Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Przy takim czasie przejazdu kolo 6h to trochę ciężko wykombinowac rozsądną godzine odjazdu. Ten z 16 przyjeżdża o 22 czyli jeszcze w normie ale gdyby zrobic cos koło 18 (czyli idelany czas odjazdu dla tych co pracują ) to już przyjeżdżalby kolo połnocy czyli raczej nieco za późno na to aby wzbudzil on zainteresowanie podróżnych (brak komunikacji). Zresztą zobaczymy jak to będzie.
Ciekaw zresztą jestem jak wygląda teraz frekwencja w autobusach PB. Ostatnio jechalem w październiku, nastepne bilety mam dopiero na maj. Ciekawe będzie porównanie.
Ciekaw zresztą jestem jak wygląda teraz frekwencja w autobusach PB. Ostatnio jechalem w październiku, nastepne bilety mam dopiero na maj. Ciekawe będzie porównanie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stosunki to chyba w wątku o mniejszościach i takich tam (bo WątekKtóregoImieniaNieWolnoWymawiać chyba zamknięty) 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wsiadają i wysiadają. Kilkukrotnie z relacji Poznań - Wawa korzystałem, przez Łódź właśnie i za każdym razem mniej więcej 2/3 elementu przewożonego wysypywało się w Łodzi.
Dawno już nie jechałem przedziałowym IC 2kl. A ostatnio miałem nieprzyjemność 6h z Tczewa przy full zapełnienieu: NIGDY WIĘCEJ, żadnych superbiletów.Glonojad pisze:Pociągiem jednak wygodniej - no i ciekawe, czy te 6h PB robi zgodnie z przepisami, bo - biorąc pod uwagę, co się na trasie do Piotrkowa dzieje - mam wątpliwości.
[ Dodano: |22 Lut 2012|, 2012 15:13 ]
4.5h LOTEM do Madrytu (przedłużyło się do 6 bo pan kapitan "nie był pewien działania jednego z systemów". Informacja była na początku i po 1.5h. Full, 3 osoby w rzędzie - miałem plecak na kompa, więc nie miałem gdzie postawić nóg, a jak dali poczęstunek - nie miałem co zrobić z komputerem). Standardem lotu jest podanie kubeczka wody po 1.5h, a po godzinie - nadprogramowego prince-polo.MeWa pisze:Podróż samolotem trwa przeciętnie nieporywnywalnie krócej, poza tym mam wrażenie, że jednak nie ma problemu z miejscem (fakt, w tanich jest nieco ciaśniej, ale: a) dramatu nie ma, b) nie są to jedyne rodzaje linii).
[ Dodano: |22 Lut 2012|, 2012 15:22 ]
Zwłaszcza, jak jedziesz do np. Elbląga. PolskiBus jest super, ale nie każdy jeździ na koniec absolutny koniec Polski.radeom pisze:A ja właśnie korzystam z usług PB i wrażenia jak zwykle pozytywne.W autobusach jest dość dużo miejsca, siedzenia można rozsunąć, dla mnie przy wzroście 195cm nie ma żadnego problemu. Spotykam się tylko z kanapkami, rodzinek z konserwami jeszcze nigdy nie uświadczyłem. Dopóki będzie można podróżować PolskimBusem za świetne ceny, nawet nie zamierzam wsiadać do kolei. A póki co zauważyłem, że są już bilety na okres kwiecień/maj i na pewno zaplanuję jakąś wyprawę ze znajomymi.
ŁK

Polskibus zatrzyma się w Radomiu
Tani przewoźnik autokarowy będzie miał przystanek w naszym mieście
Jak udało nam się dowiedzieć nieoficjalnie, czerwone autokary wjadą do Radomia już na początku kwietnia. Będą to trzy kursy na trasie Warszawa – Radom – Rzeszów i tyle samo kursów powrotnych. Przewoźnik na razie tej informacji nie potwierdza, ale też nie zaprzecza.
Polskibus to firma działająca w Polsce od czerwca ubiegłego roku. Jej nowoczesne autokary wyposażone między innymi w klimatyzację, toaletę i bezprzeowodowy internet kursują z Warszawy do kilkunastu miast w Polsce i kilku za granicą. Znakiem rozpoznawalnym przewoźnika są tanie bilety. Na każdy kurs można kupić je nawet za złotówkę.
Źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... F985436664
Pytanie, gdzie będą mieli przystanek...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- R-9 Chełmska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Niedawno Czapińskiemu wyszło, że Radom to najnieszczęśliwsze miasto w Polsce. Coś sporo ponad 90% mieszkańców było bardzo, bardzo smutnych i niezadowolonych z życia. Teraz niewątpliwie się to zmieniR-9 Chełmska pisze:W Radomiu!Wolfchen pisze: Pytanie, gdzie będą mieli przystanek...
Bo szybciej będzie można się ewakuowaćSzeregowy_Równoległy pisze:Teraz niewątpliwie się to zmieni![]()
Ja się zawsze śmieję, że mieszkam w strategicznym punkcie - 5 minut pieszo do PKP i 7 minut pieszo do PKS
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43