A bez koloni, nie wie ktoś jakie jest standardowe obłożenie.Wolfchen pisze:Zmiana turnusów kolonijnych, więc może być różnie. Ale jeśli kolonie, to nawet wsiadanie na odstawczych Ci nic nie da
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ale Ustawa nie zabrania zlecania przewozów na przykład PRomhumptyangel pisze:Oznacza to zmianę ustawy, bo międzywojewódzkie podlegają pod MI, a PKP PR nie jest już związana z Grupą PKP czyli Skarbem Państwa.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Niestety. A IC powiedzą, że i tak jest nierentowne i utną. Śmieszy mnie, jak mówią, że im brakuje taboru. Taki problem zrobić rewizyjne wagonów niszczejących na bocznicach? owszem, zainwestować trochę trzeba, ale prościej i taniej mówić, że brak taboru, brak pasażerów, a więc trzeba ciąć i podnosić ceny...jasiu pisze:samorząd lubelskiego może co najwyżej wiercić dziurę w brzuchu ministrowi, żeby dopłacił IC'kom.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Oj, sprawa idzie o co innego moim zdaniem, to pokaz siły przed samorządami, czyli 'co my możemy wam zrobić, jeśli wy będziecie rozwijać sieć IR'. Dlatego mamy w wykazie sporo pociągów pokrywających się z IRami (Kordecki, Chełmianin, Zamenhof), jak też dużo cięć w rejonach, gdzie IRy w ogóle nie docierają (Zamojszczyzna, Jelenia Góra). Wiadomo, że PRy nie mają taboru, aby zastąpić wszystkie likwidowane połączenia, zwłaszcza obsługiwane trakcją spalinową (marzenia peemkistów o VT628 do Zamościa pozwolę sobie wyśmiać)...jasiu pisze:bujdy na resorach z tymi likwidacjami IMHO. Ot, próbują wydębić z ministerstwa trochę kasy.
[ Dodano: Sob 25 Lip, 2009 13:16 ]
Ciekawy fakt #1: liczba NR wagonów przejętych przez PKP IC od PKP PR wykonanych w okresie 1.12.08 - 1.07.09: 0.Wolfchen pisze:Taki problem zrobić rewizyjne wagonów niszczejących na bocznicach?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Przecież to logiczne, że specjalnie pozwalają niszczeć wagonom, żeby mieć pretekst do cięć... Szkoda, ze nikt im się do dupy nie dobierze za działanie na szkodę spółki...fik pisze:Ciekawy fakt #1: liczba NR wagonów przejętych przez PKP IC od PKP PR wykonanych w okresie 1.12.08 - 1.07.09: 0.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A mnie śmieszy, jak to miłośnicy uznali, że nagle IC jest be a PR jest cacy i nagle podróż kiblem przez całą Polskę jest "jedyną atrakcyjną alternatywą dla transportu samochodowego".
Jeszcze rok temu "pospieszny jest tanią alternatywą dla IC, dlaczego się ich nie rozwija" a teraz co? Pospiech stal się drogi i nieatrakcyjny.
Jeszcze rok temu "pospieszny jest tanią alternatywą dla IC, dlaczego się ich nie rozwija" a teraz co? Pospiech stal się drogi i nieatrakcyjny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bo warunki przejazdu się pogorszyły, a cena biletu wzrosła. Proste. Ponadto widać na pierwszy rzut oka, że PIC dąży do zastąpienia pośpiechów pociągami kwalifikowanymi, albo je całkowicie pogrzebać.Glonojad pisze:Jeszcze rok temu "pospieszny jest tanią alternatywą dla IC, dlaczego się ich nie rozwija" a teraz co? Pospiech stal się drogi i nieatrakcyjny.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak się pogorszyły warunki przejazdu? O ile cena wzrosła?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dramatyczna.