[ElblÄ g] O tramwaju z Pesy
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Flash: Dzięki za wyszpiegowanie... a więc jednak jeździ!!! 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak na razie nikt nie wyjaśnił, dlaczego niby ma być to poprawnie, a poza tym, jak wejdą dwukierunkowce, to i tak w którąś stronę będzie pod włos
.
Wielu zachodnich producentów zresztą robi pantografy pod włos właśnie...
Chyba, że o estetykę chodzi, ale tutaj muszę w takim razie rzec "de gustibus et coloribus non est disputandum"
"O upodobania i kolory nie należy się spierać".
Wielu zachodnich producentów zresztą robi pantografy pod włos właśnie...
Chyba, że o estetykę chodzi, ale tutaj muszę w takim razie rzec "de gustibus et coloribus non est disputandum"
"O upodobania i kolory nie należy się spierać".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z wyświetlaczami sprawa jest prosta - żółtopomarańczowe są najtańsze, zielone są najlepiej widziane przez niedowidzących.
Jedna standardem ZTM są żółtopomarańczowe...
Jedna standardem ZTM są żółtopomarańczowe...
Przecież dla Warszawy ma być tak samo. Oprócz tego podejrzewam, że jakieś ustrojstwo jest zamontowane przed odbierakiem i z tym związane jest jego ustawienie.Flash8222 pisze:Mam nadzieję że 120N dla Warszawy będą miały poprawnie zamontowany pantograf, a nie pod włos
Właśnie tu jest ciekawy temat. Ciekawy jestem czy ktoś się orientuje jakiej firmy będą w warszawskich.Dalej Buse czy jakieś krajowe? (Może pixel).Piotrek pisze:A o wyświetlaczach można disputandum?
Obstawiam, że Pixel. PESA in staluje produkty Pixela. Stąd moja obserwacja-co łączy szczecińskie Volvo D10MA z EN95? Ta sama pani zapowiada następny przystanek. Ale może i Buse, jeśli Tramwaje sobie zamówią.Plesim pisze:Ciekawy jestem czy ktoś się orientuje jakiej firmy będą w warszawskich.Dalej Buse czy jakieś krajowe? (Może pixel).
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak mi mówili ludzie z czeskiego APEXa, poza tym to samo wyszło przy konsultacjach Systemu Informacji Pasażerskiej dla Alej.Piotrek pisze:A nie odwrotnie?inż. Glonojad pisze:żółtopomarańczowe są najtańsze, zielone są najlepiej widziane przez niedowidzących.
Trzebaby zobaczyć w realu... poza tym, wielkość wielkością, ciekawe jak dobry ma kontrast gdy włączony, czy nie paruje i czy jest ogrzewany... pamiętajmy, że zwykle w miejscu "121N" wyświetlane są góra dwie cyfry linii więc z większym rozstawem.Chodziło mi o wielkość tego wyświetlacza. Wygląda na dosyć malutki, i mało czytelny.
Ale EN59-01 ma zamontowane wyświetlacz firmy R>LG pisze:Obstawiam, że Pixel. PESA in staluje produkty Pixela. Stąd moja obserwacja-co łączy szczecińskie Volvo D10MA z EN95? Ta sama pani zapowiada następny przystanek. Ale może i Buse, jeśli Tramwaje sobie zamówią.
Prędzej czy później pantograf się połamie, a TW zamontuje OTK-2 już poprwaniePlesim pisze:Przecież dla Warszawy ma być tak samo. Oprócz tego podejrzewam, że jakieś ustrojstwo jest zamontowane przed odbierakiem i z tym związane jest jego ustawienie.
ZTCW to TW będzie kupować wyświetlacze firmy BUSE gdyż są sprawdzone.Plesim pisze:Właśnie tu jest ciekawy temat. Ciekawy jestem czy ktoś się orientuje jakiej firmy będą w warszawskich.Dalej Buse czy jakieś krajowe? (Może pixel).