stegien i Sadyby z całym Natolinem, a ono akurat jest potrzebniejsze, niż posyłanie tam 141.
166 wysyłasz na opłotki, podczas gdy powinna ona - jako linia po części obwodowa - przeciąć Ursynów. Trasa SGGW - CO jest lepsza dla tej linii. ZTM myśli o wysłaniu jej jeszcze na Jeziorki. A po co ci Stadion?
W/w opłotkami powinno pojechać 141, gdyż da ono połączenie z Dolną tych części Natolina, których nie obsługują ani 503, ani 195.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Do koordynacji z 503 to ja bym wysłał 162. Z racji wysokiej częstotliwości będzie się do tego najlepiej nadawać. Podesłanie go pod PKP Stadion jest jak najbardziej słuszne. Na Okrzei/Kłopotowskiego się jednak nieco marnuje.
Na Ursynów Zach. wysłałbym jednak 166, by załatwić socjal Dw. Wschodni-CO i zapewnić połączenie Gocławia z SGGW.
A wówczas 141 można jakoś dokładać do 179, by zapewnić pełnię lokalnych potoków na Natolinie i Kabatach.
Na Ursynów Zach. wysłałbym jednak 166, by załatwić socjal Dw. Wschodni-CO i zapewnić połączenie Gocławia z SGGW.
A wówczas 141 można jakoś dokładać do 179, by zapewnić pełnię lokalnych potoków na Natolinie i Kabatach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jakiekolwiek uzasadnienie podasz?Bastian pisze:zrywasz połączenie Stegien i Sadyby z całym Natolinem, a ono akurat jest potrzebniejsze, niż posyłanie tam 141.
Kolejny dziwaczny dogmatBastian pisze:166 wysyłasz na opłotki, podczas gdy powinna ona - jako linia po części obwodowa - przeciąć Ursynów
A słyszałeś o szkieletyzacji? Przecież ona nie koniecznie do samych linii się odnosi, ale także i do poszczególnych relacji. Naprawdę nie widzę powodów, żeby każda część Natolina i Ursynowa musiała mieć połączenia zarówno z Dolną, jak i całymi StegnamiBastian pisze:W/w opłotkami powinno pojechać 141, gdyż da ono połączenie z Dolną tych części Natolina, których nie obsługują ani 503, ani 195.
162 nie potrzebuje wysokiej częstotliwości.pawcio pisze:Do koordynacji z 503 to ja bym wysłał 162. Z racji wysokiej częstotliwości
Gocław na SGGW dowiezie przecież 166. Zaś socjal z CO jest dużo ważniejszy właśnie do STADIONU i WILENIAKA, niż na WSCHODNI (skoro do CENTRALNEGO jest 505). Coś macie dziś chyba obaj słabszy dzień, stąd zapewne ta zgodnośćpawcio pisze:Na Ursynów Zach. wysłałbym jednak 166, by załatwić socjal Dw. Wschodni-CO i zapewnić połączenie Gocławia z SGGW.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Krótkie i węzłowate: jeśli nie chcesz mieć UD Ursynów przeciw sobie, musisz zmiany przeprowadzać jak najdelikatniej. 185 jest na Ursynowie linią ważną i jeśli ją zastępować, to podobnym połączeniem na Stegny i Powiśle (może tym razem Span zgodzi się ze mnąDennis pisze:Jakiekolwiek uzasadnienie podasz?Bastian pisze:zrywasz połączenie Stegien i Sadyby z całym Natolinem, a ono akurat jest potrzebniejsze, niż posyłanie tam 141.
Jakie znów centrum, skoro nawet z Cynamonowej chcesz ją zabrać (doprawdy nie wiem, czemu)? Chodzi o to, by było łatwo do tej linii dotrzeć nawet z innych części pasma.Dennis pisze:Kolejny dziwaczny dogmatBastian pisze:166 wysyłasz na opłotki, podczas gdy powinna ona - jako linia po części obwodowa - przeciąć UrsynówJakimi opłotkami znowuż? Przez centrum Natolina i całe Kabaty to są opłotki?! Dlaczego Ursynów przecinać powinna, ale już Natolina nie koniecznie? Zupełnie nie rozumiem.
