Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
-
michael112
Było ponoć jakieś zerwanie trakcji na Puławskiej. Stał NR przy al. Niepodległości / Nowowiejska i skierował m.in. moją 14 na objazd al. Niepodległości, Wołoską i Woronicza. Gdy dojechałem do Królikarni (~16:40) inne tramwaje już jeździły normalnie.
Ponoć nawet była jakaś zetka, więc nawet było dobrze zorganizowane.
Ponadto wcześniej, na Placu Narutowicza widziałem dwie 22 i jeden "Przejazd techniczny" stojące na pętli. Czemu - tego nie wiem.
Ponadto wcześniej, na Placu Narutowicza widziałem dwie 22 i jeden "Przejazd techniczny" stojące na pętli. Czemu - tego nie wiem.
Wiem, że Wy jesteście lepiej poinformowani, ale niektórzy twierdzą, że 20 jechało na Woronicza ze względu na zepsutą zwrotnicę.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W Gliwicach tramwajów już nie ma
(tramwaji zresztą też nie) - nie licząc zajezdni (sic!)
Zasadniczo chodziło mi jednak o przepisy.
Zasadniczo chodziło mi jednak o przepisy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli o przyczynach wiedzieli tyle, co o sprawności wyświetlaczy w delfinach, to ja bym temu źródłu nie ufał zupełnie.Bywalec pisze:Wiem, że Wy jesteście lepiej poinformowani, ale niektórzy twierdzą, że 20 jechało na Woronicza ze względu na zepsutą zwrotnicę.
Osobiście widziałem bowiem delfina z napisem "zajezdnia Mokotów" (w inwersji Mokotów, czyli zjazd), bez przystanków na buse, z karteczką, że jedzie na Woronicza, koralami, że jedzie na Żerań FSO, zaś rozkładem przystankowym - wskazującym na pl. Narutowicza. No czterech opcji krańca to jeszcze w jednej podróży nie miałem.
Swoją drogą -skoro nie dało się do tego Narutowicza przez Feminę, to czemu nie przez Towarową?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
czy ten temat głosi w tytule Wypadki i Awarie?michael112 pisze:Było ponoć jakieś zerwanie trakcji na Puławskiej. Stał NR przy al. Niepodległości / Nowowiejska i skierował m.in. moją 14 na objazd al. Niepodległości, Wołoską i Woronicza. Gdy dojechałem do Królikarni (~16:40) inne tramwaje już jeździły normalnie.
ja w Poznaniu widziałem nakaz skrętu z napisem "nie dotyczy tramwajów"...MichalJ pisze:Ale znak był w ramach tych samych przepisów. Albo poza.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A to jest debilizm, bo znaki 'niebieskie' tramwajów nie dotyczą. Chyba, że tabliczka ma się odnosić do znaku 'Ustąp pierwszeństwa przejazdu'.mgr MeWa pisze:I przedmiotowy nakaz
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Źle, tramwaje muszą się stosować do tego znaku, chyba, że tory prowadza inaczej.MisiekK pisze:A to jest debilizm, bo znaki 'niebieskie' tramwajów nie dotyczą. Chyba, że tabliczka ma się odnosić do znaku 'Ustąp pierwszeństwa przejazdu'.mgr MeWa pisze:I przedmiotowy nakaz
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skoro przejście dla pieszych może nie dotyczyć tramwaju...
- MeWa
- Cukiereczek
Mam wrażenie, że ostatnio tłoczniej jest w tramwajach na Grójeckiej - zarówno w dziewiątkach, jak i 35 (zwłaszcza jak jedzie w dziurze tuż przed dziewiątką). Nie wiem, czy to ma związek z brakiem siódemki, ale często na Korotyńskiego ledwo da się wejść (o ile w ogóle).
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"