Komunikacja miejska na Żoliborzu

Moderator: Wiliam

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 04 sie 2011, 15:48

mdnext pisze:Sam się tym samym przyznałeś do kłamstewka z rozkładem. To co, powiesz nam w końcu gdzie zrobiłeś to zdjęcie na Przasnyskiej, czy zachowasz dla siebie tę "tajemnicę"?

Jak myślisz, dlaczego? Czyżby dlatego, że jeśli coś jeździ co 15 minut to nie opłaca się iść na taki przystanek? Sam biegam na Sady, bo mam dość tego koszmarnego autobusu, kto normalny będzie szedł i czekał po 10-15 minut? Pomijam, że jak się przytacza rozkład, to warto też pokazać rozkład sobotnio-niedzielny, a ten woła o pomstę do nieba - jedna linia co 20 minut!
Jakiego kłamstewka? Jeździ co 8-10 minut? Jeździ. Nigdy nie twierdziłem, że całodziennie.
Zdjęcie zrobione zaraz po skręcie z Duchnickiej.
Nikt normalny nie będzie szedł i czekał? Albo wyjdzie na konkretny kurs albo pójdzie do tramwaju. Zaskoczę Cię, ale od Przasnyskiej do Broniewskiego to bardzo mały spacer jest. Chodziłem tamtędy :)

mdnext

Post autor: mdnext » 04 sie 2011, 15:53

bartoni722 pisze:
mdnext pisze:Musi też zostać podbite w dni robocze, a nie tylko w święta. Na Żoliborzu linia ta powinna jeździć na tyle często, aby ludzie bez sprawdzania rozkładu mogli iść np. na przyst. Elbląska/Przasnyska i szybko dostać się do metra.
I puszczając 114 w te rejony zyskamy poprawę częstotliwości w dni robocze... z 7-8/15/10/15 na 7-8/12/10/12. Faktycznie różnica.
Uwierz mi, że jest różnica, bo w przeciwieństwie do 114, na przystankach 122 nie ma alternatywy w postaci licznych tramwajów, dlatego dla nas liczy się każda minuta. O weekendach nie wspominając, ktoś z ZTM powinien za to odpowiedzieć służbowo. Poza tym 114 daje szansę transferu na 112 na Bródnie, a 122 nie - więc w przypadku jazdy w kierunku CH Marki jazda znacznie się wydłuża. Skoro to taka niewielka różnica, co stoi na przeszkodzie zamienić od Conrada do Sadów 114 ze 122 plus puścić 303 przynajmniej w stronę metra przez Elbląską-Przasnyską-Krasińskiego?

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 04 sie 2011, 15:55

mdnext pisze:Musi też zostać podbite w dni robocze, a nie tylko w święta. Na Żoliborzu linia ta powinna jeździć na tyle często, aby ludzie bez sprawdzania rozkładu mogli iść np. na przyst. Elbląska/Przasnyska i szybko dostać się do metra.
Jeśli 122 nie będzie spełniać szybkiej dowozówki do metra, należy rozważyć bezpośrednią linię do Centrum przez Krasińskiego, ostatecznie można tu skierować 180 które wozi muchy pod cmentarzem.
Walczysz z faktami, czy jesteś zwyczajnym idiotą, który krzyczy, krzyczy i krzyczy, a poza tym stara się wszystkich zawrzeszczeć, nie dostrzegając tego, że bredzi? Wkleiłem rozkład, z którego wynika, że co kwadrans to to nieszczęsne 122 jeździ aż przez cztery godziny (9-13) w ciągu dnia, odrzucając wczesny poranek i późny wieczór. Poza tym jest albo często (co 10) albo jeszcze częściej. Czego do cholery oczekujesz? Siekiery co pięć minut przez cały dzień, dla tych literalnie kilku osób, które przy Przasnyskiej chcą wsiadać? Argumentujesz to tym, że jak będzie częściej, to i chętni się znajdą, a to chyba powinno działać inaczej, jak są chętni, to jest autobus. A chętnych nie widać. Ba, powiem więcej: ja bym PRZASNYSKĄ przemianował na NŻ. Właśnie z braku chętnych.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 04 sie 2011, 15:56

Ale ile konkretnie osób jeździ z Żoliborza do Marek? I ile w DP, a ile w DS.

I, jeśli to konieczne, może dałoby radę zrobić 122 co 12 poza szczytami? Na przykład poprzez zamianę dodatku w całkę, albo zabrania całki z jakieś linii z przydługimi postojami? Ale o tej porze to normalni ludzie w pracy siedzą, więc koniecznością to raczej nie jest. Chyba, że mnie przekonasz, że trzeba i już.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

mdnext

Post autor: mdnext » 04 sie 2011, 16:00

Szeregowy_Równoległy pisze:
Jeśli 122 nie będzie spełniać szybkiej dowozówki do metra, należy rozważyć bezpośrednią linię do Centrum przez Krasińskiego, ostatecznie można tu skierować 180 które wozi muchy pod cmentarzem.
Walczysz z faktami, czy jesteś zwyczajnym idiotą, który krzyczy, krzyczy i krzyczy, a poza tym stara się wszystkich zawrzeszczeć, nie dostrzegając tego, że bredzi? Wkleiłem rozkład, z którego wynika, że co kwadrans to to nieszczęsne 122 jeździ aż przez cztery godziny (9-13) w ciągu dnia, odrzucając wczesny poranek i późny wieczór. Poza tym jest albo często (co 10) albo jeszcze częściej. Czego do cholery oczekujesz? Siekiery co pięć minut przez cały dzień, dla tych literalnie kilku osób, które przy Przasnyskiej chcą wsiadać? Argumentujesz to tym, że jak będzie częściej, to i chętni się znajdą, a to chyba powinno działać inaczej, jak są chętni, to jest autobus. A chętnych nie widać. Ba, powiem więcej: ja bym PRZASNYSKĄ przemianował na NŻ. Właśnie z braku chętnych.
Idiotą? Sam może jesteś idiotą - zadowala cię taki poziom dyskusji? Przestań wyzywać ludzi. Pracujesz w MZA? Z miejsca wyrzuciłbym cię z pracy za takie zachowanie. Jeśli naprawdę jesteś kierowcą, to twój pracodawca powinien wysłać cię na jakieś badania wzroku, bo na Przasnyskiej akurat wysiadają codziennie setki pasażerów, a to i tak gartka, bo większość, jak pisałem, rezygnuje i biega na Sady.

[ Dodano: |4 Sie 2011|, 2011 16:02 ]
bartoni722 pisze:Ale ile konkretnie osób jeździ z Żoliborza do Marek? I ile w DP, a ile w DS.

I, jeśli to konieczne, może dałoby radę zrobić 122 co 12 poza szczytami? Na przykład poprzez zamianę dodatku w całkę, albo zabrania całki z jakieś linii z przydługimi postojami? Ale o tej porze to normalni ludzie w pracy siedzą, więc koniecznością to raczej nie jest. Chyba, że mnie przekonasz, że trzeba i już.
Nie ja tutaj siedzę z karteczkami i spisuję w drodze ze szkoły do domu, popytaj stałych bywalców tego forum. A ile osób jeździ z Górczewskiej do ŚOB 422? Zlikwidować 422 i puścić to z Marymontu, Marymont też chce bezpośrednią linię do ŚOB.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 04 sie 2011, 16:04

mdnext pisze:Idiotą? Sam może jesteś idiotą - zadowala cię taki poziom dyskusji?
Poziom, który zresztą sam nakręciłeś - pisząc o zmęczonych kierowcach, i czepiając się mnie, że przy okazji coś zanotuję.
mdnext pisze:Pracujesz w MZA?
Z tego co wiem, to w Mobilisie.
mdnext pisze:, bo na Przasnyskiej akurat wysiadają codziennie setki pasażerów, a to i tak gartka, bo większość, jak pisałem, rezygnuje i biega na Sady.
:D :D :D Setki? Wrzuć jakieś zdjęcie, proszę.
mdnext pisze:Nie ja tutaj siedzę z karteczkami i spisuję w drodze ze szkoły do domu,
Zadowala Cię taki poziom dyskusji?
mdnext pisze:A ile osób jeździ z Górczewskiej do ŚOB 422?
Pewnie tyle samo osób, ile jeździ 112 z Karolina do CH Marki.
mdnext pisze:Zlikwidować 422 i puścić to z Marymontu, Marymont też chce bezpośrednią linię do ŚOB.
Z każdym twoim postem, mam wrażenie, że jednak jesteś idiotą.

mdnext

Post autor: mdnext » 04 sie 2011, 16:09

Zgłaszam to do moderacji, skasować trolla.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 04 sie 2011, 16:13

mdnext pisze:Zgłaszam to do moderacji, skasować trolla.
Sam się zgłaszasz? Coś niebywałego!
Obrazek

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 04 sie 2011, 16:14

mdnext pisze:Zgłaszam to do moderacji, skasować trolla.
Po pierwsze, nie zmieniaj tematu i wrzuć zdjęcie, jak setki osób wysiadają na Przasnyskiej. Po drugie, za takie coś to mogę dostać najwyżej trzy punkty, czyli nie mogę pisać przez dwa tygodnie (ale to na upartego). Po trzecie, to brzmi jak skarga do nauczyciela w przedszkolu. :D :D

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 04 sie 2011, 16:16

mdnext pisze:Idiotą? Sam może jesteś idiotą - zadowala cię taki poziom dyskusji? Przestań wyzywać ludzi. Pracujesz w MZA? Z miejsca wyrzuciłbym cię z pracy za takie zachowanie. Jeśli naprawdę jesteś kierowcą, to twój pracodawca powinien wysłać cię na jakieś badania wzroku, bo na Przasnyskiej akurat wysiadają codziennie setki pasażerów, a to i tak gartka, bo większość, jak pisałem, rezygnuje i biega na Sady.
Ja dziś na przystanku Przasnyska widziałem słownie dwie czekające osoby, po jednej w każdą stronę.
Kolego, wyluzuj z tym wyrzucaniem z pracy. W większości tu ludzie piszą prywatnie.

mdnext

Post autor: mdnext » 04 sie 2011, 16:19

Paweł D. pisze:
mdnext pisze:Idiotą? Sam może jesteś idiotą - zadowala cię taki poziom dyskusji? Przestań wyzywać ludzi. Pracujesz w MZA? Z miejsca wyrzuciłbym cię z pracy za takie zachowanie. Jeśli naprawdę jesteś kierowcą, to twój pracodawca powinien wysłać cię na jakieś badania wzroku, bo na Przasnyskiej akurat wysiadają codziennie setki pasażerów, a to i tak gartka, bo większość, jak pisałem, rezygnuje i biega na Sady.
Ja dziś na przystanku Przasnyska widziałem słownie dwie czekające osoby, po jednej w każdą stronę.
Kolego, wyluzuj z tym wyrzucaniem z pracy. W większości tu ludzie piszą prywatnie.
Ok, uniosło mnie, to była tylko reakcja na szczeniackie wyzwiska, mam nadzieję, że go zbanują.
Dlaczego wsiadały tam tylko 2 osoby to już opisałem wcześniej. A i tak jest to wystarczająco na każdy kurs, by nie dowcipkować o "przystanku na żądanie" w tym miejscu.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 04 sie 2011, 16:20

Bo ty tak chcesz? Ta, na pewno :D

tak, wiem, miałem się nie odzywać, ale z każdym kolejnym wpisem jesteś coraz bardziej pluszowy i słitaśny;)

mdnext

Post autor: mdnext » 04 sie 2011, 16:23

yavorius pisze:
mdnext pisze:yavorius, znasz coś takiego jak netykieta
Najważniejsze, że ty znasz, co już udowodniłeś swoimi wpisami w tym temacie. Z mojej strony koniec dyskusji. Papa.
Bo ty tak chcesz? Ta, na pewno
Już wróciłeś? Krótki jesteś w trzymaniu obietnic.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 04 sie 2011, 16:24

mdnext pisze:Idiotą? Sam może jesteś idiotą - zadowala cię taki poziom dyskusji?
Nie, ale jaki rozmówca, taki poziom. Sam standardy wyznaczasz, a ja się tylko dostosowuję.
mdnext pisze:Przestań wyzywać ludzi.
Jeszcze cię nie zwyzywałem. Dałem ci alternatywę: albo jesteś idiotą, albo nie widziałeś rozkładu, który ma się nijak do twoich opowieści, czyli zaprzeczasz faktom. Oczywiście może być też tak, że jesteś idiotą, który dodatkowo zaprzecza faktom, to twój wybór.
mdnext pisze:Pracujesz w MZA? Z miejsca wyrzuciłbym cię z pracy za takie zachowanie.
Pisz skargę do Mobilisu: "Wasz kierowca pisząc w swoim wolnym czasie na forum dyskusyjnym publicznie zaczął się zastanawiać, czy przypadkiem nie jestem idiotą. Zróbcie z tym coś." O ile dalej nie wiem, czy jesteś idiotą (albo inaczej: wiem, ale nie powiem), o tyle wiem, że jesteś pocieszny.
mdnext pisze:Jeśli naprawdę jesteś kierowcą, to twój pracodawca powinien wysłać cię na jakieś badania wzroku, bo na Przasnyskiej akurat wysiadają codziennie setki pasażerów, a to i tak gartka, bo większość, jak pisałem, rezygnuje i biega na Sady.
Nie wiem z czego te setki wysiadają, ale na pewno nie ze 122. Gdyby setki wychodziły ze 122, to bym na tę nieszczęsną Przasnyską wjeżdżał pusty, a wyjeżdżał pełny, bądź na odwrót. A jakoś tak się zawsze składa, że wjeżdżam, wysiadają trzy do pięciu osób, wsiada jedna, i odjeżdżam. A ile razy w ogóle drzwi nie otwieram, bo nie ma dla kogo.
mdnext pisze:Nie ja tutaj siedzę z karteczkami i spisuję w drodze ze szkoły do domu,
To w temacie poziomu dyskusji. Kali płakać i fochy strzelać.
mdnext pisze:A ile osób jeździ z Górczewskiej do ŚOB 422? Zlikwidować 422 i puścić to z Marymontu, Marymont też chce bezpośrednią linię do ŚOB.
A co to ma wspólnego z tematem dyskusji, czy z jej bieżącym wątkiem?
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 04 sie 2011, 16:25

mdnext pisze:Dlaczego wsiadały tam tylko 2 osoby to już opisałem wcześniej
Ale najpierw napisałeś, że wysiadają tam setki osób - więc jak to jest - setki, czy dwie osoby, bo 122 jest za rzadko?

BTW, brak reakcji na niewygodne pytania to nie jest mądry styl dyskusji.

ODPOWIEDZ