SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
-
geograf_OSU
Ciekawi mnie tylko dlaczego zarówno 382, jak i teraz 218 nie mogą w kierunku Wołoskiej jeździć tak jak dawniej 182, czyli Konstruktorską prosto, zaliczając przy okazji przystanek NŻ Konstruktorska 03. Zaliczenie trzech zakrętów - w prawo w Postępu, następnie w lewo Domaniewską i dopiero w prawo w Wołoską - jest chyba dużo bardziej uciążliwe od jazdy prosto Konstruktorską z jednym skrętem w prawo, tym bardziej że na Postępu i Domaniewskiej w kierunku GM 218 i 382 nie mają żadnego przystanku. To niedopatrzenie czy jest w tym jakiś ukryty cel?
-
Domino2001
Jawny cel. Konstruktorska na tym odcinku jest pełna dziur i nawet samochody jeżdżą tu slalomem.Lipa pisze:Ciekawi mnie tylko dlaczego zarówno 382, jak i teraz 218 nie mogą w kierunku Wołoskiej jeździć tak jak dawniej 182, czyli Konstruktorską prosto, zaliczając przy okazji przystanek NŻ Konstruktorska 03. Zaliczenie trzech zakrętów - w prawo w Postępu, następnie w lewo Domaniewską i dopiero w prawo w Wołoską - jest chyba dużo bardziej uciążliwe od jazdy prosto Konstruktorską z jednym skrętem w prawo, tym bardziej że na Postępu i Domaniewskiej w kierunku GM 218 i 382 nie mają żadnego przystanku. To niedopatrzenie czy jest w tym jakiś ukryty cel?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
W bloku koło tego skrzyżowania mam trzech kolegów i tydzień temu ode mnie dowiedzieli się, że mają 218 pod nosem. Po czym nie bardzo wiedzieli, na co im to 218, bo do centrum jest 174... No i jeszcze 210, więc tam nie narzekają.person pisze:A co na to mieszkańcy skrzyżowania Modzelewskiego/Domaniewska?
Metrem z tego konkretnego ZP do centrum nikt nie jeździ.
To jest jeden z cudów 174. Jako że przez cały rok akademicki regularnie korzystałem z tej linii od Orzyckiej do przystanku Nowy Świat - potwierdzam. SU12 o 8:30 ładnie wypełniony (zresztą Lion's o 7:02 też nie świecił pustkami...), główny odpływ pasażerów następuje na przystankach Metro Wierzbno, Metro Pole Mokotowskie, Nowowiejska i DWC. Dobrze, że zostaje po zamknięciu ŚwiętokrzyskiejBJ pisze:Metrem z tego konkretnego ZP do centrum nikt nie jeździ.
Dobrze, że 218 wraca pod Galerię, w sumie to i kraniec na Rakowieckiej nie jest takim złym wyjściem, tyle że trochę się tam ciasno zrobi

-
Stary Pingwin