Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Wczoraj obszedłem całą Galerię Mokotów. Albo nie wiedzieli, o co chodzi i czym jest nikiel, albo nie mieli na stanie. I nie miewają.Bastian pisze:W większych sieciówkach (C&A, New Yorker itp.) zazwyczaj pasków sporo bywało, ale nie wiem, czy spełniają one wasze warunkiTeokryt pisze: Podepnę sie pod to pytanie jak znajdziesz gdzieś poza forum, potrzebuję paska nieskórzanego o szerokości 5cm.
Czy w najbliższy weekend będzie można legalnie przejechać rowerem ul. Wólczyńską (w rejonie cm. Wawrzyszewskiego)?
https://www.sklep.wittchen.com/leatherg ... paski.html
Można wysyłkowo, ale w 'galeriach' też mają sklepy.
Można wysyłkowo, ale w 'galeriach' też mają sklepy.
Odpowiadam sam sobie i dla potomnych: to była grzałka.yavorius pisze:Czy ktoś mógłby polecić mi dobrego elektryka do pralki, która wywala wyłącznik różnicowo-prądowy?
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
-
Stary Pingwin
Nie, podobnież każdy proszek zawiera zmiękczacz wody 
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić normy, jakie musi spełnić w Szwecji pojazd, który staje się "A-traktorem" (lub "EPA-traktorem" bo te zdaje się między sobą się różnią)? Wprawdzie jest obszerny opis na szwedzkiej Wikipedii, jednak język szwedzki raczej nie jest moją mocną stroną, a z tego, co wyrzuca translator Google kompletnie nic nie wynika.
15/12/2005-12/7/2019
W skrócie, możliwość rejestracji "EPA" została wycofana w latach 1970., główną różnicą było ograniczenie prędkości do 30 km/h. Wg strony "A" musi spełniać następujące kryteria: masa powyżej 2t, masa oryginalnego pojazdu powyżej 1t, coś ze skrzynią biegów (niezbyt rozumiem co), ponadto nie musi przechodzić corocznego przeglądu. Jeśli potrzeba więcej, uderzaj na priv.
Edit: w jakimś oficjalnym dokumencie widnieje info - należy odpowiednio zmodyfikować skrzynię biegów, ograniczenie liczby obrotów silnika, ograniczenia co do wielkości nadwozia, odpowiednie dociążenie tyłu (jeśli przód jest za lekki), konieczność montażu urządzeń umożliwiających holowanie - nie wiem czy oznacza to coś ponad hak i odpowiednią moc, rura wydechowa musi być skierowana do góry, do tyłu albo w lewą stronę pojazdu, pojazd musi być oznaczony znakiem "LGF", oznaczającym pojazdy wolnobieżne.
Edit: w jakimś oficjalnym dokumencie widnieje info - należy odpowiednio zmodyfikować skrzynię biegów, ograniczenie liczby obrotów silnika, ograniczenia co do wielkości nadwozia, odpowiednie dociążenie tyłu (jeśli przód jest za lekki), konieczność montażu urządzeń umożliwiających holowanie - nie wiem czy oznacza to coś ponad hak i odpowiednią moc, rura wydechowa musi być skierowana do góry, do tyłu albo w lewą stronę pojazdu, pojazd musi być oznaczony znakiem "LGF", oznaczającym pojazdy wolnobieżne.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- kulikowski
co się stało z księgarnią Pelty na Świętokrzyskiej?
---
czy w skrajnię kolejową jednotorową 1000 mm da się wpisać skrajnię tramwajową jednotorową 1435 mm?
za wszelkie informacje z góry dziękuję.
---
czy w skrajnię kolejową jednotorową 1000 mm da się wpisać skrajnię tramwajową jednotorową 1435 mm?
za wszelkie informacje z góry dziękuję.
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
Wystarczy. Thanks.JacekM pisze:Jeśli potrzeba więcej, uderzaj na priv.
15/12/2005-12/7/2019
Ja, det gör jag. Może znajomość więcej niż 1 języka obcego jest zaskakująca, ale tak się złożyło 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież mieszkał w Szwecji. Wystarczy pogmerać po jego zdjęciach 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow