Tolerancja i mniejszości

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 23 paź 2007, 12:10

Kra pisze:
Gacek pisze: Wiesz Krzysiu- ja na przykłąd nie lubię tych, którzy nie lubią pedałów- i dla nich wszystkich (co do jednego) odbudowałbym Auschwitz... chyba mam do tego prawo nie?
Uniosłem się :!: Nikomu nie wolno odbudowywać obozów zagłady, bez względu na głoszone poglądy. Dla mnie to hańba myśleć o czymś takim i jeszcze pisać. Gdzie szacunek dla ofiar :!:
tak, żeby nie było- obozów budować nie zamierzam. Ale inni zamierzali- i palili ich tam za to że byli INNI od wzorcowego przedstawiciela i wyznawcy określonej ideologii.
I tu się chyba obaj zgodzimy- było to chore i zbrodnicze.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 23 paź 2007, 12:15

SP45-166 pisze:Pewnie że masz prawo. Ja np do pedałów czy lesbijek nic nie mam jako takich. Ich sprawa, ich wola. Denerwuje mnie natomiast jak jadą tacy na platformie ciezarówki na paradzie homo, umalowani poprzebierani, porozbierani, publicznie się obcałowują i drą gębę gośno. Pełna obscena i tego nienawidzę.
A byłeś na Paradzie równości CZY WIDZIAŁEŚ W TV? Bo ja byłem i tych gołych tyłków, pióropuszy w zadku i jeszcze paru interesujących sytaucji po prostu nie widziałem. Jestem ślepy?

A co do mediów- one pokażą Ci to, co szokujące- zdjęcia z parad zachodnich nijak się maja do naszej parady- co więcej znaakomita większosć gejów nie chce mieć dzieci (adoptowanych) tak samo jak zdania są mocno podzielone co do legalizacji związków.

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 23 paź 2007, 12:49

Gacek pisze:A byłeś na Paradzie równości CZY WIDZIAŁEŚ W TV? Bo ja byłem i tych gołych tyłków, pióropuszy w zadku i jeszcze paru interesujących sytaucji po prostu nie widziałem. Jestem ślepy?
Ja tych dziwolągów widziałem. Jechali na pierwszej platformie ktora przewodziła paradzie. To prawda nie było ich dużo, ale ogółem byli (ok 20-30 takcih powiedzmy aktywistów)
Ja stałem sobie w rządku z nacjonalistami. Byłem zarówno w 2006 jak i 2007. I zszokowało mnie to jak byli własnie poprzebierani. To się wydaje może niektórym ładne i kolorowe, ale to pierwszy krok do oswajania ludzi z coraz bardziej wybujałymi postulatami środowisk homo. Tak było na całym świecie tak będzie i u nas.
A co do Platformy O. to ma? Ano ma tyle że działacze platformy na wieść o oficjalnym braku zezwolenia na paradę, ramię w ramię z lewicą zaczeli krzyczeć o ograniczniu swobód obywatelskich.
Gacek pisze:A co do mediów- one pokażą Ci to, co szokujące- zdjęcia z parad zachodnich nijak się maja do naszej parady- co więcej znaakomita większosć gejów nie chce mieć dzieci (adoptowanych) tak samo jak zdania są mocno podzielone co do legalizacji związków.
I bardzo dobrze. Zresztą ja zdaję sobie sprawę że nawet ok. 5-10% społeczeństwa w Polsce może mieć orientację inną niż normalna. I póki jest to jego prywatna sprawa w czterech ścianach lub w gronie znajomych to OK. Ale gdy zaczyna się obnoszenie z tym na prawo i lewo, choćby w formie parady, to jest to już problem.
Pogrążacie się coraz bardziej!

