501 miało jeździć tylko do Politechniki ale często. Skoro był bunt i to nie przeszło, ZTM może złośliwie (jak zwykle w przypadkach gdy coś nie idzie po ich myśliGniewosz pisze:hmm.... Ciekawe jak się pomieszczą ludzie w 422 jeżdżącym co 20 minut ? Chyba że będzie co minimum 10 minut, bo inaczej masakra. A poza tym co w weekend ? Jaka alternatywa dla ludzi z zasięgu przystanku Raginisa, Hala Wola, Synów Pułku ? Jakoś do tego 105 trzeba dojechać.....dzidek pisze:że 506 zastąpią na Jelonkach skierowane tam od 1 marca autobusy 422.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie miałoby to sensu także z punktu widzenia ZTM.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nie żartuj Paweł. Co ma 523 do 507? Toć E-2 powinno się w zamian wzmocnić, 523 akurat na Starym Bemowie jest potrzebne. I z pewnością będzie obsługiwać potoki, których 20 nijak nie zdejmie, choćby ZTM pękł, ludzi do tego przekonując. Na Radiowej w stronę SB co rano niezabieralne autobusy odjeżdżają, jak się WAT wyludnia, jest analogicznie, ale nie, co tam, zabraliśmy 406, dałosie, to zabierzemy jeszcze 523, jak oddamy 20, to zginie 410 - ale luz, w końcu jest zajebiste 220, więc dadzą ludki radę. Takiej degrengolady komunikacji na SB się nie spodziewałem w najgorszych snach. :-/
A 122 via Maczka - może i OK, ale ja tym 122 i tak do Arkadii nie dojadę. Powązkowska nie ma tramwaju i mieć nie będzie, więc do oporu optował będe za 406->5xx tą trasą właśnie. Ale nie, przecież trzeba jakoś wykazać niezbędność 28 i 35, prawda? Po co poprawiać komunikację, lepiej poprawiać statystyki.
Ręce opadają.
A 122 via Maczka - może i OK, ale ja tym 122 i tak do Arkadii nie dojadę. Powązkowska nie ma tramwaju i mieć nie będzie, więc do oporu optował będe za 406->5xx tą trasą właśnie. Ale nie, przecież trzeba jakoś wykazać niezbędność 28 i 35, prawda? Po co poprawiać komunikację, lepiej poprawiać statystyki.
Ręce opadają.
Znam natężenie potoków na odcinku Radiowa-Radiowa WAT-Stare Bemowo, jednak w tej chwili nie odnoszę się do zachodniej części Radiowej i obsługi WATu, a jedynie do północnej części Bemowa. Ponadto nigdzie nie powiedziałem, że zamiana 507 na 523 to będzie i dla tej części Bemowa dobre rozwiązanie. Napisałem jedynie, że jest ono ostatecznie do przyjęcia. Co się zaś tyczy relacji Radiowa-Radiowa WAT to pierwsza rzecz, za którą bym się wziął to jednak poprawa jakości tej przesiadki, gdyż wystarczy zamiast postoju taksówek przesunąć przystanek bliżej skrzyżowania z Powstańców. Często kursujące 122 w takcie, jaki tu proponowałem może być jakąś alternatywą.drja pisze:Nie żartuj Paweł. Co ma 523 do 507? Toć E-2 powinno się w zamian wzmocnić, 523 akurat na Starym Bemowie jest potrzebne. I z pewnością będzie obsługiwać potoki, których 20 nijak nie zdejmie, choćby ZTM pękł, ludzi do tego przekonując. Na Radiowej w stronę SB co rano niezabieralne autobusy odjeżdżają, jak się WAT wyludnia
15/12/2005-12/7/2019
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ma tak być.TLG pisze:wystarczy zamiast postoju taksówek przesunąć przystanek bliżej skrzyżowania z Powstańców
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Szkoda jednak, że w miejsce 507 nie przesunięto na Bemowo 520 ze Znanej i to przez Księcia Janusza i Dywizjonu 303. Ja wiem, że pasażerów na końcówce i przystanku Rodła nie ma aż tylu na tak silną linię, ale czy rzeczywiście 520 zapełnia się na Znanej mimo nowych inwestycji w tej okolicy?
Na Znaną aż się prosiło 155 i 129 (dojazd do tramwajów, likwidacja dublowania 159 i 197), ale z piątkami sprawa nieaktualna. Wobec tego może 159 (dojazd do tramwajów i w stronę centrum) i 197 (dojazd do silnych linii na Górczewskiej), choć przyznaję: nie wiem, jak z wykorzystaniem tej linii w dojazdach do centrum handlowego przy pętli Cm. Wolski. Swoją drogą dziwne, że ZTM nie proponuje przy okazji zmian uporządkowania nadpodaży linii na Redutowej poza wycięcie 155. Przynajmniej jedna linia powinna stamtąd wylecieć.
Na Znaną aż się prosiło 155 i 129 (dojazd do tramwajów, likwidacja dublowania 159 i 197), ale z piątkami sprawa nieaktualna. Wobec tego może 159 (dojazd do tramwajów i w stronę centrum) i 197 (dojazd do silnych linii na Górczewskiej), choć przyznaję: nie wiem, jak z wykorzystaniem tej linii w dojazdach do centrum handlowego przy pętli Cm. Wolski. Swoją drogą dziwne, że ZTM nie proponuje przy okazji zmian uporządkowania nadpodaży linii na Redutowej poza wycięcie 155. Przynajmniej jedna linia powinna stamtąd wylecieć.
Dobrze kominujesz, ale to powinno być coś takiego:Lukasz436 pisze:Ta nowa linia śmierdzi mi czymś takim:
LOTNISKO - nowy wiadukt przy Cybernetyki - od GM dalej jako 117 do WILANOWA![]()
![]()
LOTNISKO - nowy wiadukt przy Cybernetyki - od GM dalej jako 117 do Przyczółkowej i dalej jak 519 do POWSINA.
Wtedy 117 i 519 można wyciąć z południa tak jak to zakładał ZTM. Po zakończeniu się prezydencji Polski w UE linię można by skierować prosto 17 Stycznia do Okęcia jako zastępstwo zlikwidowanego 382.
A numer tej linii: 134
Tylko trzeba go z Białołęki odzyskać
- Bastian
- Sułtan Maroka
159 to dobry pomysł, ale 197 już nie. To jest duże osiedle, z ludźmi wysypującymi się niegdyś z 522 dowtyczkowanego na 7,5 minuty. 520 nie zabierzesz (chodzi mi o trasę przynajmniej do Bankowego, nie numer).osa pisze:Wobec tego może 159 (dojazd do tramwajów i w stronę centrum) i 197 (dojazd do silnych linii na Górczewskiej)
Nie wiem, jak na ZNANEJ, ale na ANTKA ROZPYLACZA jak najbardziej, by nie wspomnieć o REDUTOWEJ.osa pisze:czy rzeczywiście 520 zapełnia się na Znanej mimo nowych inwestycji w tej okolicy?