Zapełnia się. Znacznie mocniej niż 507 na Wrocławskiej i Radiowej.osa pisze:Szkoda jednak, że w miejsce 507 nie przesunięto na Bemowo 520 ze Znanej i to przez Księcia Janusza i Dywizjonu 303. Ja wiem, że pasażerów na końcówce i przystanku Rodła nie ma aż tylu na tak silną linię, ale czy rzeczywiście 520 zapełnia się na Znanej mimo nowych inwestycji w tej okolicy?
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
522 to było nawet zawtyczkowane do 5 minut w jednym takcie.Bastian pisze:To jest duże osiedle, z ludźmi wysypującymi się niegdyś z 522 dowtyczkowanego na 7,5 minuty. 520 nie zabierzesz (chodzi mi o trasę przynajmniej do Bankowego, nie numer).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
"Wysypują się" w sensie "wystają przez okna" 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Rzeczywiście, dobry żart, ubawiłem się....osa o linii 105 spod UW pod BUW w gazeta.tv pisze: Studenci są silni i mogą sobie wejść po skarpie
- Solaris U10
Jeśli cofnąłbyś kilka stron w tym wątku, znalazłbyś moje wpisy o konieczności przedłużenia i 105, i 174. Tę ostatnią widziałem właśnie pod BUW-em i na Mariensztacie, na co posypały się komentarze, że student to da sobie radę pod górę. Uczę się więcfraktal pisze:Rzeczywiście, dobry żart, ubawiłem się....osa o linii 105 spod UW pod BUW w gazeta.tv pisze: Studenci są silni i mogą sobie wejść po skarpieZwłaszcza w zimę wchodzenie po skarpie nawet dla w pełni sprawnych studentów jest co najmniej uciążliwe, a przecież są jeszcze studenci z niepełnosprawnością. Ja tam się cieszę, że będzie połączenie Kampusu UW z BUWem, może gdyby było za moich studiów magisterskich, częściej bym tam bywał. Ale teraz też zaglądam i to nie tylko ja. Tak więc ja się cieszę, że w ten sposób pojedzie 105, przynajmniej jeśli chodzi o śródmiejski odcinek. Oby tylko jeździła chociaż co kwadrans.
Nie sądzę jednak, żeby autobusy były potrzebne na tym odcinku co 4 min. (a już na pewno nie w duecie ze 125, które wróci pewnie od razu na starą trasę wzdłuż 26). Czyli ZTM prawdopodobnie szykuje coś więcej, o czym nie wiemy. Albo 105 zostanie jednak ze Starego Bemowa (a nie z os. Górczewska), co zdradzi w kolejnym etapie po przewidywanych protestach po wycofaniu stamtąd 523. Albo będzie coś więcej niż 422 przez Człuchowską.
Chyba że w grę wchodzi mniejszy zakres zmian na Ochocie. I wtedy 105 na Mariensztacie i częściowo na Powiślu będzie jednak główną linią dojazdową do Śródmieścia + 128 i 150 (w koordynacji) przez Dobrą, Ludną, Książęcą, Al. Jerozolimskie do pl. Zawiszy, stąd 150 po staremu przez Białobrzeską na Szczęśliwice, a 128 (zamiast zlikwidowanej mimo wszystko 512) i 157 przez Żwirki i Wigury, Rakowiec na Szczęśliwice.
[ Dodano: |5 Mar 2011|, 2011 18:20 ]
Tak myślałem. Nieźle? To ma być obłożenie dla linii kursującej co 6 min?!Solaris U10 pisze:Tak na oko 60-70 osób na Redutowej, czyli nieźle jak na 3 przystanki.Bastian pisze:Nie wiem, jak na ZNANEJ, ale na ANTKA ROZPYLACZA jak najbardziej, by nie wspomnieć o REDUTOWEJ.
507 poważną ilość pasażerstwa zgarnia zasadniczo na dwóch zespołach NB: Wrocławskiej i Widawskiej. Odcięcie tej linii od przystanków na Górcach da Ci w efekcie wynik gorszy (w pasażerach na wlocie na Górczewską), niż z 520. Choć ja bym przeciwko takiej postaci 507 nie był, tylko nie kosztem 520, rzecz jasna. A żeby nie było zupełnie OT: to jeszcze trzeba by w takim razie wymyślić końcówkę temu 507, co zasadniczo w warunkach rozpierduchy M2C rozwala sprawę.
Tak sobie luźno myśląc: a może w zamian za 507, po oddaniu 20-tki, przetrasować tak przez Koło 410? Nie dałoby to tej linii nowego sensu istnienia?
Tak sobie luźno myśląc: a może w zamian za 507, po oddaniu 20-tki, przetrasować tak przez Koło 410? Nie dałoby to tej linii nowego sensu istnienia?
-
Dęboszczak
Stanowcze NIE dla tworzenia konkurencji między liniami autobusowymi i tramwajowymi.drja pisze: Tak sobie luźno myśląc: a może w zamian za 507, po oddaniu 20-tki, przetrasować tak przez Koło 410? Nie dałoby to tej linii nowego sensu istnienia?
+:
105 nie może zostać na Starym Bemowie, gdyż linia kursująca bardzo często musi być możliwie punktualna, a na tym odcinku Kaliskiego Lazurowa występują utrudnienia w ruchu.
Utrzymywanie linii b. silnej o tak dużej podaży sprawi, że linia tramwajowa będzie świecić pustkami, a chyba nie po to modernizowano ten odcinek by wpuszczać autobus co 5 min?
No po co 4 linie o dużej częstotliwości na Dobrej? 118, 128, 150 i 174? Po co przy zamknięciu Świętokrzyskiej 150, które teraz jeździ kompletnie puste na Towarowej? 128 przejmie cały potok.