A wystarczy ich? Bo są też inne potrzeby...person pisze:Nawet, gdy TW kupią dwukierunkowce?
Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dwukierunkowce przyjadą najwcześniej w połowie 2013 roku. Zresztą póki co to chyba nie ma nawet oficjalnego potwierdzenia, że takie wagony bedą - skoro ZTM ciuła grosze jak może, to może po prostu zechce zmniejszyć stawkę TW w związku z dofinansowaniem, a nie dorzucać dodatkowe pozycje do planu inwestycyjnego.person pisze:Nawet, gdy TW kupią dwukierunkowce?Glonojad pisze:Sadze zreszta, ze 25 na Zieleniecka nie wroci. Juz nigdy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No to skoro będą jeździły na moście północnym od października (zakładam, że 2012) to nie będą mogły jeździć na Targowej (chodzi o 25 Banacha - Ząbkowska z nadzieją, że paru chętnych z Wileniaka sobie podejdzie i odciąży zarówno Most Ś-D, jak i 517).
Tak czy siak w październiku 2012 to dwukierunkowce z (ewentualnego) nowego przetargu się nie pojawią. Co tam Pan P. ma na myśli, to już niestety nie jestem mocny wydedukować.
Tak czy siak w październiku 2012 to dwukierunkowce z (ewentualnego) nowego przetargu się nie pojawią. Co tam Pan P. ma na myśli, to już niestety nie jestem mocny wydedukować.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Są/były takie plany?
Nawet jeśli, to przecież:
- na razie dwukierunkowców nie ma;
- jeśli się okaże, że mają być, to trzeba będzie zrobić projekt i przetarg na zabudowę rozjazdu;
- po trzech protestach i siedmiu odwołaniach przetarg się unieważni, "bo już za rok rusza plac Wileński";
- po kolejnych trzech latach się powie "a skąd mogliśmy wiedzieć".
Nawet jeśli, to przecież:
- na razie dwukierunkowców nie ma;
- jeśli się okaże, że mają być, to trzeba będzie zrobić projekt i przetarg na zabudowę rozjazdu;
- po trzech protestach i siedmiu odwołaniach przetarg się unieważni, "bo już za rok rusza plac Wileński";
- po kolejnych trzech latach się powie "a skąd mogliśmy wiedzieć".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie no, bez przesady, akurat rozjazdy to się wstawia "operacyjnie", jeśli w danym miejscu tory są - vide Andersa, bo remontu po 50 latach eksploatacji nikt nie przewidzial, Popiełuszki bo szambobunkier się sypnął, Annopol bo GDDKiA robi wiadukt (OK, tam, to może i było w jakichś papierach przewidziane). Bardziej mnie zastanawia, jak zostanie zrobiony rozjazd za Myśliborską.
Bo niby dokąd ta 3 jeździ? W porównaniu z 226 donikąd. Przez wieki nie był potrzebny ani autobus, ani tramwaj na trasie Wiatraczna - Wschodni (Kijowska), a teraz jest siekiera.primoż pisze:Już teraz 3 jest co 7,5 w DS i jeździ pusta. Większość idzie na 226.Os0 pisze:Grochowska z 2 tramwajami co 10 minut? W DŚ może być średnio.
Przecież jak jest bezpośrednie 226, to kto się będzie przesiadał z trójki do autobusów? Już pomijam, że ta przesiadka jest kompletnie niewygodna.
ŁK
Trochę na Centralny, a trochę na Lubelską. Ale mam wrażenie, że tak z 60% mieszkańców W-wy to w ogóle nie wie, że w Warszawie jest więcej niż jeden dworzec dalekobieżny - bo jak przyjedziesz z jakiejś zabitej wiochy, to tam jest jeden i już.MichalJ pisze:nie był potrzebny, czy po prostu tak ludzi nauczono, że z Gocławka na pociąg do Lublina to się jeździ tramwajem na Centralny.
ŁK
Mówisz o sobie?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach