Przekazać 501 dla Mobilisu, oni sobie doskonale poradzą...Bastian pisze:I jeszcze wyrzucać pasażerów "jak to na lotnisko, przecież ja tym 501 na Wolę jechałem".
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak, ale wtedy autobus kończy trasę i wszyscy won. Nie ma zamieszania, że wsiadają kolejni pasażerowie, a jak zmienisz już te dechy, to w życiu nie dojdziesz, kto wsiadł, kto nie wysiadł, kto chciał jechać dalej tym 501, kto do niego właśnie omyłkowo wsiadł, kto wsiadł, ale już do 175, a kto już wcześniej wiedział, że ma takie "połączenie" (a przystanek dalej kanar mu nie uzna biletu, bo został skasowany w 501). A w międzyczasie pasażerowie się pobiją, ty od któregoś dostaniesz po pysku, a kolejni kierowcy z tyłu zatrąbią się na śmierć. Nie nie nieTGM pisze:Co do wyrzucanych pasażerów to przecież też są zjazdy do zajezdni.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
bartoni722
[ Dodano: |21 Gru 2009|, 2009 22:45 ]
ogółem dosyć poroniony pomysł z tym zamienianiem 501 w 175, czy odwrotnie...
chyba nigdy nie widziałeś jakie są problemy z ich wysiadaniem.TGM pisze:Co do wyrzucanych pasażerów to przecież też są zjazdy do zajezdni.
ogółem dosyć poroniony pomysł z tym zamienianiem 501 w 175, czy odwrotnie...
fajnie, zanim dojedzie do przystanku centrum, już będzie miała taka brygada z -10bartoni722 pisze:A to musi być łączone z 501f?Połączyć z 415,wszyscy wypad na Politechnice,a w Centrum jako 175.Akurat 415 wcześniej zjeżdża niż 501f.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
O tak. Rzucą jakieś "wyp...ć!", czy coś innego i od razu jest inna rozmowamaciej180 pisze:Bastian napisał/a:
I jeszcze wyrzucać pasażerów "jak to na lotnisko, przecież ja tym 501 na Wolę jechałem".
Przekazać 501 dla Mobilisu, oni sobie doskonale poradzą...
[ Dodano: |22 Gru 2009|, 2009 09:25 ]
Jak na Czarnomorskiej jest korek, to wtedy wsio ryba, rzecz w tym, że nie zawsze jest korek - i bywa, że jak we wczesnym szczycie al. Sikorskiego stoi już od blokowiska przy Pory (Porach???), to z Czarnomorskiej w św.Bonifacego można skręcić nawet nie czekając na zielone (jest tam faza ze skrętem warunkowym i czerwonym światłem dla Bonifacego od Sadyby). I wtedy jedyny postój to światła na Bonifacego/Sikorskiego (jedna zmiana).R-9 Chełmska pisze:To Czarnomorską jest szybciej, aniżeli Sikorskiego? Szczerze w to wątpię, na Czarnomorskiej zawsze jest korek, zaś ten na Sikorskiego całkiem sprawnie idzie
To akurat prosta sprawa: kończy na pl. Konstytucji jak normalna "f-ka", ludzie wysiadają, wóz zawraca, staje na przystanku technicznym po drugiej stronie, zmienia dechy (z przodu PT), zawraca i jedzie do ronda Dmowskiego, włącza się na przystanku Centrum. Albo robi to samo, a dechy zmienia podczas postoju technicznego na przyst. Hoża.rosier pisze:Po za tym, jak/gdzie w szczycie by się zamieniało to 501 w 175 ? Daj Pan spokój.
Popatrz, jaka franca!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wstąpił do piekieł, po drodze mu było. Co linia co 30 minut zmieni? I kto będzie na nią czekał? To już lepsze przebieranki w 175, bo można je wcelować w konkretne potrzeby.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
tvn warszawa pisze:Rozbudowują się osiedla przy ul. Bartyckiej i zwykłe linie już tam nie wystarczą. Planujemy uruchomić w tym rejonie linię szczytową i to już w styczniu - zapowiada Ruta.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
301 jest w dni robocze, a nie szczytowa;)
Ale faktycznie jest to jakieś wyjście.
[ Dodano: |22 Gru 2009|, 2009 20:22 ]
Ale faktycznie jest to jakieś wyjście.
[ Dodano: |22 Gru 2009|, 2009 20:22 ]
W sytuacji kiedy ludzie czekają na któryś kolejny autobus, taki luźny dodatek znajdzie amatorów.Glonojad pisze:Wstąpił do piekieł, po drodze mu było. Co linia co 30 minut zmieni? I kto będzie na nią czekał? To już lepsze przebieranki w 175, bo można je wcelować w konkretne potrzeby.
- R-9 Chełmska
Ciekawe... 167 na Sielce przyjeżdża w A-szczycie z wolnymi siedzącymi.R-11 Kleszczowa pisze:tvn warszawa pisze:Rozbudowują się osiedla przy ul. Bartyckiej i zwykłe linie już tam nie wystarczą. Planujemy uruchomić w tym rejonie linię szczytową i to już w styczniu - zapowiada Ruta.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Tam są 2 przystanki.Bastian pisze:Nie ma takich cudów, by zmieniać tablice na tak obleganym przystanku. I jeszcze wyrzucać pasażerów "jak to na lotnisko, przecież ja tym 501 na Wolę jechałem".TGM pisze:Nie no, kursy 501 do Centrum i tam zmiana na 175.
[ Dodano: |23 Gru 2009|, 2009 00:40 ]
niedasiedrapka pisze:To akurat prosta sprawa: kończy na pl. Konstytucji jak normalna "f-ka", ludzie wysiadają, wóz zawraca, staje na przystanku technicznym po drugiej stronie, zmienia dechy (z przodu PT), zawraca i jedzie do ronda Dmowskiego, włącza się na przystanku Centrum. Albo robi to samo, a dechy zmienia podczas postoju technicznego na przyst. Hoża.rosier pisze:Po za tym, jak/gdzie w szczycie by się zamieniało to 501 w 175 ? Daj Pan spokój.
ŁK