210
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Oczywiście obsługiwane Libero, Solinami i SU8,6TGM pisze:Wniosek prosty: zaorać tramwaje, zrobić bus-pas, po którym kursowałoby 505 co 5 minut.
Zdecydowanie częściej niż "czasem", to samo jest przedBJ pisze:Codziennie tamtędy jeżdżę, często po kilka razy.Bastian pisze:Chyba więc dawno nie widziałeś, co się dzieje na północnym odcinku Puławskiej (zwłaszcza w kierunku Śródmieścia), skoro głosisz takie herezje.
Nie dzieje się nic szczególnego, czasem jest korek między Dworkową a Rakowiecką, ale nic ponadto.
210 pojedzie po szynie, ale w jedną stronę po całości, w drugą będzie się kawałkiem między blokami pałętał:
METRO WILANOWSKA – Puławska – Woronicza – Wołoska – św. Andrzeja Boboli –
- RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ -
- Rakowiecka – Łowicka – Madalińskiego – Wołoska - Woronicza - Puławska - METRO WILANOWSKA
Dodatkowo, na potrzeby tego cudaka, wznawia się funkcjonowanie przystanku RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ 08 na Rakowieckiej.
METRO WILANOWSKA – Puławska – Woronicza – Wołoska – św. Andrzeja Boboli –
- RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ -
- Rakowiecka – Łowicka – Madalińskiego – Wołoska - Woronicza - Puławska - METRO WILANOWSKA
Dodatkowo, na potrzeby tego cudaka, wznawia się funkcjonowanie przystanku RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ 08 na Rakowieckiej.
Wracając do 210, to poziom bzdurności pomysłów zaczyna mnie powoli załamywać. Wieki całe było 33 to w ramach absolutnie koniecznego wskrzeszenia czternastki musiano je zacząć psuć (i przy okazji całą resztę układu). Tak, wiem że coś zamiast piętnaski musiało być - bo dwójka to gryzła, przecież to był jakiś wymysł sprzed wielu lat, a do takich nie wracamy bo my jesteśmy lepsi. Potem zrobiono jakieś absurdalne roszady w imię nie wiadomo jakiej idei, w rezultacie udało się odnieść rewelacyjne sukcesy w postaci faktu, że teraz na Wołoskiej są cztery linie, z czego dwóch jeszcze trzy lata temu tu nie było a jedna znikła (bo już o 31 to zamilknę). No ale nie ma tej strasznej rzeczy, jaką było 19 i 33 jadące na bardzo długiej trasie razem.
Teraz nagle okazuje się, że jednak jakieś zatrzydzieścitrzy jest potrzebne. Doprawdy, co za odkrycie.
Nie wiem czy leci z nami pilot, ale mam wrażenie, że jednak albo śpi narąbany albo już dawno stwierdził że wysiada z tego pierdzielnika, czemu się zupełnie nie dziwię.
Teraz nagle okazuje się, że jednak jakieś zatrzydzieścitrzy jest potrzebne. Doprawdy, co za odkrycie.
Nie wiem czy leci z nami pilot, ale mam wrażenie, że jednak albo śpi narąbany albo już dawno stwierdził że wysiada z tego pierdzielnika, czemu się zupełnie nie dziwię.
33 skrócono dużo później niż powstałą 14-tka. A skrócono ją, ponieważ tylko w ten spsoób można było podbić jej częstotliwość.Zebra pisze:Wieki całe było 33 to w ramach absolutnie koniecznego wskrzeszenia czternastki musiano je zacząć psuć (i przy okazji całą resztę układu).
A gdzie ta 2 miałaby obecnie jeździć? Na Bródno? W duecie z 4? Litości...Zebra pisze:Tak, wiem że coś zamiast piętnaski musiało być - bo dwójka to gryzła
Słowo-klucz: remont na Puławskiej.Zebra pisze:w rezultacie udało się odnieść rewelacyjne sukcesy w postaci faktu, że teraz na Wołoskiej są cztery linie,
Autobus, gdyby w szczycie (to trzeba podkreślić) chciał się tam poruszać szybciej od tramwaju, powinien mieć trasę URSYNOWSKA-zawrotka przy Dolnej-Puławska-Ksawerów-Wielicka-Woronicza-KRÓLIKARNIA-Puławska-URSYNOWSKA. To, co dzieje się między Kasawerów/Bukowińską a Dworcem Południowym oraz to, co zaczyna się przed Dolną i kończy przy Goworka rzeczywiście w szczycie zabija sens szybkiego autobusu. Oczywiście w szczycie, bo jak nie ma korków, to te przejazdy przez pl. Unii na "trzy światła" czy "na dwa" przez Dolną, niestety nie przysparzają tramwajom zwolenników.Bastian pisze:Chyba więc dawno nie widziałeś, co się dzieje na północnym odcinku Puławskiej (zwłaszcza w kierunku Śródmieścia), skoro głosisz takie herezje. Jedynym autobusem, który ma tam szansę być SZYBSZYM, jest model wieziony tramwajem
[ Dodano: |22 Kwi 2010|, 2010 09:37 ]
"306 taxi" w wydaniu Ursynów Płn-Natolin Płn też nie zniknęło po pierwszym popołudniuAdam G. pisze:218 żyje i ma się dobrze, a w obecnej postaci nie ma praktycznie żadnego sensu.
