Zmiany obsługowe - marzec 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Lekko zmieniając temat.
Wrzucam swoją wersję maximum na 01.03.2009. Miłej lektury.
Wrzucam swoją wersję maximum na 01.03.2009. Miłej lektury.
- Załączniki
-
- 090301.rar
- (57.5 KiB) Pobrany 269 razy
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Już 1 marca przyjdzie taki czas czytaj uważnie ten tematFrencher pisze:Wiem że mnie zaraz za to co napiszę zjedzą wszyscy, co snują w sezonie wizję przegubów na linii 734, ale kiedyś wspomnicie moje słowa: już niedługo przyjdzie taki czas, że na 734 będzie jeździł Mobilis swoimi Liberami albo Solinami, a w sezonie to co najwyżej będzie wóz 12m w DS.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
Dęboszczak
tu jest błąd na stronie brakuje 6:19Frencher pisze:Linie ZTM w gm. Radzymin miały być prestiżemzeus pisze: Dla mnie to paranoja tworzenie tego typu linii widm, nie wierz że Radzymin za taką ogromną sumę pieniędzy nie zorganizowałby porządnej komunikacji z prawdziwego zdarzenia... Co oni się na ten ZTM tak uparli?patrząc na frekwencję linii 734, i 740 okazały się kosztowną zabawką.
A wracając do nowego rozkładu linii 734bardzo ciekawi mnie nowy rozkład, a szczególnie to co przemawiało za jego takim ułożeniem.
Kurs o 5 rano z Załubic to taki, aby dojechać najpóźniej na 7 do miejsca docelowego w stolicy, a kurs po 7, to taki na dojazd na około 9:30 w stolicy. Który z tych kursów istnieje np. z myślą o uczniach czy osobach pracujących od 8 nie wiem. A to jest raczej godzina priorytetowa.
tak naprawdę wyleciały 2 kursy 1 rano i 1 wieczorem w DP
Więcej kusów wyleciało w szczycie popołudniowym, częstotliwość spadła - była co 60 min, teraz rzadziej jest. A koordynacja jest tragiczna, autobusy w porannym szczycie ok. 2 min prze/po liniami NieporęckimiDęboszczak pisze:tu jest błąd na stronie brakuje 6:19
tak naprawdę wyleciały 2 kursy 1 rano i 1 wieczorem w DP
A drugi kretynizm to przesunięcie kursów w DS o 20 i 22 - przed tym idealnie się koordynowały z 705 a teraz są przesunięte o 10 min do tyłu - bezsens.
Aha i z Żerania w DP kursy przesunięte o ok 32 min do przodu, ciekawe jak to będzie teraz z zatłoczeniem kursów 705 przypadających po obecnych kursach 734, bo uzasadnieniem zabrania dwóch przegubowców z dodatków B 705 była właśnie obecność tych kursów 734. Defacto stracą na tym mieszkańcy Gminy Nieporęt i ul. Płochocińskiej jeżdżąć w większym tłoku
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
Nie wiem jak inni ale mnie było łatwiej porównywać wszystko w jednym wierszu dla danej linii niż teraz gdzie pojawiły sie dodatkowe numerki i oznaczenia. Ponadto trzeba szukać po różnych wierszach i stronach w efekcie muszę to przepisywać sobie do nowego arkusza.pawcio pisze:. I wątpię, czy kiedykolwiek zostanie.
Nie wiem też czy excel ma opcje "rejestracji zmian" ale mógłbyś wykorzystać taka funkcje by robić maxy i wrzucać ich porównanie co się zmieniło?

- R-9 Chełmska
przegubowiec pisze: Od 1.03 plan dla MZA zwiększa się o 10 wozów w dni robocze. Przez najbliższe dwa tygodnie przezimują na wtyczkach na liniach 167 171 406 520 522. Potem przydadzą się na liniach zastępczych na Trasie W-Z.
Na kilku liniach zmniejszy się wielkość pojazdów. Mobilisowe Jelcze Libero zagoszczą na 734 (całki dp i ds) oraz w święto na 707. Solarisy Urbinetto pojawią się w weekendy na 101 znikając ze 118.
W związku z wydłużeniem 722 do Radiówka zmieni się obsada na liniach w Gminie Wiązowna. Na BWL-ki obsługujące 722 i 730 wyjadą krótkie ikarusy (po jednej brygadzie plus dodatek na 722). Natomiast na 720 w tygodniu będą jeździć niski jelcz oraz przegubowy ikarus, a w weekendy – tylko niski jelcz. Na 168 w tygodniu Ostrobramska wystawi tylko krótkie ikarusy, natomiast na 199 - zgodnie z tym co pokazuje rozkład przystankowy – same niskie jelcze. Na 141 zostaną same niskie jelcze.
-
michał1984
Faktycznie, brakuje. Dzięki za czujność.michał1984 pisze:W nowym maxie na marzec brak 707 w dś jednej brygady na libero
Kleszczowej obniżono plan krótkich niskopodłogowców od marca o 6 sztuk (nie wiedzieć dlaczego, bo problemów nie mieli). W efekcie pięć brygad, które w rozkładach przystankowych są oznaczone jako wysokopodłogowe, a które od stycznia w planie były niskie, musiały się wrócić do Ikarusów.michał1984 pisze:dziwi mnie ze na 157 z 6 brygad az 5 jest na ikarusa
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
michał1984
No to troche dziwna sytuacja
poniewaz według maxa na marzec wynika ze plan wysokiej podłogi (całki+dodatki+wtyczki) wynosi 14 wozów natomiast zajezdnia po skresleniu ostatnich krótkich lewarów ma na stanie 8 sztuk ikarusów automatów z tego pewnie ze dwie,trzy sztuki stoją na zakładzie.Moim zdaniem powinni w takiej sytuacji zwiekszyć plan niskopodłogowych a oni zrobili dokładnie odwrotnie