Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Koniec kontraktu 99xx - 31.12.2026
Koniec kontraktu 98xx - 31.01.2027
Początek kontraktu z najnowszego przetargu - 1.02.2027.
Koniec kontraktu 98xx - 31.01.2027
Początek kontraktu z najnowszego przetargu - 1.02.2027.
No ja pomieszałem, jest tak jak pisze Alojz.
Przetarg na zaGrodzia według planu ma być w listopadzie - mam nadzieję, że tu wygra Grodzio i zostanie utrzymany status quo. Chociaż w obecnej sytuacji taborowej, przydałby się jeszcze jeden przetarg na ajenta 12m.
Przetarg na zaGrodzia według planu ma być w listopadzie - mam nadzieję, że tu wygra Grodzio i zostanie utrzymany status quo. Chociaż w obecnej sytuacji taborowej, przydałby się jeszcze jeden przetarg na ajenta 12m.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
- ZielonyJamnik
Oby tylko nikt nie wymyślił, że mza ma trupy 95xx odkupić
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
-
Warsopolis5253
Ja bym nie był w jakimś wielkim szoku jakby MZA chciało odkupić 95xx i 99xx.
Nie, to była jednorazowa akcja która się już nigdy nie powtórzy.
- ZielonyJamnik
Niewspółmierne koszta trzeba byłoby trzeba ponieść, szczególnie w kwestii napędu 95xx, który jest zupełnie obcy mza
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Nie chyba tylko na pewno. Od paru miesięcy już tam sobie działają.
Powiem przewrotnie - w gdańskim BP Tour już nawet opony są z kraju ex ZSRR
Grodzio po porażkach w 3 (2) x 50 brygad i we Wrocławiu będzie bojowo nastawiony. Tak bojowo, że może odwalić taki numer, przy którym Relobusowa solówka w stolicy (symbolicznie, ale jednak) droższa od przeguba to pikuś.Warsopolis5253 pisze: ↑06 lis 2025, 18:31Relobus nie ma miejsca, nie opłaca się zakup drugiego placu, PKS nie startował w przegubach, więc pewnie teraz też nie, a więc Mobilis ma szanse wygrać i ten i ten następny przetarg, no chyba, że jakby teraz wygrali przeguby i uznali, że też nie mają miejsca to w tym na MAXI wystartuje tylko PKS.
Z tym Grodziem to faktycznie może być desperacja.
Tyle że zasadniczo z tą bazą to prawda, jako jedyni będą mieli miejsce na zajezdni żeby wjechał nowy tabor.
Bo na jakiegoś nowego przewoźnika to raczej nie ma co liczyć?
Tyle że zasadniczo z tą bazą to prawda, jako jedyni będą mieli miejsce na zajezdni żeby wjechał nowy tabor.
Bo na jakiegoś nowego przewoźnika to raczej nie ma co liczyć?
Będzie można w 2026 podpisać umowę na świadczenie przewozów normalnymi autobusami?
No tak, ponieważ przetarg zaczął się w 2025.
Ja sobie jakoś nie mogę wyobrazić tego, że teraz same elektryki mają być. To czym będzie w przyszłości jeździła Ostrobramska oraz Stalowa? - tam niby możliwości zasilania na limicie.
Ja sobie jakoś nie mogę wyobrazić tego, że teraz same elektryki mają być. To czym będzie w przyszłości jeździła Ostrobramska oraz Stalowa? - tam niby możliwości zasilania na limicie.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
-
Warsopolis5253
No Stalowa ma być likwidowana, a Płochocińska ma mieć ogromny potencjał. A na Ostrobramskiej, albo wielka modernizacja sieci za gruby hajs, albo wodór, ewentualnie na razie wszystkie gazowce i te diesle przegubowe tam, takie rozwiązanie dałoby trochę czasu na modernizacje lub spadek ceny wodoru.
A P7P ?
Jest taki jeden na Śląsku, któremu się marzy Warszawa. Poza tym był już cykl "Życzenie śmierci" i lepiej niech pozostanie filmową serią.
-
Warsopolis5253
Wydaje mi się, że ten plac nie zmieści więcej niż po 54 MIDI MAXI i MEGA, nie wiem gdzie by stawiali te kolejne MAXI bo one nie wejdą wszędzie tam gdzie upychali 92xx.