A ja nie widzę powodów, by połowie zabierać, po to by drugiej połowie dać drugie.Dennis pisze:A słyszałeś o szkieletyzacji? Przecież ona nie koniecznie do samych linii się odnosi, ale także i do poszczególnych relacji. Naprawdę nie widzę powodów, żeby każda część Natolina i Ursynowa musiała mieć połączenia zarówno z Dolną, jak i całymi StegnamiBastian pisze:W/w opłotkami powinno pojechać 141, gdyż da ono połączenie z Dolną tych części Natolina, których nie obsługują ani 503, ani 195.
Chcesz je ciąć?Dennis pisze:162 nie potrzebuje wysokiej częstotliwości.pawcio pisze:Do koordynacji z 503 to ja bym wysłał 162. Z racji wysokiej częstotliwości
A to może łaskawie odpowiesz, czemu Ursynów żądał wydłużenia 513 na Wschodni, a nie np. na Wileniak, co można było zrobić łatwo i tym samym mostem?Dennis pisze:Gocław na SGGW dowiezie przecież 166. Zaś socjal z CO jest dużo ważniejszy właśnie do STADIONU i WILENIAKA, niż na WSCHODNI (skoro do CENTRALNEGO jest 505).pawcio pisze:Na Ursynów Zach. wysłałbym jednak 166, by załatwić socjal Dw. Wschodni-CO i zapewnić połączenie Gocławia z SGGW.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
UD to będziecie mieć przede wszystkim przeciw sobie, jak pozrywacie połączenia z CO.Bastian pisze:Krótkie i węzłowate: jeśli nie chcesz mieć UD Ursynów przeciw sobie, musisz zmiany przeprowadzać jak najdelikatniej. 185 jest na Ursynowie linią ważną i jeśli ją zastępować, to podobnym połączeniem na Stegny i Powiśle (może tym razem Span zgodzi się ze mną ). Im więcej istniejących połączeń zerwiesz, tym więcej będziesz miał protestów. A mniej szans na wprowadzenie czegokolwiek.
Odróżniasz Ursynów od Natolina?Bastian pisze:Jakie znów centrum, skoro nawet z Cynamonowej chcesz ją zabrać (doprawdy nie wiem, czemu)? Chodzi o to, by było łatwo do tej linii dotrzeć nawet z innych części pasma.
To są nieistotne efekty uboczne zapewnienia podstawowych relacji na Ursynowie.Bastian pisze:A ja nie widzę powodów, by połowie zabierać, po to by drugiej połowie dać drugie.
Nie wiem, czy żądał, nie mam takich wiadomości. Poza tym 513 nigdy nie jeździło przez CO. A połączenie ze Wschodnim dla znacznego obszaru Ursynowa - Natolina (w tym zdecydowanej większości rejonów obecnie obsługiwanych przez 166) przecież pozostałoby (chyba to 166 chcieliście wysłać na LUBELSKĄBastian pisze:A to może łaskawie odpowiesz, czemu Ursynów żądał wydłużenia 513 na Wschodni, a nie np. na Wileniak, co można było zrobić łatwo i tym samym mostem?
Czytając Twe dzisiejsze posty stwierdzam, iż musisz mieć bardzo zły dzień
- Bastian
- Sułtan Maroka
A jakieś zrywamy?Dennis pisze:UD to będziecie mieć przede wszystkim przeciw sobie, jak pozrywacie połączenia z CO.
Przecież znika stamtąd tylko 416, a te zastępujemy 166.
Tak. Pamiętaj, że Ursynów oznacza zarówno osiedle (a raczej ich zespół), jak i dzielnicę.Dennis pisze:Odróżniasz Ursynów od Natolina?
Żadna tajemnica, tak było w komunikatach. A i Łukasz pewnie potwierdzi.Dennis pisze:Nie wiem, czy żądał, nie mam takich wiadomości.