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 23 paź 2007, 13:28

SP45-166 pisze:I póki jest to jego prywatna sprawa w czterech ścianach lub w gronie znajomych to OK. Ale gdy zaczyna się obnoszenie z tym na prawo i lewo, choćby w formie parady, to jest to już problem.
To samo winno się tyczyć nacjonalistów - też są mniejszością w normalnym społeczeństwie...
SP45-166 pisze:I zszokowało mnie to jak byli własnie poprzebierani.
Aha, czyli na paradę wolno ubierać tylko fleki i glany i mieć ze sobą kij bejsbolowy i nim do swoich argumentów przekonywać adwersarzy ?
Bądź choć trochę rozsądny - nie słyszałem. by ktokolwiek nosił się z pomysłem przyznania praw do adopcji dzieci, i nie łącz też homoseksualizmu z pedofilią, ja wiem, że to ulubiona śpiewka ultra-prawicy, ale w ten sposób można udowodnić, że jedzenie ogórków kiszonych jest w 99% przyczyną wypadków drogowych...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 paź 2007, 11:32

Należy się szacunek za coming-out (swój i swojego partnera)

Obrazek
Znany publicysta przyznaje: tak, jestem gejem

"Fakt": Od prawie piętnastu lat jestem życiowym partnerem Autora - napisał Tomasz Raczek w przedmowie do książki Marcina Szczygielskiego zatytułowanej "Berek". - Tak, jestem gejem. Nie mam zamiaru udawać, że to nieprawda - mówi "Faktowi" uznany krytyk filmowy i publicysta.
- Utrwalił się schemat: geje są inni, czyli obcy, niezrozumiali, nieprzewidywalni, mogą zagrozić naszemu poukładanemu w głowach światu. Homoseksualizm w naszym społeczeństwie często postrzegany jest jako coś innego w złym sensie tego słowa. Tak być nie powinno - pisze Tomasz Raczek.

- Jestem gejem - mówi "Faktowi" Tomasz Raczek. - Nie zamierzam robić z tego tajemnicy ani udawać kogoś innego. Zastrzega też jednak, że nie uważa za słuszne robienie z homoseksualizmu tematu sensacyjnego. Popularny publicysta zgodził się wyjawić ten fakt, by pokazać, że w tym stwierdzeniu nie ma nic nadzwyczajnego - czytamy na dziennik.pl.
Ciekawe kto będzie następny...

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 25 paź 2007, 12:02

geograf pisze:Ciekawe kto będzie następny...
Jarosław?

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 26 paź 2007, 3:14

:co jest:

Szamot

Post autor: Szamot » 26 paź 2007, 11:26

SP45-166 pisze: A do tego że nie lubie pedałów, oraz że uważam PO za zbitek ludzi a nie partię (bo poza pewnymi sloganami programu to nie widać), to chyba mam prawo no nie?
Za co nie lubisz, znasz jakiegoś, zrobił Ci osobiście co który, rozmawiałeś kiedyś z nim o jego problemach społecznych?
SP45-166 pisze:Ja tych dziwolągów widziałem. Jechali na pierwszej platformie ktora przewodziła paradzie. To prawda nie było ich dużo, ale ogółem byli (ok 20-30 takcih powiedzmy aktywistów)
Ja stałem sobie w rządku z nacjonalistami. Byłem zarówno w 2006 jak i 2007. I zszokowało mnie to jak byli własnie poprzebierani. To się wydaje może niektórym ładne i kolorowe, ale to pierwszy krok do oswajania ludzi z coraz bardziej wybujałymi postulatami środowisk homo.
A co w tym jest szokującego?
Zresztą ja zdaję sobie sprawę że nawet ok. 5-10% społeczeństwa w Polsce może mieć orientację inną niż normalna. I póki jest to jego prywatna sprawa w czterech ścianach lub w gronie znajomych to OK. Ale gdy zaczyna się obnoszenie z tym na prawo i lewo, choćby w formie parady, to jest to już problem.
Ponieważ homoseksualizm nie jest wyborem, ponadto wszystko wskazuje na to, że jest cechą wrodzoną (różnica w budowie mózgu - ściśle wielkości podwzgórza), czasem się zdarza, że przenosi się to również na fizjonomię. Czy osoba o fizjonomii wskazującej na to, że może być homseksualna nie powinna wychodzić z domu, gdyż w innym przypadku obnosi się ze swoim homoseksualizmem? Czy wybujałym postulatem jest to, żeby jeden z moich znajomy nie był ganiany przez rozwydrzonych nastolatków z okrzykiem pedał? Oni podrosną! I nie słyszał od sąsiada, że cytuję "Ja do Ciebie nic nie mam - Masz prawo żyć tak samo jak inni, ale to nie jest dobre osiedle dla Ciebie do mieszkania". Postaw sie przez chwile na miejscu takiego człowieka. Jak byś się czuł? I w imię czego dopuszczamy do takich sytuacji? W imie ideologii? Normy społecznej? Może powinien sie dla świętego spokoju ożenić? A ktos mysli o kobiecie w takim związku? Przeciez gej nawet jak sie zmusi i zrobi dziecko, to kobiety nie pokocha. Oboje będą w małżeństwie samotni.

