Korki i zatory

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 08 lis 2006, 18:31

Paweł_K pisze:na Marsa w 45 minut ? to prawie z prędkością światła
To znaczy nie wiem, czy na pewno 45 minut, bo zaczęło się jak wyjeżdżałem z Geanta na Grochowską (tragedia) i wytrwałem do skrętu w Marsa. I od tej chwili wydaje mi się, ze jechałem 45 minut. :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 lis 2006, 19:25

Petuś pisze:do skrętu w Marsa
Uch ten slang... To lądowanie się teraz nazywa "skrętem"? ;) :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 08 lis 2006, 19:26

Ja bym się zastanawiał, co "dzisiejszej młodzieży" chodzi po głowie :P
najpierw był skręt w Marsa, a potem odlot :D
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 08 lis 2006, 19:29

R-9 Chełmska pisze:Ja bym się zastanawiał, co "dzisiejszej młodzieży" chodzi po głowie
W morde kopane, odezwał się dorosły :P Wiele, wiele.. :D

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 08 lis 2006, 20:40

Swoją drogą jeśli chodzi o korki na Świętokrzyskiej, to bezczelność kierowców na skrzyżowaniu z Marszałkowską sięga zenitu, a policji ani widu. Widzi taki głąb, że za skrzyżowaniem stoją samochody i nic się nie rusza, a mimo to wjeżdża na skrzyżowanie, blokuje tramwaje, i ruch na Marszałkowskiej w obie strony. Dlaczego tam nie ma policji?

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 08 lis 2006, 20:42

Wczoraj była i sterowała ruchem, bo inaczej to faktycznie - wszyscy sobieby wzajemnie przeszkadzali. :/
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 09 lis 2006, 1:33

Plesim pisze:Swoją drogą tego idiotę, który pozwolił wczoraj w popołudniowym szczycie zwęzić Świętokrzyską do jednego pasa (tuż przed Nowym Światem) to bym powiesił nie powiem za co. ](*,) Odcinek od Kredytowej do Nowego Światu pokonałem w zaledwie 30 minut.
BraWA dla tego idioty =D> Co ciekawe, dodatkowo sytuację o 17 utrudnial zepsuty MAN ze Stalowej a chwilowo także osobówka z zagotowanym silnikiem, spychana gdzieś na bok. Można bylo zaciągnąć ręczny i stać, stać, stać.......

[ Dodano: 2006-11-09, 01:36 ]
Wczoraj paraliż korkowy Doliny Slużewieckiej. Nieczynny środkowy(!) pas owej w stronę Centrum tuż przed al. Wilanowską. Sama al. także stala w dól od Domaniewskiej. Most Grota na Bródno, co popoludniu dalo -28 na 4/186.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 09 lis 2006, 9:26

Dziś chyba większość kierowców "upodobała" sobie Most Gdański, w sumie nie wiedzieć czemu. Może biedacy myśleli że otwarto obie estakady a nie tylko tą w stronę Bródna. W każdym razie Starzyńskiego stała już od Ronda Żaba, siłą rzeczy Odrowąża, Jagiellońska od Pl. Hallera. Za to kolejka do wjazdu na Most Łazienkowski z Wału od strony Pragi jakoś ze 3 razy mniejsza niż zwykle...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 09 lis 2006, 12:04

Dziś mała kolizja na Chełmżyńskiej. Dwa osobowe. Myślałem, że taki korek od przejazdu do Marsa, ale jednak nie.. 30 minut stania w korku.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 09 lis 2006, 14:17

Paweł_K pisze:Dziś chyba większość kierowców "upodobała" sobie Most Gdański, w sumie nie wiedzieć czemu. Może biedacy myśleli że otwarto obie estakady a nie tylko tą w stronę Bródna. W każdym razie Starzyńskiego stała już od Ronda Żaba, siłą rzeczy Odrowąża, Jagiellońska od Pl. Hallera. Za to kolejka do wjazdu na Most Łazienkowski z Wału od strony Pragi jakoś ze 3 razy mniejsza niż zwykle...
A dziś idź weź z tym korkiem. Wincentego stało od Kołowej jak nie dalej (a to głownie ten korek powodowali ci co "uciekali" przed korkiem na Starzyńskim w 11 listopada :/ O ile jeżdzę do szkoły w poniedziałki i czwartki na 8:55 to jakoś korka nie ma na Wincentego a od Starzyńskiego to najwyzej do zjazdu z estakady ul. Szwedzkiej. Dziś to ten co wjechał w korek autobusem ok. 8:30 to nie wiem czy ze Starzyńskiego zjechał ok. 9:15.... A po zatym nie mieli gdzie uciekać sokoro korek na Śląskim jest od Bankowego do Tesco jak nie dalej....