Zgadza się, chcieliśmy i chcemy (tylko Kleszcz nam piasek w tryby sypałDennis pisze:A połączenie ze Wschodnim dla znacznego obszaru Ursynowa - Natolina (w tym zdecydowanej większości rejonów obecnie obsługiwanych przez 166) przecież pozostałoby (chyba to 166 chcieliście wysłać na LUBELSKĄ)
![]()
Też pozdrawiam!Dennis pisze:Czytając Twe dzisiejsze posty stwierdzam, iż musisz mieć bardzo zły dzień
Strugaj dalej wariataBastian pisze: jakieś zrywamy?
Nie mieszajmy do tego dzielnicy, bo w jej granicach zawierają się również takie Jeziorki, Grabów i Pyry. Chodzi o osiedle: Ursynowa przecinać obwodówka wcale nie musi, nie wiem skąd taki dogmat. IMHO obsłużenie ponad połowy Natolina i Kabat, ze stacją metra, centrum biurowo-usługowym i hipermarketem jest IMHO odpowiednie dla linii o takim charakterze.Bastian pisze:Tak. Pamiętaj, że Ursynów oznacza zarówno osiedle (a raczej ich zespół), jak i dzielnicę.
No to gratulacje: CO chcecie odciąć od STADIONU i WILENIAKA, a pół NATOLINA od DWORCA WSCHODNIEGOBastian pisze:Zgadza się, chcieliśmy i chcemy
Lepiej napisz mi na pw o co Ci chodzi z tą Pragą Nową, bo coś strasznie mąciłeś wczoraj w SMSachBastian pisze:Też pozdrawiam!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Połączenie Ursynowa z DWW to postulat Ursynowa. Połączenie CO z Wileniakiem i Bródnem było postulatem Pragi i Bródna. My potrzebujemy w tym projekcie poparcia Ursynowa, bo tam by było sporo zmian, a nie Pragi i Bródna. Paniał?Dennis pisze:Strugaj dalej wariataBastian pisze: jakieś zrywamy?
Co do reszty uwag - poczekam na kogoś z Ursynowa, nie podejmuję się sam kontynuować tej polemiki
Tylko nie stańcie się cyniczniBastian pisze:Połączenie Ursynowa z DWW to postulat Ursynowa. Połączenie CO z Wileniakiem i Bródnem było postulatem Pragi i Bródna. My potrzebujemy w tym projekcie poparcia Ursynowa, bo tam by było sporo zmian, a nie Pragi i Bródna. Paniał?
wspomożenie połączenia PuławskaBastian pisze:ZTM myśli o wysłaniu jej jeszcze na Jeziorki.
a połączenie Natolina ze Wschodnim to nie wiem po co komu potrzebne zwłaszcza w formie przez Powiśle, w całości relacji to chyba tylko studenci z akademików jeżdżą jak mają ciężkie walizy, bo to jedyne połączenie SGGW z jakimkolwiek dworcem
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
W Gazecie Wyborczej niestety nie pamiętam kiedy ale napewno przed cięciami letnimi znalazłem informacje nt. 416 - z taką uwagą linia zostala zawieszona i po wakacjach ZTM zastanawia się nad jej skróceniem. Motywacja była taka ,że za wolno jeździ Targową no i pokrywa się z tramwajami. Idąc tym tokiem rozumowania należy pokasować wszystkie linie jeżdzące mostem Poniatowskiego Marszałkowską itd. pokrywajace sięz tramwajami czy metrem. Pewnie takie postępowanie na jakiś czas rozwiązało by problem z kierowcami, ale czy pasażerom by się to podobało.
Ale do rzeczy.
Mieszkam mniejwięcej po środku i korzystam z niej w obu kierunkach. Znacie może konkretne zamierzenia co do tej linii?
Ale do rzeczy.
Mieszkam mniejwięcej po środku i korzystam z niej w obu kierunkach. Znacie może konkretne zamierzenia co do tej linii?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czymś zostanie zastąpiona. Trasę na Ursynów najprawdopodobniej przejmie linia z Wiatracznej, zaś w kierunku Pragi w zasadzie niczym jej nie nie trzeba zastępować, odkąd pojawiło się na Gocławiu 509. Fakt, że przynajmniej w niektórych godzinach przydałoby się je wzmocnić.