Złoty nektar bogów

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 08 mar 2010, 11:13

hafilip84 pisze:Nie do końca mieści się to w mojej definicji "po drodze", ale dzięki... ;)
No przeca to rzut beretem od <M> Wilanowska... :-k

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 08 mar 2010, 11:15

Faktycznie... Jak poprzednio patrzyłem, to metro było o dwie przecznice dalej niż jest teraz :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 mar 2010, 8:19

Konstancińskie jęczmienne całkiem całkiem (ino nie wiem, czemu jako "bardzo mocne" nazwane).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 11 mar 2010, 8:57

Glonojad pisze:Konstancińskie jęczmienne całkiem całkiem (ino nie wiem, czemu jako "bardzo mocne" nazwane).
A Żytniego próbowałeś?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 mar 2010, 10:59

Tam, gdzie kupowałem, nie mieli.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 mar 2010, 13:58

desert_eag pisze:Wbrew moim wcześniejszym oczekiwaniom piwo "Żytnie" nie różni się drastycznie smakiem od jęczmiennych kolegów. Jednakowoż jest pewna, trudna do zdefiniowania, smakowa różnica wyróżniająca ten produkt. Na pewno warte spróbowania i na pewno do niego wrócę!
Pejzażowa: 5,50 PLN :-?
IMHO smakuje jak płyn do mycia naczyń, i to rozwodniony. Za tę cenę - tragedia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 27 mar 2010, 21:16

Koreb Miodowe 8% nie smakuje jak płyn do mycia naczyń. Generalnie nie smakuje prawie w ogóle. Zarówno piwa, jak i miodu ciężko się w tym doszukać, acz sam smak, gdy już się do niego dokopiemy, najgorszy nie jest - jednak silne wrażenie wodnistości napoju zabija przyjemność. Szkoda, bo - jako entuzjasta Herbowego (przynajmniej jego udanych partii) z tego samego browaru - miałem nadzieję na kolejny udany produkt.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Michał W.
Kontakt:

Post autor: Michał W. » 28 mar 2010, 12:37

a mi Żytnie bardzo zasmakowało. dobry smak i bąbelki dobrze do tego smaku dobrane
bodajże za 5.80 na pl. Hallera
after da równik

www.fotokolej.waw.pl

Awatar użytkownika
Gronostaj

Post autor: Gronostaj » 28 mar 2010, 20:05

Zachęceni entuzjazmem Fika i Hafilipa postanowiliśmy z Małżem zakupić ciechana miodowego i pszenicznego. No i muszę powiedzieć, że dobre to piwko, dziwne takie, do niczego niepodobne w smaku, smakowe ;)! Pachnące takie.
Ale tego "bananowo-goździkowego bukietu" to w życiu bym właściwie nie określiła - banany... o_O?

TOMEK

Post autor: TOMEK » 30 mar 2010, 15:18

OKOCIM PORTER, piwo do niedawna robione tylko na export i niedostępne w polskich sklepach jest już w kerfurze, w galerii mokotów. Wczoraj wypróbowałem i muszę powiedzieć, ze bardzo dobre :smile:

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 31 mar 2010, 6:34

Z Okocimia najlepsze było Palone. Niestety się skończyło... :(
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Michał W.
Kontakt:

Post autor: Michał W. » 31 mar 2010, 9:27

TOMEK: jeżeli tak samo dobre jak pszeniczne to cieszę się, że nie zainwestowałem do tej pory w to pieniążków :)
Za tą samą cenę ma się porter z Ciechanowa (subiektywnie jest to najlepszy porter jaki piłem do tej pory)
after da równik

www.fotokolej.waw.pl

desert_eag

Post autor: desert_eag » 31 mar 2010, 15:12

Michał W. pisze:TOMEK: jeżeli tak samo dobre jak pszeniczne to cieszę się, że nie zainwestowałem do tej pory w to pieniążków :)
Za tą samą cenę ma się porter z Ciechanowa (subiektywnie jest to najlepszy porter jaki piłem do tej pory)
Popieram. Pszenica z Okocimia to szlam jaki... Porter trochę lepszy, ale niewiele. Ciechanowski trzyma poziom.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 31 mar 2010, 16:13

desert_eag pisze: Pszenica z Okocimia to szlam jaki...
Najfajniejsze jest to, że browar nie chce się przyznać, gdzie to piwo warzy...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 mar 2010, 18:34

JotPeCet pisze:Z Okocimia najlepsze było Palone. Niestety się skończyło... :(
I to chyba dawno już.

ODPOWIEDZ