Sąd nad 175
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Przyznam Ci rację. Lotnisko jest "w mieście" i ma dobre skomunikowanie autobusami. Budowa ślepego toru kolejowego to pieniądze wywalone w błoto. Chociaż, nowe tory, można puścić pierdolino.
Będą dwa bezsensy w jednym miejscu.
Będą dwa bezsensy w jednym miejscu.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
niezła frekwencja w 175 jest faktem, ale SKM i KM spełniają inną bardzo ważną rolę komunikacyjną, wystarczy spojrzeć na stację Służewiec, w okolicach której kolej jest dla mnie linią pierwszego wyboru, gdyż jest w miarę często i nie stoi w korkach
128 - jedyna linia na Rakowcu Płd + 105,136,138,141,154,172,175,188,191,208,218,306,504
Z reservedem, jako Naczelnym Szynofobem Rzeczyposplitej nie da się normalnie w kwestii transportu szynowego dogadać. To taki nasz wawkomowy Janusz Korwin-Mikkeemyl pisze:Coś nie możecie się w tej sprawie dogadać...
Przepraszam, jestem złośliwym człowiekiem.
Na Służewcu jest często, na lotnisku rzadko. Widać zanika po drodze.
Kolej zresztą nie kursuje rzadziej od 175...
Ale - autobus zasilają ludzie ze "Żwirek".
Pociąg - z biur na Służewcu.
Na samo lotnisko zbiorkomem (i tym, i tym) jedzie mało kto.
Kolej zresztą nie kursuje rzadziej od 175...
Ale - autobus zasilają ludzie ze "Żwirek".
Pociąg - z biur na Służewcu.
Na samo lotnisko zbiorkomem (i tym, i tym) jedzie mało kto.
Część leci prosto na Warkę i RadomMichalJ pisze:Na Służewcu jest często, na lotnisku rzadko. Widać zanika po drodze.
Popatrz, jaka franca!
Ale ja się z niczym z nim nie dogaduję.emyl pisze: Coś nie możecie się w tej sprawie dogadać...
E tam, i tak dzięki, że zachowujesz resztki rozumu i nie wyzywasz od idiotów.primoż pisze:Z reservedem, jako Naczelnym Szynofobem Rzeczyposplitej nie da się normalnie w kwestii transportu szynowego dogadać. To taki nasz wawkomowy Janusz Korwin-Mikkeemyl pisze:Coś nie możecie się w tej sprawie dogadać...
Przepraszam, jestem złośliwym człowiekiem.
Przyjmuję wasze poglądy, obserwacje mam natomiast swoje, a wasze argumenty mnie nie przekonały.
PS Nie jestem szynofobem. Metro uwielbiam! Tramwaje coraz bardziej (choć tylko na niektórych ciągach). Po prostu tam widzę realny zysk.
Po oddaniu do użytku przebudowywanego właśnie Terminala 1 na okęciu, szanse na likwidację 175 ( co najmniej skrócenie połączenie z linią 128 ) wzrosną, z tego powodu, że pomiędzy terminalami na okęciu a stacją SKMki będzie podziemne bezpośrednie przejście, bez konieczności wychodzenia na powierzchnię i kluczenia pomiędzy jezdniami. Co za tym idzie popularność SKMki na okęcie wzrośnie i może w końcu skrócą tą linie do szczęśliwic, żeby wszystkich zadowolić magią numerka niech linia z placu piłsudskiego na szczesliwice otrzyma numer 175, 128 do piachu i tyle.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wiem, że skracanie na Szczęśliwice jest fajne, ale, na miłość boską, nie widzę tam miejsca na stację kolejową...marko80 pisze:Co za tym idzie popularność SKMki na okęcie wzrośnie i może w końcu skrócą tą linie do szczęśliwic.
do obsługi południowej części żwirek 188/504 i to wystarcza. 175 na dłuższą metę na lotnisku się nie ostanie, tak czy siak. Rok temu między wierszami ZTM przebąkiwał, że jak będzie bezpośrednie przejście z terminalu do stacji SKMki to i ze 175 zrobią porządek. Oby do wyborów samorządowych.emyl pisze:Wiem, że skracanie na Szczęśliwice jest fajne, ale, na miłość boską, nie widzę tam miejsca na stację kolejową...marko80 pisze:Co za tym idzie popularność SKMki na okęcie wzrośnie i może w końcu skrócą tą linie do szczęśliwic.
Szczególnie, że 504 nie staje przy Leżajskiej i Rakowcu.marko80 pisze:do obsługi południowej części żwirek 188/504 i to wystarcza.
Tak Leżajska to taki ważny węzeł, że tłumy tam stoją w kolejce do autobusu. A na rakowcu 504 staje.primoż pisze:Szczególnie, że 504 nie staje przy Leżajskiej i Rakowcu.marko80 pisze:do obsługi południowej części żwirek 188/504 i to wystarcza.
Jak chcesz usunąć 175 z ŻiW, to lepiej byłoby dać marchewkę 504.marko80 pisze:Tak Leżajska to taki ważny węzeł, że tłumy tam stoją w kolejce do autobusu.
Cały ja. Myślę Baleya, piszę Rakowiecmarko80 pisze:A na rakowcu 504 staje.
reserved pisze:E tam, i tak dzięki, że zachowujesz resztki rozumu i nie wyzywasz od idiotów.primoż pisze:Z reservedem, jako Naczelnym Szynofobem Rzeczyposplitej nie da się normalnie w kwestii transportu szynowego dogadać. To taki nasz wawkomowy Janusz Korwin-Mikke
Przepraszam, jestem złośliwym człowiekiem.![]()
Gdy, większa część polaków uważa Korwina-Mikke właśnie za idiotę
BPNMSP
Ja nie wątpię, że primoż mnie uważa za idiotę. Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi krytyka ludzi, których w ogóle nie znam. Po prostu dziękuję, że potrafił kulturalnie to napisać, a nie po prostacku, jak Tobie się np. to zdarza. Swoją drogą o Tobie też sporo niezbyt pozytywnych opinii słyszałem. I to nawet gorszych, niż słyszę tu o sobie.
Ale nie będę Cię oceniał, bo Cię właśnie nie znam.
EOT
EOT