To znaczy nie wiem, czy na pewno 45 minut, bo zaczęło się jak wyjeżdżałem z Geanta na Grochowską (tragedia) i wytrwałem do skrętu w Marsa. I od tej chwili wydaje mi się, ze jechałem 45 minut.Paweł_K pisze:na Marsa w 45 minut ? to prawie z prędkością światła
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Bastian
- Sułtan Maroka
Uch ten slang... To lądowanie się teraz nazywa "skrętem"?Petuś pisze:do skrętu w Marsa
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
Swoją drogą jeśli chodzi o korki na Świętokrzyskiej, to bezczelność kierowców na skrzyżowaniu z Marszałkowską sięga zenitu, a policji ani widu. Widzi taki głąb, że za skrzyżowaniem stoją samochody i nic się nie rusza, a mimo to wjeżdża na skrzyżowanie, blokuje tramwaje, i ruch na Marszałkowskiej w obie strony. Dlaczego tam nie ma policji?
BraWA dla tego idiotyPlesim pisze:Swoją drogą tego idiotę, który pozwolił wczoraj w popołudniowym szczycie zwęzić Świętokrzyską do jednego pasa (tuż przed Nowym Światem) to bym powiesił nie powiem za co.Odcinek od Kredytowej do Nowego Światu pokonałem w zaledwie 30 minut.
[ Dodano: 2006-11-09, 01:36 ]
Wczoraj paraliż korkowy Doliny Slużewieckiej. Nieczynny środkowy(!) pas owej w stronę Centrum tuż przed al. Wilanowską. Sama al. także stala w dól od Domaniewskiej. Most Grota na Bródno, co popoludniu dalo -28 na 4/186.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Dziś chyba większość kierowców "upodobała" sobie Most Gdański, w sumie nie wiedzieć czemu. Może biedacy myśleli że otwarto obie estakady a nie tylko tą w stronę Bródna. W każdym razie Starzyńskiego stała już od Ronda Żaba, siłą rzeczy Odrowąża, Jagiellońska od Pl. Hallera. Za to kolejka do wjazdu na Most Łazienkowski z Wału od strony Pragi jakoś ze 3 razy mniejsza niż zwykle...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
A dziś idź weź z tym korkiem. Wincentego stało od Kołowej jak nie dalej (a to głownie ten korek powodowali ci co "uciekali" przed korkiem na Starzyńskim w 11 listopadaPaweł_K pisze:Dziś chyba większość kierowców "upodobała" sobie Most Gdański, w sumie nie wiedzieć czemu. Może biedacy myśleli że otwarto obie estakady a nie tylko tą w stronę Bródna. W każdym razie Starzyńskiego stała już od Ronda Żaba, siłą rzeczy Odrowąża, Jagiellońska od Pl. Hallera. Za to kolejka do wjazdu na Most Łazienkowski z Wału od strony Pragi jakoś ze 3 razy mniejsza niż zwykle...
Ogólnie to tzry mosty stoją: Grota-Roweckiego, Gdański i Śląsko-Dąbrowski...
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
A dziś ZKK w trakcji potrójnej
- 5674(nie wiem czy to ten na pewno), 5512 i 2389 w stronę Dw. Wschodniego, zjeżdżały z Mostu Poniatowskiego. A nieco dalej, na TŁ w stronę Pragi Płd, przed rozjazdem na Ostrobramską i Aleję Stanów, jakiś domorosły rajdowiec wyrwał (!) jedną latarnię a w drugą się wbił. Przejeżdżałem chyba niedługo po tym zdarzeniu - stał kwadrat na 523, kierowca sprawdzał czy wszystko ok z rajdowcem - wyobraźcie sobie że kolesiowi nic się nie stało, mimo że wyrwana latarnia leżała na dachu jego samochodu, a druga miała wyraźną ochotę na rozdzielenie przodu auta na pół... Ludzie to mają szczęście.... A latarnię wyrwał tak, że ta leżała równolegle do jezdni....
And if the band you're in starts playing different tunes
Dzisiaj niemałego zamieszania przy Kinie Femina narobił wolski skład 1040+1041 albo 1042+1043 na 14/17. Z powodu potrącenia gdzieś za Kinem Femina, tramwaje były kierowane od al. Jana Pawła aleją "Solidarności". Jako że na miejscu nie było ani nadzoru, ani policji, ani fazy dla prawoskrętu ze strony Żoliborza, przejechanie przez całe zatłoczone skrzyżowanie było nielada wyzwaniem. Najpierw tramwaj ruszył i zablokował przejście dla pieszych w relacji W-Z. Potem pokłócił się (motorniczy, nie tramwaj
) z kierowcą 4590, który zresztą (kierowca, nie autobus
) był bardzo podobny do Ryśka z Klanu. Udało się przejechać przez jeden pas, ten do skrętu w lewo. Potem gdy auta od strony Żoliborza ruszyły, motorniczy również ruszył - i zatrzymał się przed przejściem dla pieszych w relacji N-S, blokując tym samym 3 pasy na al. Jana Pawła. Kiedy piesi przeszli i tramwaj przejechał (faza oczywiście się skończyła), kilkanaście samochodów zostało na środku skrzyżowania. A samochody z al. "Solidarności" już ruszyły. No ale trudno, jakoś sobie poradziły.
Nieźle zamotałem, co?
Nieźle zamotałem, co?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Krzysiek_S
Dzisiaj mogą być zatory na drodzę w okolicy skrzyżowania Patriotów/Izbicka.
O godzinie 14 odbędzie się tam wiec.
Będzie on polegać na zapaleniu zniczy w miejscu tragicznej śmierci 21-letniej Natalii.
Zginęła potrącona przez kierowce ,który pędził Patriotów 100 km/h i był wczorajszy.
Celem wiecu ma być powstanie, w tym miejscu ronda imienia Natalii.
O godzinie 14 odbędzie się tam wiec.
Będzie on polegać na zapaleniu zniczy w miejscu tragicznej śmierci 21-letniej Natalii.
Zginęła potrącona przez kierowce ,który pędził Patriotów 100 km/h i był wczorajszy.
Celem wiecu ma być powstanie, w tym miejscu ronda imienia Natalii.