Na https://zbiorkom.live rozkład brygad pokazuje od razu wszystkie linie na danym block'u i zjazdy/wyjazdy z zajezdni MZA i TW.Stary Pingwin pisze: ↑07 maja 2025, 9:26Mam pytanie do zorientowanych. Dwie brygady 189, jadące na ostatniego z Osiedla Górczewska, kończą na Metro Służew. Dalej do zajezdni czy przejście na nocne?
Absurdy rozkładowe
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Stary Pingwin
Dziękuję wszystkim za info. Nie wpadłbym na to, że na stronie, gdzie sprawdzam rozkłady wyjazdowe tramwajów, są też autobusy. Skrzywienie zawodowe.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Jaki jest sens puszczania w sobotę przegubów na 171 w sytuacji, gdy w dni powszednie linia jest obsługiwana przez wozy 12-metrowe?
Ale godziny urzędowania linii 171 są niezbyt atrakcyjne
Chodzi Ci o końcówkę? Tak, faktycznie mogłoby jeździć do 20. Ale wtedy to już nie byłby maraton tylko brygada na dwie zmiany. Jedyne co bym zmienił to uruchomienie kursowania w niedziele handlowe. Bez specjalnych rozkładów tylko tak jak w sobotę.
- ZielonyJamnik
Nie wiem czy ktoś widział czasy przelotów Z-9, ale są nadwyraz optymistyczne.
Po za szczyt:
Pełny kurs 17min.
Skrócony 12min.
Szczyt:
Pełny 19min
Skrócone 13min.
Google DLA SAMOCHODU BEZ KORKÓW na pełnej trasie pokazuje 13min.
Ale teraz najlepsze.
Obecne przeloty dla 9:
Po za szczyt:
Pełny 18min.
Hipotetyczny skrócony 14min
Szczyt:
Pełny 20min.
Hipotetyczny skrócony 16min.
Podsumowując. Po co nam tramwaje, skoro Z-9 ma jeździć szybciej niż one

Po za szczyt:
Pełny kurs 17min.
Skrócony 12min.
Szczyt:
Pełny 19min
Skrócone 13min.
Google DLA SAMOCHODU BEZ KORKÓW na pełnej trasie pokazuje 13min.
Ale teraz najlepsze.
Obecne przeloty dla 9:
Po za szczyt:
Pełny 18min.
Hipotetyczny skrócony 14min
Szczyt:
Pełny 20min.
Hipotetyczny skrócony 16min.
Podsumowując. Po co nam tramwaje, skoro Z-9 ma jeździć szybciej niż one
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Może to forma rekompensaty.
Przesiadajcie się ale za to dowieziemy was minutę szybciej.
- ZielonyJamnik
No i jak się można było spodziewać Z-9 jest poopoźniane. To co mi się udało dziś znaleźć to -19min czyli półkurs poszedł 
Nie ma się co dziwić. Raz, że korki, a dwa, że dwa przystanki po jednej minucie i to dwa razy (Wawelska i Och-Teatr oraz PKP Rakowiec i 1 Sierpnia). Rozumiem, że przystanki są blisko siebie, ale czy to oznacza, że pasażerowie mają wyskakiwać podczas jazdy, żeby było szybciej?
Jak patrzyłem rano i wczoraj to w stronę miasta miały niemal regularnie minus kilka.
ŁK
A jak kierowcy 7xx? Zgodnie z tutejszymi przepowiedniami - kierowcy BWLek mylą się często i gęsto?
Nie, jedynie Mobilis nie ogarnia przystanku technicznego.
136 jeździ na SB? Bo tak ładnie każda brygada ma plus 40. Swoją droga to chyba można było trochę zmodyfikować ten rozkład.
ŁK
- ZielonyJamnik
Pewnie tak, ogólnie teraz na 136 jest tragedia nawet bez ładowania. Stoi Białobrzeska i Dickensa w szczycie