Ale w 100% pokrywająca się z trasą poprzedniej 35-ki. Po co mącić z jakimś nowym numerkiem.Don Vito pisze:Czy ja wiem trasa pokrywa się w ponad 50%. Poza tym jak by doszło do porządkowania numeracji to był by chyba najlepszy wybór, bo zmiana na 2 czy 21 by jeszcze bardziej mąciła.Paweł D. pisze:I to jeszcze wprowadzająca w błąd.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Po prostu 4 przez Gdański będzie szybciej niż z oberkiem dookoła cerkwi.Paweł D. pisze:Może chodzi o zminimalizowanie ilości skrętów?Tranzystor pisze:A ciekawe, po co ZTM chce wymienić 4 z 18? To się opłaca?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A to mamy jakąś linię, która łączy Pragę z Żoliborzem czy linię, która łączy Pragę z Okęciem? Nie. A obecne 28 ma identyczną trasę jak niegdyś 2.Paweł D. pisze:No fakt, tylko 2-ka Pragę z Okęciem łączyła przez 30 lat, zaś Pragę z Żoliborzem przez 5. 28 Pragę z Żoliborzem przez ~16 lat. Do której historii więc powrócić?
No ale beton będzie betonem.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Jeżeli nazywasz mnie "betonem" to racz zauważyć, że jednak przez 30 lat dwójka łączyła Pragę z Ochotą. I raczej obstawiałbym, że większości warszawiaków 2-ka kojarzy się bardziej na Marszałkowskiej i Grójeckiej niż Broniewskiego.Dantte pisze:A to mamy jakąś linię, która łączy Pragę z Żoliborzem czy linię, która łączy Pragę z Okęciem? Nie. A obecne 28 ma identyczną trasę jak niegdyś 2.Paweł D. pisze:No fakt, tylko 2-ka Pragę z Okęciem łączyła przez 30 lat, zaś Pragę z Żoliborzem przez 5. 28 Pragę z Żoliborzem przez ~16 lat. Do której historii więc powrócić?
No ale beton będzie betonem.
PS. Czy mi się wydaje, czy Pragę z Okęciem łączy linia 9 (i chwilowo zawieszona 7-ka)?
Nie.Paweł D. pisze:Jeżeli nazywasz mnie "betonem"
Mi też, ale taka linia obecnie nie istnieje i nie ma perspektywy na jej powstanie. Więc uważam, że najsensowniejszym numerkiem dla linii 28 powinien być 2.Paweł D. pisze:racz zauważyć, że jednak przez 30 lat dwójka łączyła Pragę z Ochotą. I raczej obstawiałbym, że większości warszawiaków 2-ka kojarzy się bardziej na Marszałkowskiej i Grójeckiej niż Broniewskiego.
Tak w temacie to nie to, że ja narzekam, i dzisiaj przyjechało 1+28+1 na przystanek, nie.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Bastian
- Sułtan Maroka
I to był argument, który zdecydował.Os0 pisze:Tyle, że 28 po otwarciu metra powinno wrócić na swoją trasę, więc po co mieszać, a potem odkręcać?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow