[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
Żeby jeszcze ktoś z tej pracy chciał korzytac. Poza Modzelewskiego to był absolutny muchowóz.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Madalińskiego-Szpital dostało po dupie chyba najbardziej w czerwcu. A wsiada tam bardzo sporo osób, które teraz albo wybierają dłuższy spacer do Rakowieckiej, albo do metra/tramwajów (ze wskazaniem na to pierwsze).
Skoro już 117 trzeba było skasować, co mimo wszystko uważam za błąd, bo można było tę linię podzielić, a nie kasować po całości (al. Lotników w ostatnich latach też dostała po dupie), to 138 powinno być minimum co 7.5/12//15. Minimum. I najlepiej skrócone do Kijowskiej.
Skoro już 117 trzeba było skasować, co mimo wszystko uważam za błąd, bo można było tę linię podzielić, a nie kasować po całości (al. Lotników w ostatnich latach też dostała po dupie), to 138 powinno być minimum co 7.5/12//15. Minimum. I najlepiej skrócone do Kijowskiej.
Ja cały czas liczę na to, że jak skończy się budowa metra i burdel na Ząbkowskiej, to 138 będzie jednak silniejsze. Ale kto go tam wie, co będzie za rok. 
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A czy nie było tak, że kiedy sie po raz pierwszy przymierzano do wycofania 117 z Mokotowa (dwa czy trzy lata temu), to w zamian obiecywano wzmocnienie 138? Czy dobrze rozumuję, że gdyby wtedy nie uwalono tego pomysłu, to 138 dziś byłoby mocniejsze mimo czerwcowych cięć?
Popatrz, jaka franca!
Było tak, i pisałem o tym wielokrotnie, w tym ostatni raz dzisiaj (na poprzedniej stronie).
Przy założeniu, że czerwcowe cięcia nie pocięłyby 138-wtedy wyszłoby na jedno.
Popatrz, jaka franca!
W zamian za mocniejsze 138 dorzucili 168 - ale tylko na połowie ulicy.drapka pisze:Przy założeniu, że czerwcowe cięcia nie pocięłyby 138-wtedy wyszłoby na jedno.
Właśnie, dlaczego 168 nie może pojechać Madalińskiego od początku do końca? Ze względu na Św. Metro?adner pisze:W zamian za mocniejsze 138 dorzucili 168 - ale tylko na połowie ulicy.
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
Raczej ze względu na Św. SGH...Piottr pisze:Właśnie, dlaczego 168 nie może pojechać Madalińskiego od początku do końca? Ze względu na Św. Metro?adner pisze:W zamian za mocniejsze 138 dorzucili 168 - ale tylko na połowie ulicy.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Miałem ostatnio pomysł aby skrócić gdzieś 168 oraz 138 i zrobić jakąś w miarę częstą linię z Bokserskiej do Pl. Trzech Krzyży przez Marszałkowską i patelnie, zamiast 168 na Spartańskiej można zrobić podjazdy 218. Tylko nie wiem czy by nie było potrzebnych więcej brygad niż mamy do dyspozycji.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A z Mokotowa na Saską Kępę czym? Poza tym na Marszałkowskiej z Mokotowa jadą tramwaje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Czy to jest aż tak duży potok?A z Mokotowa na Saską Kępę czym?
Szczególnie wykonuję relację skrętną Jerozolimskie/Marszałkowska. A przesiadka przy patelni jest przecież taka super ultra wygodna.Poza tym na Marszałkowskiej z Mokotowa jadą tramwaje.
Jest zupełnie znośna.
A potok nie wiem, miał dostać silną linię - tak zabierać bez zastępstwa?
A potok nie wiem, miał dostać silną linię - tak zabierać bez zastępstwa?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nie dość że podziemie to jeszcze oznakowanie tak fatalne że lepiej nie wspominać.Jest zupełnie znośna.
1. Skrócić 138 do Placu Unii Lubelskiej, z pętlą na Puławskiej;A potok nie wiem, miał dostać silną linię - tak zabierać bez zastępstwa?
2. 151 (Bokserska-Pl. Trzech Krzyży)+117/507
Co jest złego w oznakowaniu podziemia pod Rondem Dmowskiego?Autobus Czerwon pisze:Nie dość że podziemie to jeszcze oznakowanie tak fatalne że lepiej nie wspominać.Jest zupełnie znośna.