Oj dobra tam,nie sprzeczać sięFlash3722 pisze:Bo to jest prawda. Wiekrzość twoich twierdzeń się nie sprawdza.mobil one pisze:Tak Panie Pawłowski,trzeba zawsze trzymać właściwa stonę i schlebiać Panu Zadrożnemu.
Nieprawdaż![]()
![]()
[ĹťW] UĹźywane autobusy
No właśniePiotrek pisze:Oj dobra tam,nie sprzeczać sięFlash3722 pisze: Bo to jest prawda. Wiekrzość twoich twierdzeń się nie sprawdza.Pożyjemy,zobaczymy.
pzdr
zadzior
Po pierwsze-Kraków ma program zakupu taboru niskopodłogowego. Kupuje oprócz tego złomu jeszcze kolene 26 nowych tramwajów. Będzie mieć dzięki temu najwększa flote tego typu wagonów w Polsce (ujednoliconego typu!). Po drugie- czy rzeczywiście chciałbyś zarzucić Warszawe poniemieckim złomem z lat 60. i zrobić z TW jeszcze większe złomowisko? Taka polityka opłacała się jeśli zaczeło siją 10-16 lat temu. Do tego jeszcze złom, który posłuży za magazym części zamiennych. Śmiesznie będziemy wtedy wyglądać na tle Pragi czy Budapesztu (kolejno po 40 Skód Vectra i Siemens).zadzior pisze:
Wybacz, ale się z Tobą nie zgodzę. Krakowskie demobile są bardzo porządne i zadbane, aż sie nimi przyjemnie jeździ. Są dużolepsze i trwalsze niż 105-tki z lat 70. i 80.
A solaris to przypadkiem nie wykluł się z neoplana????
Napiszcie bo w sumie nie wiem do końca jak to szło.
Napiszcie bo w sumie nie wiem do końca jak to szło.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Karol pisze:A solaris to przypadkiem nie wykluł się z neoplana? Napiszcie bo w sumie nie wiem do końca jak to szło.
E tam...Kraków mniejszy jest, a po za tym tez mamy program na 15 niskopodłogowcówTLG pisze:Po pierwsze-Kraków ma program zakupu taboru niskopodłogowego. Kupuje oprócz tego złomu jeszcze kolene 26 nowych tramwajów. Będzie mieć dzięki temu najwększa flote tego typu wagonów w Polsce (ujednoliconego typu!).
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
No i nazwa Solaris to na jej cześć.MZ pisze:Karol pisze:A solaris to przypadkiem nie wykluł się z neoplana? Napiszcie bo w sumie nie wiem do końca jak to szło.Coś w tym rodzaju, bo przecież Krzysztof i Solange Olszewscy szefowali najpierw firmie Neoplan Polska, a dopiero potem stworzyli Solarisa. Jakiś związek z tym jest, ale bynajmniej nie wszystko, co jest niskopodłogowe, musi od razu być Solarisem.
Poza tym z tego co mi się wydaje, to Solaris na początku był tylko nową marką Neoplan Polska, a na tych Connexowych solarkach widnieją jeszcze blaszki z Neoplana, bądź niegdyś widnały.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kraków prowadzi pod względem tramwajów bardzo dobrą politykę taborową.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po Krakowie już jeździ 11 nowoczesnych niskopodłogowych tramwajów NGT6Kr.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"