Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Należy konieczne przywrócić kursowanie 524 chociaż co pół godziny - w takich sytuacjach byłaby niezastąpiona (i niezabieralna).  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No to po prostu straszne, w szczycie w półtoramilionowym mieście kilka osób nie pojechało pierwszym kursem, na który przyszli. Tragedia... na pewno się przesiądą na samochód.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Być może ten sam Alstom ok. 8 na Młocinach najpierw kilkakrotnie zapowiadany był jako "pusty przelot do Kabat", po czym jednak podjechał i zabrał ludzi, by w końcu zapakowany po brzegi (a jechał mocno spóźniony), po kilku nieudanych próbach zamknięcia drzwi na stacji Centrum i wymamrotanym pod nosem komunikacie maszynisty o konieczności opusczenia pociągu, pojechać na pusto w kier. Kabat. Na peronie stacji Centrum zostawił mrowie ludzi, ja wolałem się przesiąść do tramwaju.Zari pisze:Dzisiaj około 7:45 ALSTOM w kierunku Młociny raczył wytoczyć się z Ratusza bez ludzi z następstwem przeszło 8 minut. Ciekawe do ilu pociągów zabrali się ludzie, którzy musieli opuścić ten skład.
- MeWa
- Cukiereczek
Jeśli chodzi o drzwi (a to było w tym przypadku przyczyną awarii), to często awaria ustępuje za stacją - podczas prób w tunelu bądź na torach odstawczych na stacjach końcowych.
A niestety pociąg - jak każda rzecz - ma się prawo popsuć.
A niestety pociąg - jak każda rzecz - ma się prawo popsuć.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
http://www.zw.com.pl/artykul/10,528268_ ... metra.html![]()
Niewielka awaria i opóźnienie w kursowaniu metra
W wyniku awarii systemu sygnalizacji na odcinku pomiędzy stacjami Dw. Gdański i Ratusz Arsenał kursowanie metra może być nieznacznie opóźnione - powiedział zyciewarszawy.pl rzecznik Metra Warszawskiego, Krzysztof Malawko.
W wyniku awarii pociągi metra pokonywały odcinek, na którym doszło do usterki, z mniejszą prędkością. Zmieniło się natężenie ruchu, w związku z czym na peronach powstał tłok - tłumaczył rzecznik.
Awaria zostanie usunięta po godzinach szczytu. - Nie chcemy wstrzymywać teraz ruchu, by nie wprowadzać zamieszania. Awaria wymaga wejścia do tunelu, więc naprawa zostanie przeprowadzona później. Istnieje szansa, że pasażerowie nie zauważą tego momentu, bo potrwa ona kilka minut - dodał.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9