Nowe wagony dla metra
Moderator: JacekM
Jeszcze w kwestii klimatyzacji w metrze.
Wczoraj jechałem sobie z Centrum na Kabaty po 17.
Tłok bardzo porządny. Na Politechnice nie wszyscy się zmieścili.
I było gorąco jak w piekarniku.
Klimatyzacja w metrze jest potrzebna.
[ Komentarz dodany przez: MeWa: Sro 25 Sie, 2010 ]
Reszta komentarza ZBĘDNA. MeWa
Wczoraj jechałem sobie z Centrum na Kabaty po 17.
Tłok bardzo porządny. Na Politechnice nie wszyscy się zmieścili.
I było gorąco jak w piekarniku.
Klimatyzacja w metrze jest potrzebna.
[ Komentarz dodany przez: MeWa: Sro 25 Sie, 2010 ]
Reszta komentarza ZBĘDNA. MeWa
Wentylacja jest niewydajna. Zarówno w nowych ruskich oraz ostatnio w Alstomach jest źle, o czym świadczą liczne skargi pasażerów napływające do metra.
Ale żeby nie było tak fajnie, to również są skargi, że za bardzo wieje. Nie da się wszystkim dogodzić.
MeWa, wentylacja w nowych ruskich działa na 100%, ale to i tak niewiele daje...
Ale żeby nie było tak fajnie, to również są skargi, że za bardzo wieje. Nie da się wszystkim dogodzić.
MeWa, wentylacja w nowych ruskich działa na 100%, ale to i tak niewiele daje...
- MeWa
- Cukiereczek
To nie jest temat o SIP-ie ani o innych aspektach niezwiązanych z nowym taborem.
Dobrze, być może mnie za bardzo wypiekło w Londynie nawet w luźnych pociągach i podczas chłodnych dni
Kilka danych z przetargu:
Wymuszony układ /filtracja z systemem awaryjnego przewietrzania/, zgodnie z PN-EN 14750 kat. B
Wydajność, regulacja auto. - min. 7800 m3/h na wagon (min. 12m3/h/osobę)
Prędkość nawiewu - min. 0,1 m/sek.
Dobrze, być może mnie za bardzo wypiekło w Londynie nawet w luźnych pociągach i podczas chłodnych dni
Kilka danych z przetargu:
Wymuszony układ /filtracja z systemem awaryjnego przewietrzania/, zgodnie z PN-EN 14750 kat. B
Wydajność, regulacja auto. - min. 7800 m3/h na wagon (min. 12m3/h/osobę)
Prędkość nawiewu - min. 0,1 m/sek.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
ciekawe, robi wrażenieDzulikiewicz pisze:Siemens Inspiro - Design Concept for Warsaw:
http://www.youtube.com/watch?v=MQ-gTSIX2Wo
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czyli Twoim zdaniem źle jest wykonana instalacja rozprowadzająca powietrze po ruskach z mordą. W takim razie:MeWa pisze:. Obawiam się, że gdyby była klimatyzacja, to powietrze tak samo byłoby źle rozprowadzane.
- czy powyższe oznacza, ze jesteś niezadowolonym malkontentem, czy jednak jest pewien realny problem?Dotąd aż ktoś znajdzie rozwiązanie zadowalające malkontentów
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
To był pierwotny problem wentylacji - powietrze nie rozprowadzało się po wagonie. W ostatnich dniach nie doświadczyłem opisywanych tutaj problemów, więc trudno mi się zaliczać do kategorii malkontentówGlonojad pisze:Czyli Twoim zdaniem źle jest wykonana instalacja rozprowadzająca powietrze po ruskach z mordą.
Nie, ponieważ naczytałem się tyle odpowiedzi z Metra w tej sprawie (napisanych właśnie w przytoczonym przeze mnie duchu), że stwierdziłem, iż nie ma to najmniejszego sensu (w przeciwieństwie do zgłoszenia uszkodzonego przystanku/braku rozkładu, gdy reakcja jest naprawdę szybka). Myślałbym inaczej, gdyby metro zmieniało swoje nastawienie do problemu. Niestety po tylu miesiącach od pierwszych sygnałów wciąż wysyłana jest ta sama odpowiedź...MeWa pisze:najwidoczniej głupoty gadasz - a zresztą zadam Twoje ulubione pytanie: zgłosiłeś?
Zgadzam się, ładnie to wygląda. Oczywiście, to tylko prezentacja, ale estetycznie jest bez zarzutu. Tak na pierwszy rzut oka, jedynie rozgałęzień w pionowych słupach w środku mi brakuje - to prosty a fajny patent, dzięki któremu więcej osób może chwycić za coś i nie macać innych po rękachMeWa pisze:ciekawe, robi wrażenieDzulikiewicz pisze:Siemens Inspiro - Design Concept for Warsaw:
Bardzo ładnie się prezentujeDzulikiewicz pisze:Siemens Inspiro - Design Concept for Warsaw: