[Historia] Tramwaje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 22 sty 2011, 11:37

Dla tych co uważaja że kolejne wagony zabytkowe nie są potrzebne. Ale nie wywołujmy tej wojny z powrotem (-o<

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 sty 2011, 12:07

Dodajmy, że za transport zapłaciły betony z TW, co to zabytki mają w nosie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 22 sty 2011, 23:24

piotram pisze:Dla tych co uważaja że kolejne wagony zabytkowe nie są potrzebne. Ale nie wywołujmy tej wojny z powrotem (-o<
I dodajmy, że ilość pojazdów się nie zmienia, bo w ramach promocji dwa trupy znikną z Obozowej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sty 2011, 13:39

Niektore z nich w ogole nie powinny byly do Warszawy przyjezdzac.

No, ale tak to jest z mysleniem "sciagnijmy jak najwiecej a potem sie zobaczy, nie ja za utrzymanie tego bede placic"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 23 sty 2011, 19:45

MisiekK pisze: I dodajmy, że ilość pojazdów się nie zmienia, bo w ramach promocji dwa trupy znikną z Obozowej.
Po prostu wymieniono na lepsze, mniej będzie kosztował remont. I choć znikną, ale przydadzą się gdzie indziej.

[ Dodano: |23 Sty 2011|, 2011 19:49 ]
Glonojad pisze:Niektore z nich w ogole nie powinny byly do Warszawy przyjezdzac.

No, ale tak to jest z mysleniem "sciagnijmy jak najwiecej a potem sie zobaczy, nie ja za utrzymanie tego bede placic"...
Ile TW zapłaciły za "utrzymywanie tego"? A myślenie jest jak najbardziej logiczne, lepiej zachować zawczasu więcej, niż teraz kombinować, jak pozyskać cokolwiek...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sty 2011, 21:12

Jak to, nie wiesz takich rzeczy? To jak "możecie decydować" bez takiej wiedzy, he he he :D

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 23 sty 2011, 22:31

"przecież to nie nasz problem he he he" :P

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 sty 2011, 23:39

piotram pisze:Po prostu wymieniono na lepsze, mniej będzie kosztował remont.
Nie byłbym tego taki pewien. To też pojazdy, które stały ponad 20 lat.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sty 2011, 23:56

Owszem, ale w chwili odstawienia były raczej dobrze skompletowane. Czego o przywiezionym hurtem szrocie o Obozowej nie zawsze można powiedzieć. Zgodzę się zatem z tezą, że średni stan zabytkowej floty uległ po tym zabiegu poprawie.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 24 sty 2011, 12:14

I jedne i drugie w momencie odstawienia były kompletne, przy czym do tych z Obozowej dobrali się jacys "źli ludzie". Wagony z Bielska są praktycznie całkowicie kompletne, zaś te z Obozowej to teraz tylko gołe pudła.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sty 2011, 12:48

piotram pisze:I jedne i drugie w momencie odstawienia były kompletne
Nie prawda. Część pojazdów stojących na Obozowej już przyjechała w stanie wydmuszek.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 24 sty 2011, 13:34

A może, nie pamietam już. Ale pewne jest, że wiele elementów rozkradli przez ten czas.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sty 2011, 13:43

piotram pisze:pewne jest, że wiele elementów rozkradli przez ten czas.
A co ci odpowiedziała prokuratura?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 24 sty 2011, 13:51

Nie wiem bo to nie moja własność.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sty 2011, 13:52

Od kiedy można zgłaszać przestępstwa tylko przeciw własnemu mieniu?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