Wasze pomysły na obsługę linii przez poszczególne zajezdnie

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 13 kwie 2007, 20:18

Predator pisze:
Hieronim pisze:ZTM coś zabiera? A poza tym co to za mania z tą klimą? W naszym klimacie duże okna wystarczą.
A Ja dodam po raz kolejny, to co pisałem wielokrotnie.
Komunikacja miejska w Warszawie na linii 175 się nie kończy. W innych rejonach niż Mokotów też mieszkają ludzie.
Od Ostrobramskiej dostajecie 52xx więc może z łaski swojej nie będziesz marudził co ](*,) Poza tym trzeba przyznać,że Praga to slumsy Warszawy i tam zupełnie wystarczyły by MANy ITS i klimy z R10... =;

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 13 kwie 2007, 20:31

Santos pisze:
Predator pisze:A Ja dodam po raz kolejny, to co pisałem wielokrotnie.
Komunikacja miejska w Warszawie na linii 175 się nie kończy. W innych rejonach niż Mokotów też mieszkają ludzie.
Od Ostrobramskiej dostajecie 52xx więc może z łaski swojej nie będziesz marudził co ](*,) Poza tym trzeba przyznać,że Praga to slumsy Warszawy i tam zupełnie wystarczyły by MANy ITS i klimy z R10... =;
Co masz na myśli.? Po praskiej stronie są takie ważne punkty jak CZD, Instytut Kardiologii znane w całej Polsce może bardziej niź Okęcie :D , gdzie klima jest potrzebna na równi jak na lotnisko, jak nie bardziej. A po drugie Praga to nie tylko Stalowa czy Brzeska, obecnie bezpieczniejsze niź Śródmieście czy Mokotów. Może troche przesadziłem, ale jak tamtej stronie wolno, to i jak troche pogeneralizuje, chociaż zdaje sobie sprawę jaka jest sytuacja. I skończmy te wywody bo to nic nic nie wnosi EOT.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 kwie 2007, 20:46

Santos pisze:Od Ostrobramskiej dostajecie 52xx więc może z łaski swojej nie będziesz marudził co ](*,)
Po pierwsze Ja nic nie dostaje (a przynajmniej o tym nic nie wiem).
Pewnie chodzi o Stalową... no cóż – żadna różnica. Jak były Ikarusy, tak Ikarusy będą.
Jak się osoby starsze, kaleki, matki z wózkami wspinały do wysokopodłgowych autobusów, tak się wspinać będą dalej. Jedyna różnica będzie polegała tylko na tym, że na dodatki będą wystawiane w większości automaty – i na tym się skończy.

Gdyby zrobili przerzut SU15 zamiast Ikarusów, to jeszcze rozumiem – byłoby z pożytkiem dla społeczeństwa skazanego przez obsługę taborem R13.
A tak to Ja serdecznie dziękuje za taką „niedźwiedzią przysługę” :neutral: .
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 13 kwie 2007, 21:04

Predator pisze:Jedyna różnica będzie polegała tylko na tym, że na dodatki będą wystawiane w większości automaty – i na tym się skończy.
chyba masz problemy ze wzrokiem :?: ](*,) Teraz już bardzo rzadko można spotkać lewara z R13 na całce :-$ =;

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 kwie 2007, 21:09

Santos pisze:
Predator pisze:Jedyna różnica będzie polegała tylko na tym, że na dodatki będą wystawiane w większości automaty – i na tym się skończy.
chyba masz problemy ze wzrokiem :?: ](*,) Teraz już bardzo rzadko można spotkać lewara z R13 na całce :-$ =;
Znowu masz problem z czytaniem ze zrozumieniem (jeszcze raz polecam kurs).

Napisałem że na dodatkach będą się pojawiać głównie automaty. O całkach nawet słowem nie wspomniałem (a na marginesie dodam że R13 lewarowych całek przegubowych dawno nie ma, bo te lewary co posiada, to w większości przypadków jak się rozpędzają do 50km\h i zdołają przejechać te parę godzin w szczycie, to już jest sukces).
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 13 kwie 2007, 22:41

Ponieważ w związku z decyzją o przeniesieniu wszystkich klimatyzowanych SU18 na R-10 pojawiło się stadne zgrzytanie zębami z powodu braku takowych pojazdów do obsługi 175, którym to podobno jeżdzą turyści z całego kosmosu i przyległości, rzucę pewne proste i przejściowe rozwiązanie. Może by tak wyłącznie na okres lata Ostrobramską podłączyć do obsługi 175?

