Pan Piotr pisze:Mam krótkie pytanie. Jak często, na jakim odcinku i o jakiej porze dnia korzystasz z linii 227, że masz takie bogate komentarze na temat jej wykorzystania?
Jeszcze ani raz nie jechałem linią 227 i nie mam też żadnego pojęcia na temat jej wykorzystania. Nie boję się do tego przyznać ponieważ nigdzie nie napisałem jak ta linia jest wykorzystywana. Napisałem jedynie, że dubluje inne linie.
Pan Piotr pisze:4 pokrywa się z 227 na odcinku: PARK TRAUGUTTA - RONDO ŻABA, gdzie z reguły 227 ma przystanki na żądanie, więc inna jest tam jego rola niż "4".
Wydaje mi się, że to oczywiste, że pisząc "pokrywa się" nie mam na myśli trasy poprowadzonej dokładnie tymi samymi ulicami, a raczej relacje jakie ta linia realizuje. Jest to relacja Bródno <-> Centrum i jest ona zapewniana zarówno przez linię 4 jak i
500+
Pan Piotr pisze:Poza tym popatrz sobie na mapkę i zobacz jaką trasą linie 112 i 156 jadą np. na odcinku: TARGÓWEK-RATUSZ-KONDRATOWICZA, gdzie polecasz przesiadkę w "4".

Pisałem to właśnie patrząc na mapkę. Przesiadka z linii 112, 156 (obsługują przystanki linii 227: Targówek-Ratusz, Szpital Bródnowski, Łojewska, Klub Lira, Suwalska i Łabiszyńska) oraz 145 (obsługuje przystanki linii 227: Targówek-Ratusz, Szpital Bródnowski, Park Bródnowski, Łabiszyńska) jest możliwa w ZP Kondratowicza. Przesiadka z autobusów jadących w stronę Wysockiego do tramwaju w stronę centrum jest bardzo wygodna, nie trzeba nawet żadnych pasów przechodzić. Oprócz ww linii jest też 118.