Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Ok, już rozumiem, o które dni chodzi. Dzięki.
Po co?pawcio pisze:Zostały przygotowane rozkłady na wszystkie typy dni.
Na wszelki wypadek. A dzięki temu nie ma teraz informacji na stronie, że w przyszły weekend 1 nie kursuje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Informacja, że nie kursuje na Bródno, jest równie fałszywa. Skoro wiadomo, że będzie otwarte, to należało na następny weekend opublikować rozkład z otwartym.
Ostatecznie -jeśli się boimy, że nie otworzą - napisać 'data zbyt odległa', strona umie.
Ostatecznie -jeśli się boimy, że nie otworzą - napisać 'data zbyt odległa', strona umie.
Wiadomo? Okaże się jak zwykle, dzień przed 
Najlepsze jest to, że na stronie ZTM nie ma rozkładu dla linii Z-1 od poniedziałku. Na stronie pokazuje "Niestety, w tym dniu linia nie kursuje. Aby przejrzeć rozkłady jazdy tej linii, przejdź do rozkładów na inne dni." choć w aktualnościach jest napisane, że będzie jeździć.MichalJ pisze:Po co?pawcio pisze:Zostały przygotowane rozkłady na wszystkie typy dni.
-
michael112
Chyba da się wpisać: rozkład specjalny ważny od 19.10 do 23.10 i dzięki temu podać rozkład tylko na dzień powszedni. Rozkładów na przyszłą sobotę chyba jeszcze nie ma na stronie ZTM?pawcio pisze:Na wszelki wypadek. A dzięki temu nie ma teraz informacji na stronie, że w przyszły weekend 1 nie kursuje.
Oczywiście, że się da, tylko po co? Żeby wymieniać je, gdyby (odpukać) była obsuwa?michael112 pisze:Chyba da się wpisać: rozkład specjalny ważny od 19.10 do 23.10 i dzięki temu podać rozkład tylko na dzień powszedni. Rozkładów na przyszłą sobotę chyba jeszcze nie ma na stronie ZTM?
PS. Są rozkłady na przyszłą sobotę i niedzielę. Jest tez opcja, że z powodu zmiany tras nie będą wdrożone. Czytasz w ogóle, to co tu się pisze?
Z tego co widać nie - na jedynce, przedtem do Budowlanej, a teraz do Namysłowskiej średnio co czwarta sztuka 128N jest jeszcze podczas testu.michael112 pisze:To jest jakiś wymóg, że Jazzy z niewyjeżdżonym limitem bez awarii nie mogą zawracać na nakładce?
Dziś jechałem pierwszym porannym kursem zjazdowym "10" z Górczewskiej na Mokotów. Te kursy z Górczewskiej o 7:46 i 8:02 istnieją już od 1.05., czyli niemal od pół roku. A mimo tego po ruszeniu z przystanku "Nowowiejska" parę osób wstało i zaczęło się nerwowo rozglądać, pytając, dlaczego 10 nie skręciła. Pani siedząca za mną zapytała mnie, czemu 10 nie skręciła i czy jedzie na Puławską. Odpowiedziałem, że na tablicy z przodu jest napisany: Zjazd do zajezdni MOKOTÓW. Usłyszałem, że ona nie czyta co napisane, tylko widzi numer to wsiada. Dodałem więc, że również w rozkładzie kurs jest wyróżniony oznaczeniem "m". "A kto by tam się rozkładom przyglądał. Znaczki, sraczki, kto tam rozczyta". Dodam, że osoby, które były zaskoczone odmienną trasą były w różnym wieku - od nastoletniej uczennicy (która przecież uczyła się czytać stosunkowo niedawno) do starszej pani, emerytki, z którą rozmawiałem. Ta sytuacja oczywiście jest jednostkowa, ale pokazuje, że każde kursy wariantowe powinny mieć swoje oznakowanie (chodzi o kursy nie zjazdowe), czyli 9 i 39/49, 17 i 37 itd... Część ludzi patrzy tylko na numerek, a nie na całe oznaczenie trasy.
Jak dla mnie dobitnie to pokazuje, że nie powinno tworzyć się dodatkowych linii typu 37 tylko robić kursy wariantowe. Niech ludzie cierpią za swoją głupotę.

Od poniedziałku kursy te znowu zmienią trasę i będą skręcały w Nowowiejską.
-
michael112
Mogło właśnie o to chodzić, że ludzie są przyzwyczajeni, że taki tramwaj zjedzie z trasy dopiero przy Woronicza.