I aby takich eksperymentów było jak najmniej trzeba by grupa spoleczna znalazła swoje miejsce w społeczestwie, a nie była traktowana (w zależności od ideolo) jako mniej lub bardziej szkodliwy margines. I póki to się nie zmieni będę na parady chodził. Ryzykując areszt (jak to było w 2005), jak i życie (nie oszukujmy się ze strony przeciwnej oprócz jajek lecą butelki i gdyby niezaleznie od postawy prezydenta Warszawy, Miniester Spraw Wewnętrznych nie zobligował policji do dopilnowania porządku, w 2005 polałoby się dużo więcej krwi, niz tych kilku rannych na Pl. Defilad).

Powiedz w imie czego to wszystko? czy sądzisz, że ludzie narażają się na to wszystko dla samej zabawy? A może jest gdzieś problem, ktorego nie widzicie - dużo większy niż przedstawia to prawicowa propaganda i prawicowe TV?

Awatar użytkownika
Tymesz
Zbanowany

Post autor: Tymesz » 26 paź 2007, 13:17

Witam.
geograf pisze:Ciekawe kto będzie następny...
Zbigniew Z.??
Memento mori

120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 26 paź 2007, 13:51

Szamot pisze:Ponieważ homoseksualizm nie jest wyborem, ponadto wszystko wskazuje na to, że jest cechą wrodzoną (różnica w budowie mózgu - ściśle wielkości podwzgórza), czasem się zdarza, że przenosi się to również na fizjonomię. Czy osoba o fizjonomii wskazującej na to, że może być homseksualna nie powinna wychodzić z domu, gdyż w innym przypadku obnosi się ze swoim homoseksualizmem?
Znam wiele osób które są. I zapenwiam cię że 95% z nich niczym nie wyróznia się spośród tłumu (nie chodzi o twarz ale o sposób bycia, sposób mówienia, ubiór itd.)
A teraz odpowiedz mi na pytanie: czy widziałeś kiedyś paradę heteroseksualistów? Czy trzeba aż tak swoją seksualność manifestować. Jak już pisałem, nazbyt namiętnie całująca się publicznie para damsko-męska, również wywołuje u mnie podobne uczucie zażenowania i zgorszenia co parada równości. Pewne rzeczy naprawdę można załatwiać w czterch scianach.

Szamot pisze:Czy wybujałym postulatem jest to, żeby jeden z moich znajomy nie był ganiany przez rozwydrzonych nastolatków z okrzykiem pedał? Oni podrosną! I nie słyszał od sąsiada, że cytuję "Ja do Ciebie nic nie mam - Masz prawo żyć tak samo jak inni, ale to nie jest dobre osiedle dla Ciebie do mieszkania". Postaw sie przez chwile na miejscu takiego człowieka. Jak byś się czuł? I w imię czego dopuszczamy do takich sytuacji? W imie ideologii? Normy społecznej? Może powinien sie dla świętego spokoju ożenić? A ktos mysli o kobiecie w takim związku? Przeciez gej nawet jak sie zmusi i zrobi dziecko, to kobiety nie pokocha. Oboje będą w małżeństwie samotni.
Oczywiście więc dlatego też, ja uważam pedałów i lesbijki jako zupełnie naturalny element społeczeństwa. Co nie znaczy wcale że powinni sobie półnago paradować na ulicach Warszawy. To tak jakby nie przymierzając, mniejszośc niemiecka przeszła z flagami faszytsowskimi, kibice z radości zwycięstwa niszczę wszystko po drodze, albo złodzieje w ramach happeningu okradali sklepy wzdłuż trasy swego przemarszu walczącego o obniżenie kar. Coś tu nie tak... Mam wrażenie że większością tych kolorowych dziwadeł kieruje nie chęć walki o własne prawa, ale EKSHIBICJONIZM w najczystszej postaci. Taka chęć pokazania się swiatu. Efekt? Odwrotny od zamierzonego...
Szamot pisze:I aby takich eksperymentów było jak najmniej trzeba by grupa spoleczna znalazła swoje miejsce w społeczestwie, a nie była traktowana (w zależności od ideolo) jako mniej lub bardziej szkodliwy margines. I póki to się nie zmieni będę na parady chodził.
Ja też (tyle że po stronie przeciwnej), bo naprawdę krzywda nikomu z kochających inaczej się nie dzieje. Nie ma represji ze strony panstwa, nikt nie chodzi i nie zamyka np. lesbijek do więzień w imieniu prawa... A to że mamy nietolerancyjne społeczeństwo? No cóż.... =P~ Takie parady własnie do tej nietolerancji dodatkowo się przyczyniają. Od wieków zawsze było tak że jeżeli ktoś różnił się w dość znaczny sposób od reszty społeczeństwa, to starał się to ukryć, nie afiszować się tym. Wiadomo że ludzie będą próbowali to wyśmiać, próbując sie samemu dowartościować. Taka natura ludzka. Dziś widzę trend odwrotny i głupi zarazem bo to jak wsadzanie ręki do ognia by sprawdzić czy się poparzysz.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 paź 2007, 14:02

SP45-166 pisze:czy widziałeś kiedyś paradę heteroseksualistów?
A oni o co by mieli walczyć? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Rosa

Post autor: Rosa » 26 paź 2007, 14:06

Bastian pisze:
A homoseksualiści o co? Prawa i obowiązki mają IDENTYCZNE jak reszta społeczeństwa.

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 26 paź 2007, 14:08

Bastian pisze:
Tak samo uważam że homo nie muszą o nic walczyć. Wiele osób które znamy, a których byśmy nie posądzali nagle okazjue się że maja inną od standardowej oreintację. Dowiadujemy się o tym najczęsciej hiperprzypadkowo.
Moje ostrożne przypuszczenia sięgają nawet ok. 5-10% społeczeńswa. I niczym tak naprawdę się nie wyrózniają nie robią z tego afery, i przez to nawet nie wiadomo że są. Tylko co z tego skoro, niewielka część, jakiś 0,00001% z tego ogółu homo, to chodzące także na codzień dziwadła, np. faceci o zniewieściałym głosiku, lub akcentujący Ą i Ę, zachowujący się jak zalotne panienki, często w dziwnych ciuszkach. Lesbijki mniej rzucają się w oczy. Te w wielu przypadkach chcą naśladować mężczyzn, a mężczyzna (normalny) jak wiadomo z natury jest dość powściągliwy tak w zachowaniu jak i w wyglądzie.

I właśnie ta część homo obnosząca się z tym tak na paradach jak i na codzień robi bardzo złą opinię dyskretnej reszcie. I takich homo-ekshibicjonistów nie lubię, nazywam pedałami i uważam za zakałę społeczną

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 paź 2007, 14:12

A homoseksualiści o co? Prawa i obowiązki mają IDENTYCZNE jak reszta społeczeństwa.
A jak to jest z dziedziczeniem po partnerze, podatkiem spadkowym itp.? A z rentą?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 26 paź 2007, 14:40

Tymesz pisze:Zbigniew Z.??
tjaa... tak mówią w mieście ;-)

ODPOWIEDZ