Ogólnie to tzry mosty stoją: Grota-Roweckiego, Gdański i Śląsko-Dąbrowski...

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 15 lis 2006, 9:33

A dziś ZKK w trakcji potrójnej ;) - 5674(nie wiem czy to ten na pewno), 5512 i 2389 w stronę Dw. Wschodniego, zjeżdżały z Mostu Poniatowskiego. A nieco dalej, na TŁ w stronę Pragi Płd, przed rozjazdem na Ostrobramską i Aleję Stanów, jakiś domorosły rajdowiec wyrwał (!) jedną latarnię a w drugą się wbił. Przejeżdżałem chyba niedługo po tym zdarzeniu - stał kwadrat na 523, kierowca sprawdzał czy wszystko ok z rajdowcem - wyobraźcie sobie że kolesiowi nic się nie stało, mimo że wyrwana latarnia leżała na dachu jego samochodu, a druga miała wyraźną ochotę na rozdzielenie przodu auta na pół... Ludzie to mają szczęście.... A latarnię wyrwał tak, że ta leżała równolegle do jezdni....
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 23 lis 2006, 19:24

Dzisiaj niemałego zamieszania przy Kinie Femina narobił wolski skład 1040+1041 albo 1042+1043 na 14/17. Z powodu potrącenia gdzieś za Kinem Femina, tramwaje były kierowane od al. Jana Pawła aleją "Solidarności". Jako że na miejscu nie było ani nadzoru, ani policji, ani fazy dla prawoskrętu ze strony Żoliborza, przejechanie przez całe zatłoczone skrzyżowanie było nielada wyzwaniem. Najpierw tramwaj ruszył i zablokował przejście dla pieszych w relacji W-Z. Potem pokłócił się (motorniczy, nie tramwaj ;-) ) z kierowcą 4590, który zresztą (kierowca, nie autobus ;-) ) był bardzo podobny do Ryśka z Klanu. Udało się przejechać przez jeden pas, ten do skrętu w lewo. Potem gdy auta od strony Żoliborza ruszyły, motorniczy również ruszył - i zatrzymał się przed przejściem dla pieszych w relacji N-S, blokując tym samym 3 pasy na al. Jana Pawła. Kiedy piesi przeszli i tramwaj przejechał (faza oczywiście się skończyła), kilkanaście samochodów zostało na środku skrzyżowania. A samochody z al. "Solidarności" już ruszyły. No ale trudno, jakoś sobie poradziły.

Nieźle zamotałem, co? ;-)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 24 lis 2006, 12:28

A dzisiaj policjant stał sobie na Żabie przy tunelu i wyjeżdzie od strony R. Starzyńskiego i przepuszczał tych cvo skręcali z Św. Wincentego w 11 listopada.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 24 lis 2006, 13:39

jacek2357 pisze:Nieźle zamotałem, co?
:arrow: No :) Wiem tylko tyle, że do 500, którą jechałem w kierunku Dworca Centralnego, wsiadło tyle ludzi, że były kłopoty z zamknięciem drzwi. W przeciwnym kierunku jechały za sobą dwie 17, nabite do granic możliwości. Około 16:30 to było.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 27 lis 2006, 11:58

Dzisiaj mogą być zatory na drodzę w okolicy skrzyżowania Patriotów/Izbicka.
O godzinie 14 odbędzie się tam wiec.
Będzie on polegać na zapaleniu zniczy w miejscu tragicznej śmierci 21-letniej Natalii.
Zginęła potrącona przez kierowce ,który pędził Patriotów 100 km/h i był wczorajszy.
Celem wiecu ma być powstanie, w tym miejscu ronda imienia Natalii.

Zablokowany