[Wiedeń] Impresje
Moderator: JacekM
- a/p TALENT
Mercedes Citaro na linii 68 A i 68 B. Teraz mieszkałem w centrum, poprzednio mieszkałem na krańcach Wiednia, gdzie były pojedyncze autobusy o napędzie gazowym. Były zdecydowanie ciche niż te Mercedesy Citaro.
Idiokracja nas otacza
- a/p TALENT
Od nowego grudniowego rozkładu jazdy na odcinku trasy kolejowej Wien Meidling - Wien Floridsdorf pociągi kursują co 3 minuty. S45 zamiast co 15 minut ma kursować co 10 minut. Czasami w godzinach szczytu porannego pociągi na trasie Floridsdorf - Meidling jechały prawie zderzak w zderzak. Coś jak u nas tramwaje na Al. Jerozolimskich w szczycie.
Idiokracja nas otacza
Projekt ul. Szkolnej się sprawdza:
https://www.transport-publiczny.pl/mobi ... 63188.html
https://www.transport-publiczny.pl/mobi ... 63188.html
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- a/p TALENT
Trzymajcie się z dala od sudosttangete, szczególnie po lewej stronie Dunaju. Upierdliwe remonty. Korki i pozamykane liczne zjazdy do miasta. Coś na kształt znany nam z remontów Trasy Ł. Ja miałem szczęście jechałem ok. 21 tj. prowadziła żona a ja pilotowałem. Meandry i przeplotki cały czas. Szczegóły znajdziecie na stronie asfinag.at - to ichnia gdaka. W kraju na odcinku przerabianej gierkowki na autostradę od Piotrkowa do początku obwodnicy Częstochowy makabra z przejazdem. Plac budowy z ruchem sprzętu i sporo wypadków.
Idiokracja nas otacza
- a/p TALENT
Na linii autobusowej 68A i 68B kursują autobusy przegubowe anonimowego producenta. Autobusy firmuje Postbus. Autobusy są według mnie- użytkownika - lepsze od Citaro. Wdrożone oględziny dały zaskakujący wynik. Dopiero napis na szybach pozwolił zidentyfikować producenta ....Solarisa! Z frontu autobusu jest zawsze owalny "medalion" z logo producenta np. gwiazda Mercedesa czy lew MAN-a lub stylizowana litera S Solarisa. A w tych autobusach gołe jajco. Ba, brak zwyczajowych tabliczek producenta wewnątrz. Dziwna sprawa.....
Idiokracja nas otacza
-
Stary Pingwin
Ale żeby nie rozpoznać charakterystycznej linii Solarisa to wstyd.a/p TALENT pisze: ↑10 sie 2020, 14:45Na linii autobusowej 68A i 68B kursują autobusy przegubowe anonimowego producenta. Autobusy firmuje Postbus. Autobusy są według mnie- użytkownika - lepsze od Citaro. Wdrożone oględziny dały zaskakujący wynik. Dopiero napis na szybach pozwolił zidentyfikować producenta ....Solarisa! Z frontu autobusu jest zawsze owalny "medalion" z logo producenta np. gwiazda Mercedesa czy lew MAN-a lub stylizowana litera S Solarisa. A w tych autobusach gołe jajco. Ba, brak zwyczajowych tabliczek producenta wewnątrz. Dziwna sprawa.....
http://phototrans.pl/14,928359,0,Solari ... 14628.html
- a/p TALENT
Przyzwyczaiłem się do Solarisow przegubowych 4 drzwiowych, te były 3 drzwiowe. Malowanie też inne niż nasze warszawskie. W sumie pierwszy kontakt z Solarisem Postbusa był zaskakujący, niby coś znajomego ale sprawdzić trzeba. Wracając do Wiednia, mało turystów, luzy w komunikacji, mrowie bisurmanow i meneli. W porównaniu z ubiegłymi czasami totalny regres i dziadostwo.
Idiokracja nas otacza
Na zachód od Polski 3 drzwiowe przeguby i 2 drzwiowe solówki Solaria to normalność.
- a/p TALENT
Wien Meidling czy Wien Praterstern zatyka się w szczycie porannych przyjazdów po przybyciu REX złożonych z piętrowych wagonów.
Idiokracja nas otacza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A 'propos, z Pratersternu O się wypuściło na północ niedawno.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
Polecam spacer wzdłuż przedłużonej linii D od Hauptbahnhofu do pętli, każdy znajdzie smaczki dla siebie. To przykład jak zagospodarować tereny pokolejowe u nas, np. Wwa Główna, Wwa Zachodnia itd. Wtedy tabor kolejowy pokaże swoj potencjał przewożąc pasażerów aglomeracyjnych i dalekobieżnych.
Idiokracja nas otacza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TEgo odcinka nie mam niestety zaliczonego, a na google zdjęcia są niestety nieaktualne. Ale ostatnio 25/26 cale objechałem i kawałek własny 62 oraz 37 (akurat na 38 była jakaś dziura a na Grinzing jechaliśmy) 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zdecydowanie, warto tam podejść. Byłem tam 3 lata temu gdy wszystko się budowało, i parę miesięcy temu, różnica kolosalna. I miejsce na zieleń też jest.a/p TALENT pisze: ↑09 paź 2020, 11:29Polecam spacer wzdłuż przedłużonej linii D od Hauptbahnhofu do pętli, każdy znajdzie smaczki dla siebie. To przykład jak zagospodarować tereny pokolejowe u nas, np. Wwa Główna, Wwa Zachodnia itd. Wtedy tabor kolejowy pokaże swoj potencjał przewożąc pasażerów aglomeracyjnych i dalekobieżnych.
Choć smutne, że D urywa się tak nagle na Absberggasse i nie jedzie dalej do U3 albo do U1 na południe.
EOT
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17