Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Coz za niepowetowana strata dla ukladu komunikacyjnego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie będzie dwukierunkowców?Glonojad pisze:Mogloby. Aczkolwiek obserwujac poranna frekwencje w tramach z Zawiszy na Ochote i Wole uwazam, ze Waszyngtona potrzebniejsze 25, niz 22 jest.
Sadze zreszta, ze 25 na Zieleniecka nie wroci. Juz nigdy. O ile w ogole niÄ skonczy jako 49 na wiosne.
[ Dodano: Czw 24 Lis, 2011 ]
Mogło, tylko wtedy obie linie z tej części Pragi jechałyby na Okęcie, a żadna na Towarową.osa pisze:A mogło być po staremu, czyli 22 na Wiatraczną, a 25 z konieczności na Dworzec Wschodni.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W sensie?SławekM pisze:Zostawienie "3" na Kawęczyńskiej z "7" przy takiej częstotliwości nie wróży nic dobrego...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeżeli "3" będzie nadal w układzie 5/7,5/7,5 a "7" w układzie 10/15/15 to trudno będzie je zmieścić na Kawęczyńskiej. No chyba, że ZTM wymyślił jakiś cudowny złoty środekGlonojad pisze:W sensie?SławekM pisze:Zostawienie "3" na Kawęczyńskiej z "7" przy takiej częstotliwości nie wróży nic dobrego...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
3 co 10 idzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gorzej, niż teraz na Grójeckiej, to na pewno nie będzie.
W czerwcu, gdy była mocna 3 i 25, pustki tam były potężne. Teraz też tam raczej jest nadwyżka miejsc. Jeżeli tylko koordynacja będzie rozsądnie ustawiona (Os0 pisze:Grochowska z 2 tramwajami co 10 minut? W DŚ może być średnio.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W sumie racja, odkąd tramwaje tylko do Kijowskiej jeżdżą, to tak. Oby 226 jakoś współpracowało.pawcio pisze:W czerwcu, gdy była mocna 3 i 25, pustki tam były potężne. Teraz też tam raczej jest nadwyżka miejsc. Jeżeli tylko koordynacja będzie rozsądnie ustawiona (Os0 pisze:Grochowska z 2 tramwajami co 10 minut? W DŚ może być średnio.), to powinno dać radę.
Podobnie jak Glonojadowi wydaje mi się, że 25 nie wróci już w al. Zieleniecką, skoro nie wróci od 1 grudnia. Przyjmuję argument, że z puszczeniem 22 na Kijowską chodzi o niedublowanie linii z tej części Pragi na Ochotę (ale nie na Okęcie, jak napisał Łukasz).
A co do 6-ki. Przechodziłem o 20.30 przez pl. Wilsona i jechał jeden wagon na Bielany (a raczej zaliczał wszystkie czerwone światła w tym miejscu) - w środku 0 (słownie: zero) pasażerów.
A co do 6-ki. Przechodziłem o 20.30 przez pl. Wilsona i jechał jeden wagon na Bielany (a raczej zaliczał wszystkie czerwone światła w tym miejscu) - w środku 0 (słownie: zero) pasażerów.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A moim zdaniem podstawowym założeniem było, że 22 nie może się znów objawić na Waszyngtona, skoro dopiero co stamtąd zniknęło. Reszta tras jest tylko pochodną.osa pisze:Podobnie jak Glonojadowi wydaje mi się, że 25 nie wróci już w al. Zieleniecką, skoro nie wróci od 1 grudnia. Przyjmuję argument, że z puszczeniem 22 na Kijowską chodzi o niedublowanie linii z tej części Pragi na Ochotę (ale nie na Okęcie, jak napisał Łukasz).
Tu działała logika PR-owska, nie komunikacyjna.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nawet, gdy TW kupią dwukierunkowce?Glonojad pisze:Sadze zreszta, ze 25 na Zieleniecka nie wroci. Juz nigdy.
Za to w środę około 7:40 solówka skręcała z Międzyparkowej na Żoliborz ze wszystkimi miejscami zajętymiosa pisze:A co do 6-ki. Przechodziłem o 20.30 przez pl. Wilsona i jechał jeden wagon na Bielany (a raczej zaliczał wszystkie czerwone światła w tym miejscu) - w środku 0 (słownie: zero) pasażerów.
Podobnie jest z 15-tką: są kursy w szczycie popołudniowym, gdy mało kto dojeżdża nią do Wilsona (ale uwaga, naprawdę sporo osób (jak na tę linię
Ergo: ludzie nie przekonują się do tych linii tak szybko, jak miałem nadzieję