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 13 kwie 2007, 22:45

Było to już w tym zgiełku omawiane. Też uważam, że z Ostrobramskiej do palmy nie jest daleko...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 13 kwie 2007, 22:49

Hehe, byłem jedną z osób, która o tym mówiła, ale faktycznie 175 na R-10 nie ma sensu cały boży rok. Ale w wakacje - ma jak najbardziej. Do Edwarda w zeszłym roku jakoś dojeżdżano ;-)
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 13 kwie 2007, 22:57

Hehe, byłem jedną z osób, która o tym mówiła, ale faktycznie 175 na R-10 nie ma sensu cały boży rok. Ale w wakacje - ma jak najbardziej. Do Edwarda w zeszłym roku jakoś dojeżdżano ;-)
Może, ale już tego nie pamiętałem ;)

Pomysł sam w sobie dobry, ciekawe tylko czy tam u góry o tym pomyślą... :-k
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

reserved

Post autor: reserved » 14 kwie 2007, 9:03

emdegger pisze:Hehe, byłem jedną z osób, która o tym mówiła, ale faktycznie 175 na R-10 nie ma sensu cały boży rok. Ale w wakacje - ma jak najbardziej. Do Edwarda w zeszłym roku jakoś dojeżdżano ;-)
Zaletą tego jest również mniejszy ruch na ulicach, dzięki czemu nie będzie problemów z dojazdem.

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 14 kwie 2007, 9:39

emdegger pisze:175, którym to podobno jeżdzą turyści z całego kosmosu i przyległości
Czyt Ci turyści mają inną skórę niż rdzenni mieszkańcy Warszawy? Powtarzam raz jeszcze - w naszym klimacie klimatyzacja jest zbędna.
xxx

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 14 kwie 2007, 10:05

Mój drogi, ta uwaga jest źle zaadresowana, bo po pierwsze, to nie ja tu szermowałem hasłem "175 dla turystów", zaś po drugie - napisałem to raczej złośliwie (ergo: nie podzielam tego poglądu). Jeśli jednak się mylę, bo nie mam monopolu na głoszenie prawdy, i walor reprezentacyjny 175 ma większy kaliber znaczeniowy niż myślałem, to być może warto byłoby pomyśleć o klimatyzowanych wozach obsługujących 175 w okresie wakacji. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - nie mogę się zgodzić. Moje subiektywne poczucie dyskomfortu było znacznie większe w czasie podróży latem zeszłego roku MANem, aniżeli SU18, którego klimatyzacja dawała faktyczną, a nie teoretyczną ulgę.

[ Dodano: 2007-04-14, 10:12 ]
reserved pisze:Zaletą tego jest również mniejszy ruch na ulicach, dzięki czemu nie będzie problemów z dojazdem.
O piątej rano ogólnie na ulicach nie ma dużego rozgardiaszu ;-) .

reserved

Post autor: reserved » 14 kwie 2007, 10:45

emdegger pisze:O piątej rano ogólnie na ulicach nie ma dużego rozgardiaszu ;-) .
Tak, ale np. gdy trzeba będzie wziąc podmianę...

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 14 kwie 2007, 11:20

emdegger pisze:Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - nie mogę się zgodzić. Moje subiektywne poczucie dyskomfortu było znacznie większe w czasie podróży latem zeszłego roku MANem, aniżeli SU18, którego klimatyzacja dawała faktyczną, a nie teoretyczną ulgę.
Ulgę daje też basen, którego jakoś nikt w autobusach nie instaluje. Wypaczasz moją wypowiedź. Nie powiedziałem, że klimatyzacja nic nie daje. Daje. Ale nie jest to urządzenie potrzebne w naszej szerokości geograficznej.
xxx

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 14 kwie 2007, 12:23

Ja uważam, że klimatyzacja podnosi znacząco komfort podróżowania i szczególnie w lato, kiedy naprawdę bywa baardzo upalnie (szczególnie w Warszawei) jest niezastąpiona. Dlatego postuluję o busy klimatyzowane na 175 - przynajmniej w jakiejś części, albo tak jak zaproponował emdegger, czyli na lato.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Zablokowany