SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak, przez Postępu.
Dodam, że docelowo skrzyżowania Marynarskiej z Taśmową (ani Suwakiem) nie będzie w ogóle, więc trasa Fikandra zupełnie już idzie do kosza.
Dodam, że docelowo skrzyżowania Marynarskiej z Taśmową (ani Suwakiem) nie będzie w ogóle, więc trasa Fikandra zupełnie już idzie do kosza.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
MichalJ pisze:Nie będzie z Marynarskiej skrętu w prawo od Wołoskiej do Żwirek? Powariowali?
Ale o sooo chodzi
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Nie wiem jak z przejściami dla pieszych (mam nadzieję że przejścia podziemne a nie kładki), ale ta ulica będzie na maksa skanalizowana. I nie powiem żeby to było takie tragiczne. Tragiczne będzie rzeczywiście dla jeżdżących tam samochodami.MichalJ pisze:Nie będzie z Marynarskiej skrętu w prawo od Wołoskiej do Żwirek? Powariowali?
Przejść dla pieszych też nie będzie?
no normalnie, Taśmową i Suwak potem (chyba że Suwak cały czas rozkopana, bo nie przyglądałem się ostatnio).
a docelowo wzdłuż torów będzie połączenie obok Taśmowej na drugą stronę Marynarskiej.
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
mariow pisze:no normalnie, Taśmową i Suwak potem (chyba że Suwak cały czas rozkopana, bo nie przyglądałem się ostatnio).
a docelowo wzdłuż torów będzie połączenie obok Taśmowej na drugą stronę Marynarskiej.
Zdaje się, że wjazd w Suwak już jest z Marynarskiej nie możliwy
Natomiast jeśli powstanie - tak jak mówisz - przejazd pod Marynarską obok stacji PKP to stworzy nam to możliwość uruchomienia interesującej linii kursującej okrężnie (dwukierunkowo rzecz jasna - coś w rodzaju dawnej "setki") po PDPSie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Domino2001
Wczoraj w TVN Warszawa mówili, że przynajmniej narazie wiaduktem w ciągu Cybernetyki-17 Stycznia będzie się jechało tylko w kierunku Lotniska Chopina, dopóki nie dogadają się ze Świtem.
Już pytałem kiedyś tu na forum o połączenie Suwak z Marynarską. Widzę, że dyskusja w toku. Sprawa wygląda na to, że nie będzie takowego połączenia. Torowisko tramwajowe jest w zagłębieniu. Na samym końcu Suwak jeszcze przed zimą położono nową nawierzchnię i docelowe krawężniki.
Teraz Taśmowa... Patrząc logicznie na układ już istniejącego wiaduktu skrętnego z Lotniska w prawo w kierunku GM nad stacją kolejową PKP Służewiec, daje się zauważyć iż w Taśmową będzie wjazd tylko od Cybernetyki. Bliska odległość tego wiaduktu skrętnego z wiaduktem południowym Marynarskiej w stosunku do skrzyżowania z Taśmową wyklucza sens istnienia skrzyżowania z tą ostatnią.
Już pytałem kiedyś tu na forum o połączenie Suwak z Marynarską. Widzę, że dyskusja w toku. Sprawa wygląda na to, że nie będzie takowego połączenia. Torowisko tramwajowe jest w zagłębieniu. Na samym końcu Suwak jeszcze przed zimą położono nową nawierzchnię i docelowe krawężniki.
Teraz Taśmowa... Patrząc logicznie na układ już istniejącego wiaduktu skrętnego z Lotniska w prawo w kierunku GM nad stacją kolejową PKP Służewiec, daje się zauważyć iż w Taśmową będzie wjazd tylko od Cybernetyki. Bliska odległość tego wiaduktu skrętnego z wiaduktem południowym Marynarskiej w stosunku do skrzyżowania z Taśmową wyklucza sens istnienia skrzyżowania z tą ostatnią.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- kulikowski
-
Domino2001
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Postępu ma być na wiadukcie, jeśli już.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
zmiany na Służewcu
W skrócie: 117 skrócone po wakacjach, 141 i 382 na Okęcie, kasacja 505, nowa trasa 210, poprawka trasy 218 i nowe 365. Będzie się działo...
W skrócie: 117 skrócone po wakacjach, 141 i 382 na Okęcie, kasacja 505, nowa trasa 210, poprawka trasy 218 i nowe 365. Będzie się działo...