Bursztyn. Jak wysiądziesz w Gdyni i przesiądziesz się do osobówki, która rusza wcześniej, zaoszczędzisz chyba z kilkadziesiąt minut.Piotrek pisze:pośpiech niemalże 10godzinny mi wyskakuje
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
-
Dzulikiewicz
Przetarg na naprawy rewizyjne EP09 został unieważniony. link
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
P Asnyk relacji Hel - Łódź. Brud, syf... Przyjeżdża i niemal od razu wraca, jak sprzątaczki go nie zdążą posprzątać to brudny jedzie. Nawadniania nie stwierdzono.
Właściwie to powinno iść do absurdów.
[ Dodano: |15 Sie 2009|, 2009 13:11 ]
Edit: nawadnianie jest, metodą gumowego węża pociągniętego do każdego wagonu z osobna. Opóźnienia z przyjazdu nie zbije w ten sposób...
Właściwie to powinno iść do absurdów.
[ Dodano: |15 Sie 2009|, 2009 13:11 ]
Edit: nawadnianie jest, metodą gumowego węża pociągniętego do każdego wagonu z osobna. Opóźnienia z przyjazdu nie zbije w ten sposób...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Widziałem kiedyś Ustronie zestawione z 16 wagonów... na Zachodnim się nie zmieściłzofey pisze:Jakie są najdłuższe pociągi PIC'u? Na pewno nie jest to okręt flagowy BWE, gdyż Polonez wydaje się wyraźnie dłuższy. Jednak podejrzewam że mogą być jakieś większe. ?
Jan Kiepura - 12 > 11 (będzie skrócony)
Polonez - 11-15 (zależnie od rezerwacji)
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlaczego? Przecież Zachodni ma bodajże 5 peron czterystumetrowy?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Sierpniowej nocy wracając z Festiwalu im. Rysia Riedla do stolicy miałem przyjemność podróżować pociągiem "Monciak-Krupówki" na trasie Katowice - Warszawa Zachodnia. W Katowicach skład jest łączony bowiem część z Zakopanego dobija do grupy wagonów z Wisły Głębce. Nie wspomnę, że Zakopane miało 20 minut opóźnienia, a Wisła 15 minut, czyli z planowego odjazdu wyszła mega kicha...wysiadając na Dw. Zachodnim, a byłem w przedostatnim wagonie, wysiadłem na ostatnim metrze peronu, a był to bodaj peron nr 5... pół mojego wagonu i ostatni nie zmieściły się w skrajni...Adam G. pisze:W czerwcu wracałem jakimś nocnym z Gdyni do Warszawy (relacja Kołobrzeg-Zakopane?), na koniec długiego weekendu. Miało toto 17 czy 18 wagonów, byłem w szoku.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa