Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
- Drivter1234
I coraz większych, sa juz pierwsze pomalowane Astromegi
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
A do konca czerwca ma byc w sumie chyba 68 autobusow (w porownaniu z 40 jeżdżącymi teraz)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
A do konca czerwca ma byc w sumie chyba 68 autobusow (w porownaniu z 40 jeżdżącymi teraz)
- Drivter1234
Na żywo one robią jeszcze większe wrażenie niż na zdjęciach, tyle tylko powiem. Swoją drogą nie kojarzę, żeby kiedykolwiek w przewozach krajowych były używane autobusy podobnej wielkości. Mam rację? Widziałem podobne jedynie w charakterze wycieczkowych.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- R-9 Chełmska
Piętrusy były w PKS Siemiatycze, często na trasie Siemiatycze-Gdańsk oraz w PKS Szczecinek, często na trasie Koszalin-Krynica, ale obydwa już nie jeżdżą ZTCW, a i chyba nie były tak duże, jak Astromegi...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Drivter1234
Widziałem na mieście te 14,5 metra i robią kolosalne wrażenie, natomiast te 15-stki z plecakiem to serio cudoPoc Vocem pisze:Na żywo one robią jeszcze większe wrażenie niż na zdjęciach, tyle tylko powiem. Swoją drogą nie kojarzę, żeby kiedykolwiek w przewozach krajowych były używane autobusy podobnej wielkości. Mam rację? Widziałem podobne jedynie w charakterze wycieczkowych.
- Drivter1234
Teraz otwierają się przed nimi szersze mozliwości regulowania potoków. Moga sprzedawać bilety praktycznie ciągle. Obecnie po przekroczeniu 70 koniec, brak nastepnych. Po wprowadzeniu Astromeg mogą spokojnie jechac ze sprzedażą dalej do 90 a jak przekroczy 90 to już moga myśleć o puszczeniu 2x70. Więcej biletow beda mogli sprzedac po maksymalnej cenie.
Ciekawe jak w praktyce tez ma wygladac to co kiedyś mowil prezez PB, mianowicie że dól stanowi jakby 1 klase i jest wygodniejszy od gory.
Ciekawe jak w praktyce tez ma wygladac to co kiedyś mowil prezez PB, mianowicie że dól stanowi jakby 1 klase i jest wygodniejszy od gory.
Dziwne. Według mnie to górne piętro jest lepsze do podróży, bo są lepsze widoki. To tak jak jeździł 995 i zazwyczaj każdy chciał siedzieć na górnym pokładzie.Rosa pisze:Ciekawe jak w praktyce tez ma wygladac to co kiedyś mowil prezez PB, mianowicie że dól stanowi jakby 1 klase i jest wygodniejszy od gory.
Ale jest niższe i ma mniej miejscaashir pisze:Według mnie to górne piętro jest lepsze do podróży, bo są lepsze widoki.
Pewne miejsca będą tam sprzedawane na ostatkuRosa pisze:Ciekawe jak w praktyce tez ma wygladac to co kiedyś mowil prezez PB, mianowicie że dól stanowi jakby 1 klase i jest wygodniejszy od gory.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jak dotad wszystkie moje podróze PB były nocne, wiec widoczki to ja mam gdzieśashir pisze:Dziwne. Według mnie to górne piętro jest lepsze do podróży, bo są lepsze widoki. To tak jak jeździł 995 i zazwyczaj każdy chciał siedzieć na górnym pokładzie.Rosa pisze:Ciekawe jak w praktyce tez ma wygladac to co kiedyś mowil prezez PB, mianowicie że dól stanowi jakby 1 klase i jest wygodniejszy od gory.
Ale jak ktos lubi widoczki to niech unika siadania z tyłu, tam jest reklama która zasłania nieco szybę (ta znana z warszawskich pojazdów siateczka)
Kupilem za to sobie bilet na podróż Megabusem z Londynu do Paryża, zobaczę jak sie ma nasza wersja w porownaniu do wersji oryginalnej.