Popatrz, jaka franca!
Wybacz, ale dobrze znam chronologię zmian. Tym niemniej, przeoczyłeś pewien drobny fakt, że piszę o całej sekwencji wypadków.person pisze:33 skrócono dużo później niż powstałą 14-tka. A skrócono ją, ponieważ tylko w ten spsoób można było podbić jej częstotliwość.
Jakie litości? Sam się ulituj. Czternastka lepsza? Czwórka póki co skręca (poza tymi drobnymi chwilami kiedy nie skręca jak terazperson pisze:A gdzie ta 2 miałaby obecnie jeździć? Na Bródno? W duecie z 4? Litości...
Uruchomienie 210 też tylko na czas remontu Puławskiej bo potem tramwaje wrócą, prawda?person pisze:Słowo-klucz: remont na Puławskiej.
A nie mówiłem, że jest w tej linii niewygasający potencjał?TGM pisze:Wniosek prosty: zaorać tramwaje, zrobić bus-pas, po którym kursowałoby 505 co 5 minut .
[ Dodano: |22 Kwi 2010|, 2010 09:48 ]
No nie da się inaczej z Rakowieckiej wyjechaćm.malek pisze:w drugą będzie się kawałkiem między blokami pałętał:
Myślałem, że masz na myśli bloki, przez które śmiga 222. Nie wiem, czy nie byłoby to nawet sensowniejsze, gdyby wracajac na Wilanowską jechało toto Bytnara i Pułku Baszta, bo zanim dotrze do lewoskrętu z Wołoskiej w Woronicza to się trochę nastoi
Popatrz, jaka franca!
Wyciągasz błędne wnioski/sam naginasz fakty.Zebra pisze:Tym niemniej, przeoczyłeś pewien drobny fakt, że piszę o całej sekwencji wypadków.
Tego nie napisałem.Zebra pisze:Czternastka lepsza?
Aha - i z Bródna do centrum miałoby być 2, 4, 25 i silna 1 do metra?Zebra pisze:Czwórka póki co skręca (poza tymi drobnymi chwilami kiedy nie skręca jak teraz ) na Bankowym, zaś dwójka jechała do Międzyparkowej. Przypomnę poza tym, że całe wieki kończyła na Stalowej. Akurat na Pradze jest sporo możliwości zrobienia tak, żeby było OK.
Szkoda, że nie zauważyłeś drobnego faktu, że nie odnosiłem się do 210, ale do linii tramwajowych.Zebra pisze:Uruchomienie 210 też tylko na czas remontu Puławskiej bo potem tramwaje wrócą, prawda?person pisze:Słowo-klucz: remont na Puławskiej.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |22 Kwi 2010|, 2010 10:33 ]
Korekta cytowania.
Jezu, gdzie Ty tam masz korek?!drapka pisze:oraz to, co zaczyna się przed Dolną i kończy przy Goworka rzeczywiście w szczycie zabija sens szybkiego autobusu
Od września szczęśliwie pocinam Puławską na odc. Jagielska - Spacerowa (autobusem, autem, tramwajem).
Rano korka nie stwierdzam nigdzie na odc. mokotowskim oprócz lekkiego zatoru przed Lotników w kier. Centrum. 2 cykle się łapie. Dalej luz aż do końca.
Po południu nie ma żadnego korka oprócz tego na odc. Domaniewska - Wilanowska w kier. Warszawy. I czasem - NIE codziennie - korek na 3-5 cykli między Dworkową a Rakowiecką.
No ale gdzie Ty tam masz korek od Dolnej...
[ Dodano: |22 Kwi 2010|, 2010 20:11 ]
Zakład?drapka pisze:Ale do myśli, że za rok będzie można skorzystać z 218 na obecnej trasie bym się nie przyzwyczajał.
218 jest linią, którą ZTM lubi. Poprawna ideologicznie i inne pierdoły.
Tak samo jest np. z 114, 401 czy 189.
I bardzo dobrze. Ja tam 218 ubóstwiam