Wasze pomysły na obsługę linii przez poszczególne zajezdnie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
a ja proponuję byś skończył pisać to samo bo ten temat już niemal nasiąknięty jest twoimi propozycjami zmian na 186 tak by R7 i ITS obsługiwały tę linię
Kleszczowa do tego nie ma nic więc nie wiem czemu o niej wspomniałeś. Nie obsługuje tej linii już w DP i mówi się trudno. Ja niemal codzień korzystam z tej linii i naprwadę jest mi obojętne , który zakład obsługiwać ją będzie. Jednak sorry ale wolę Ikarusa zamiast SU15 (poza tym w ostatnim czasie jest mniej wypadków z udziałem Ikarusów) i wolę by obsługą zajmowała się zajezdnia, która będzie miała najkrótszy czas na włączenie się na podmianę w razie awarii.
Jeżeli R7 wysyła SU15 zamiast Ikarusa to trzeba nauczyć dyspozytorów planować tabor. Napewno istnieje takie rozdyponowanie wozów przez dyspozytora, żeby było jak najbardziej optymalne i żeby najbardziej newralgiczne linie zakładu R7 miały odpowiedni tabor do zaleceń na konkretną linię.
Prosty przykład. R13 cierpi na brak Midi Manów i Jelczy M121M to wysyła Many NG313 i wtedy nikt nie narzeka.
Prosty przykład. R13 cierpi na brak Midi Manów i Jelczy M121M to wysyła Many NG313 i wtedy nikt nie narzeka.
Ja myślę, że obsługa linii powinna się zmienić. Skoro według MZA ujednolicanie przyniesie duże zyski, to w takim razie powinni dopasować obsługę linii tak aby tabor był kompatybilny a nie bliski dojazd. np. R-1 niech obsługuje 112 gdzie kiedyś jeździły sztywniaki (z R2 i R4) i tam wysyła swoje Su15 bez względu na to czy brygada kończy na CH Markach o powiedzmy 0:00. Niech sobie kierowcy zjeżdżają przez całe miasto o północy, a co tam przecież MZA oszczędzi mocno na ujednolicaniu a jak! Więc koszty dojazdów się zwrócą, a jak! 
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
- R-9 Chełmska
Po przybyciu SU12 na R7 uważam, że 180 powinna przejąć Woronicza od Kleszczowej a w zamian za to jakieś przegubowe brygady oddać Kleszczowej. Wtedy Kleszczowa mogłaby wysłać swoje 3 SU12 na 157,301. Dzięki zamianie 3 brygad solówkowych z Kleszczowej dla Woronicza z przegubami z R7 dla R11 problem z niedoborem solówek na Kleszczowej rozwiązałby się sam.
no tak tylko,że obecne brygady R11 kończą na Powązkach i raczej przejęcie ich przez R7 jest nierealnedzidek pisze:Po przybyciu SU12 na R7 uważam, że 180 powinna przejąć Woronicza od Kleszczowej a w zamian za to jakieś przegubowe brygady oddać Kleszczowej. Wtedy Kleszczowa mogłaby wysłać swoje 3 SU12 na 157,301. Dzięki zamianie 3 brygad solówkowych z Kleszczowej dla Woronicza z przegubami z R7 dla R11 problem z niedoborem solówek na Kleszczowej rozwiązałby się sam.
dzidek być może ciebie źle zrozumiałemdzidek pisze:No nie przesadzaj... zajezdnia dostanie ponad 20 nowych SU12 , które wyśle na już obsługiwane brygady więc gdzie tu mowa o pogorszeniu się sytuacji na R7 ?
I tak Woronicza przejmie od maja trochę zadań od R-6 i, jeżeli zmiany będą również dotyczyły 700, wtedy tak czy owak przejmie tę linię Solarisami, bo gniotów już może nie miećPiotrek pisze:W sumie macie rację, ale... jakie jest wykorzystanie tej linii? Naprawdę dużo jest ludzi starszych? Bo ja co trafię na ten bus, to zazwyczaj jedzie prawie pusty. No i wtedy SU12 by się troche marnował...