Praga Północ i jej problemy komunikacyjne
Moderator: Wiliam
Lewoskręt z Targowej w al. Solidarności. Nie napisałem, że skręca "z", tylko "w".
A jakie to są perspektywy w najbliższym czasie? Miesiąc? Pół roku? Niewydajemisie
Chyba szybciej zrobić krótką częstą linię tramwajową 21 pozwalającą przyspieszyć linię przyspieszoną (lol) 509 na odcinku Żerań - Wileński, a nie dokładać kolejnych przystanków. Inwestycje przy Jagiellońskiej tylko przybywają, tak samo będzie z liczbą przystanków.via PAP pisze:Plan zakłada budowę w latach 2029-2032
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pewnie, że szybciej. I kosztowniej.
A gdzie wtedy zakrańcować 20?
A gdzie wtedy zakrańcować 20?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Targowej na wczoraj jest potrzebny buspas, który mógłby - a nawet powinien - zawierać śluzę na wysokości Dworca Wileńskiego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Od bazaru to chyba całkiem realne. Gdyby 509 nie skręcało w lewo, to obyłoby się bez śluzy. Choć z drugiej strony, to betonowych korków porównywalnych choćby w kawałku z tymi, które były kiedyś, to raczej nie ma. Buspas powinien być też w kierunku południowym do Zielenieckiej.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Śluza i tak się przydałaby żeby przepleść autobusy przez prawoskręt w Radzymińską IMHO.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Solidarności to jeszcze jest - imo o ile buspas jest do ogarnięcia, to śluza nie przejdzie.
ŁK
W prawo z Targowej w al. Solidarności akurat się skręca bez większych problemów. Jest wiele okazji, a na strzałce nawet łatwiej niż na zielonym. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Akurat bynajmniej nie chodziło o skręcanie w prawo. Przeciwnie, chodziło o śluzę dla NIE skręcających w prawo.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jazda na wprost też jest całkiem płynna.
A gdyby 509 od al. Zielenieckiej pojechało trasą 135, Jagiellońską prosto, z pominięciem skrzyżowania przy Dw. Wileńskim? Omija newralgiczne skrzyżowanie i ważny przystanek, ale omija też korki. Pomysł totalnego laika. Tym bardziej, że to mój pierwszy raz na tym forum 
Przez tworzenie wariantu linii autobusowej, której trasa nijak się ma do dworca? A obok są tory, którymi tramwaj mógłby przewieźć potencjalnych pasażerów zarówno do Wileńskiego jak 20 i do Wschodniego jak 509?
To raczej nietrafiony pomysłA gdyby 509 od al. Zielenieckiej pojechało trasą 135, Jagiellońską prosto, z pominięciem skrzyżowania przy Dw. Wileńskim? Omija newralgiczne skrzyżowanie i ważny przystanek, ale omija też korki.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ale 20 nie jeździ tylko do Wileńskiego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!