Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tam powinna być jakaś sygnalizacja quasi kolejowa - czerwone to stój, zielone to jedź, zielone migające to jedź ale uważaj na przykład.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zdaje się takowa kiedyś była i sprawdzała się dobrze. Muszę się przejechać i zobaczyć co tam teraz jest...Glonojad pisze:Tam powinna być jakaś sygnalizacja quasi kolejowa - czerwone to stój, zielone to jedź, zielone migające to jedź ale uważaj na przykład.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Podziwiam, że chciało się autorowi zwlekać tam o tej porze.BJ pisze:Redaktor Radia PiN Marcin Sobesto zorganizował rano małą sesję fotograficzną nowej 20
Przejechałem się, mam mieszane uczucia co do sygnalizacji. Kilka rzeczy mnie w tym temacie zdumiewa. Widać było, że motorowi są chwilami zdezorientowani.
Ale poza tym jedzie się całkiem przyjemnie.
Nie wiem, czy pamiętasz, ale w tunelu KST są samoczynne blokady liniowe z wręcz typowymi kolejowymi sygnalizatorami. Tak więc jak najbardziej się da.Glonojad pisze:Tam powinna być jakaś sygnalizacja quasi kolejowa - czerwone to stój, zielone to jedź, zielone migające to jedź ale uważaj na przykład.
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie bardzo, sama końcówka jest w terenie leśnym. Ale właściwie po co?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W tej chwili o przepustowości decyduje zasilanie, a nie jednotory. Choć oczywiście system mniejszy to system sprawniejszy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wydaje mi się,że mijanka WAT miała działaś poza szczytem, a Stare Bemowo w szczycie. Wieczorami i rankami (oraz większość DS), przy częstotliwości 20, być może mijanki rzeczywiście nie działają.ashir pisze:Zauważyłem, że rozkład 20 jest tak skonstruowany, że w DŚ nie powinny się raczej mijać tramwaje na mijance.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja poproszę o wyjaśnienie takiego zjawiska, jak pisownia i sens tego postu powyżej. Bo chyba mniej więcej się domyślam, o co autorowi chodzi, ale tylko mniej więcej... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow