SŁITAŚNY!Szeregowy_Równoległy pisze:o tyle wiem, że jesteś pocieszny
Komunikacja miejska na Żoliborzu
Moderator: Wiliam
-
mdnext
To chyba raczej ty próbujesz dostosować nowych (jak ja) do swojego, zapyziałego poziomu na forum. Nie wiedziałem, że o trasach dyskutują tu kierowcy, bo z tego co wiem, to oni mają najmniej do powiedzenia w temacie tras. Kolego, trasy są dla ludzi i ustalają je planiści z ZTM, twoim psim obowiązkiem jest jechać tak, jak ci pracodawca (a nawet ZTM) nakazał.
-
mdnext
-
bartoni722
ZGŁASZAM TO DO MODERACJI, SKASOWAĆ TROLLA.mdnext pisze:To chyba raczej ty próbujesz dostosować nowych (jak ja) do swojego, zapyziałego poziomu na forum. Nie wiedziałem, że o trasach dyskutują tu kierowcy, bo z tego co wiem, to oni mają najmniej do powiedzenia w temacie tras. Kolego, trasy są dla ludzi i ustalają je planiści z ZTM, twoim psim obowiązkiem jest jechać tak, jak ci pracodawca (a nawet ZTM) nakazał.
Panowie, odchodzimy troszkę od tematu... więc... mdnext, dalej rozmawiamy, czy uświadamiamy kierowców, co mają robić?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja tego nie neguję, i jeżdżę tak, jak ZTM wymyślił. Niemniej mam prawo kontestować przebiegi tras, mam też prawo wyrażać o nich opinie. Podobnie rozmawiam o polityce, piłce nożnej, cyckach i paru innych tematach, na które realnego wpływu nie mam, ale mam jakieś zdanie, i umiem je uargumentować. A teraz zadziwię cię jeszcze bardziej: sam bywam pasażerem, i korzystam z tego, co ZTM wymyśli. I to również uprawnia mnie do krytyki, bądź do pochwał pod adresem Organizatora. Nie wydaje mi się, żeby wykonywany zawód miał wpływ na to, czy komuś wolno, czy nie wolno się na jakiś temat wypowiadać. Poza tym... gdzie do cholery w tym temacie wypowiedziałem się o trasie 122? Ja tylko uparcie twierdzę, że rozkład 122 jest OK, a na Przasnyskiej tłumów nie ma. Twierdzę tak, bo tym 122 zdarza mi się jeździć w roli kierowcy, więc widzę ile ludzi i czy jacykolwiek są 122 w tej okolicy zainteresowani.mdnext pisze:To chyba raczej ty próbujesz dostosować nowych (jak ja) do swojego, zapyziałego poziomu na forum. Nie wiedziałem, że o trasach dyskutują tu kierowcy, bo z tego co wiem, to oni mają najmniej do powiedzenia w temacie tras. Kolego, trasy są dla ludzi i ustalają je planiści z ZTM, twoim psim obowiązkiem jest jechać tak, jak ci pracodawca (a nawet ZTM) nakazał.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A z jakiego powodu tylko osoby dorosłe? I dalej nie odniosłeś się do wklejonego przeze mnie rozkładu 122.mdnext pisze:Prośba o trzymanie się tematu i o to, by wypowiadały się tylko osoby dorosłe.
A w kwestii offtopu... to ty tutaj najbardziej spamujesz, obrażając wszystkich naokoło, domagając się zakazu wypowiadania się części użytkowników (bo masz taki kaprys) i nie odnosząc się do merytorycznych argumentów użytych w dyskusji.
-
mdnext
Ponieważ dyskusje z gimnazjalistami, którzy tu lobbują na rzecz autobusów na swoich osiedlach i spędzają popołudnia w oknie na spisywaniu jaki autobus pojechał i gdzie - nie mają sensu.
Do rozkładu się odniosłem, ale jeśli nie rozumiesz to powtarzam:
- w dni świąteczne 122 powinno jeździć co 12 minut max.
- w dni robocze aby ludzie z przyzwyczajenia bez sprawdzania rozkładu mogli dojeżdżać do metra, 122 powinno jeździć najrzadziej co 10 minut (przynajmniej 6 w szczycie, 8-9 poza), już o 21 a więc nie późnym wieczorem, jeździ 4 razy na godzinę, a powinno co 10.
Do rozkładu się odniosłem, ale jeśli nie rozumiesz to powtarzam:
- w dni robocze aby ludzie z przyzwyczajenia bez sprawdzania rozkładu mogli dojeżdżać do metra, 122 powinno jeździć najrzadziej co 10 minut (przynajmniej 6 w szczycie, 8-9 poza), już o 21 a więc nie późnym wieczorem, jeździ 4 razy na godzinę, a powinno co 10.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dalej obrażasz gremialnie wszystkich, a ja dalej się zastanawiam, czy jesteś idiotą. Pojmujesz aluzję? I jeszcze jedno: sam lobbujesz za linią na swoim osiedlu, czyli prezentujesz poziom osób, które twoim zdaniem nie powinny się wypowiadać w temacie. Czy to oznacza, że też powinieneś zamilknąć?mdnext pisze:Ponieważ dyskusje z gimnazjalistami, którzy tu lobbują na rzecz autobusów na swoich osiedlach i spędzają popołudnia w oknie na spisywaniu jaki autobus pojechał i gdzie - nie mają sensu.
Co do DS to się nawet zgadzam, tyle że moim zdaniem wystarczy co 15 minut. Co do DP: naprawdę uważasz, że dla tego jednego przystanku, na którym tłumy jak dotąd widziałeś tylko ty, należy podkręcać linię do takiej częstotliwości?mdnext pisze:Do rozkładu się odniosłem, ale jeśli nie rozumiesz to powtarzam:
-
bartoni722
Jako, że nie chcę dostać konkretnej kary od moderatora, nie odniosę się do tego.mdnext pisze:Ponieważ dyskusje z gimnazjalistami, którzy tu lobbują na rzecz autobusów na swoich osiedlach i spędzają popołudnia w oknie na spisywaniu jaki autobus pojechał i gdzie - nie mają sensu.
Wyjaśnisz, dlaczego?mdnext pisze:już o 21 a więc nie późnym wieczorem, jeździ 4 razy na godzinę, a powinno co 10.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
mdnext
Dlatego, że w przeciwnym razie ludzie z okolicy wiedzą, że ta linia to widmo na które nie opłaca się czekać i decydują się iść po 600-700 metrów na daleki przystanek 114 na Sadach, a komunikacja jest po to by mieć ją blisko i nie jeździć autem - oto dlaczego. Poczytaj o założeniach komunikacyjnych ZTM i tym, ile powinno się iść do przystanku.
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I ci biedni ludzie mając pod nosem względnie regularną i punktualną (wbrew twoim opiniom) linię MUSZĄ chodzić do Broniewskiego? Jak chodzą, to widocznie chcą, nie wiem, odchudzają się... bo powodu, takiego sensownego, to nie widzę. A "ludzie z okolicy wiedzą" to nie jest argument, to powiastka ludowa. Dalej lobbujesz za linią na swoim osiedlu, niczym spisujący brygady gimnazjalista.mdnext pisze:Dlatego, że w przeciwnym razie ludzie z okolicy wiedzą, że ta linia to widmo na które nie opłaca się czekać i decydują się iść po 600-700 metrów na daleki przystanek 114 na Sadach, a komunikacja jest po to by mieć ją blisko i nie jeździć autem - oto dlaczego. Poczytaj o założeniach komunikacyjnych ZTM i tym, ile powinno się iść do przystanku.